Joan Miquel Carrillo
Joan Miquel Carrillo
La política


El passat 25 de Març la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya sotmetia a votació una proposta de resolució de Ciutadans que pretenia, mitjançant un by-pass ferroviari d’alta velocitat, recuperar la centralitat ferroviària de la nostra ciutat.

Si tenen una estona els recomano el visionat del debat d’aquesta resolució abans de continuar llegint aquest article.


En efecte, aquesta proposta fou rebutjada per 12 vots dels partits que governen Catalunya (PSC, ERC i IC-V) vers els 10 dels grups de C’s, PP i CiU després d’un debat de 22 minuts dels quals dos i mig són els que va dedicar l’Il•lustríssim Sr. Pere Vigo, diputat d’ERC actuant en nom del tripartit, a desmuntar l’elaborada proposta per defensar una esmena escrita en el nou llenguatge que han creat els “progres” catalans i que només és apte per a ponents de l’Estatut, és a dir, un breu text que pot voler dir una cosa i la seva contrària.

Si han arribat a visionar la intervenció de l’esmentat diputat d’ERC hauran pogut comprovar la funció representativa del Parlament, en el sentit estrictament teatral del terme. En primer lloc, els tres partits del govern compten amb diputats força més preparats en la matèria que el Sr. Vigo. La intervenció de l’Il•lustre diputat és un compendi de mentides en sentit estricte i de trivialitats. En segon lloc, entre els diputats que defensen al Govern n’hi havia un de Tarragona, l’Il•lustre Sr. De los Ríos que, a més, en el seu temps lliure fa de Tinent d’Alcalde a Tarragona.

En efecte, el Sr. De los Ríos va votar en contra de recuperar l’alta velocitat a Tarragona perquè s’entèn que això no deu formar part dels seus “fulls de ruta” estratègics per impulsar i projectar la nostra ciutat més enllà de Vila-seca. Per a justificar el seu vot contrari, el Sr. De los Ríos recorre a una altra mentida a l’entrevista que el passat divendres publicava aquest diari digital afirmant que el grup de Ciutadans no va voler negociar la seva proposta de resolució amb el tripartit. Es pot entendre que acostumat a la moqueta el Sr. Diputat i Tinent d’Alcalde hagi perdut el contacte amb la gramàtica de la llengua de Pompeu Fabra.

La proposta de C’s consistia en 3 punts, dels quals dos eren d’obligat compliment per a poder fer front al tercer, que era la proposta d’un ramal d’alta velocitat entre un punt del nord de la ciutat i la línia d’Alta Velocitat Madrid – Barcelona per a tancar l’anella ferroviària. C’s estava obert a negociar aquest tercer punt en el sentit d’obrir-lo a diferents possibilitats de tancament de l’anella, tenint sempre en compte que la vocació de la proposta era establir un corredor competitiu per la nostra ciutat en la relació València – Barcelona.

És a dir, en llenguatge del carrer, si un senyor presenta una proposta per crear un by-pass d’alta velocitat a Tarragona com el que tenen a Lleida és perquè vol un by-pass d’alta velocitat a Tarragona com el que tenen a Lleida. Si C’s hagués volgut que “es contemplin les mesures possibles per la millora de connectivitat ferroviària i d’accessibilitat des de dit nucli urbà al TGV” ho hagués presentat així, però C’s no volia millorar la connectivitat des de Tarragona a l’AVE sinó que proposava una solució viable per a que l’AVE passés per Tarragona amb normalitat, com passa per Lleida.

En cap cas el tripartit va estar obert a negociar sobre la proposta del by-pass sinó que va intentar imposar la seva esmena que podria perfectament referir-se a la millora de la connexió mitjançant autobusos amb l’Estació del Camp. Fruit d’aquest nou llenguatge postmodern el Tribunal Constitucional porta dos anys intentant comprendre el que hi diu a l’Estatut, però la vocació de la proposta de C’s era resolutiva, no pretenia ser una declaració d’intencions oberta a l’interpretació de la “Maleni” ...perquè era un risc que no es podia córrer.

Es requereix d’un altre paràgraf per entendre la realitat de la política actual i aquest correspon al “pagafantisme” dels senyors d’IC-V. Com els nostres lectors sabran, IC-V és un partit que ha dedicat tota la seva existència a fer la vida més senzilla als “companys socialistes”, és una espècie d’IKEA al servei de la casa comuna de les esquerres i el cert és que no els hi va pas malament. Dic això perquè els companys i companyes d’IC-V de Tarragona van presentar recentment unes al•legacions al POUM de la nostra ciutat on s’incloïa una proposta similar a la presentada per C’s al Parlament, és a dir, de les que es podien transaccionar, però està clar que era un farol. A l’hora de la veritat, els diputats d’IC-V a la Comissió van tancar files amb els “jefes” i després van convidar a la Fanta de rigor.

Només el vot del Sr. De los Ríos o el dels diputats d’IC-V podrien haver capgirat la truita, però ens vam topar amb el mur de la “política” amb les seves mentides, les seves trivialitats i els seus jocs de paraules lampedusians. Algun lector podrà pensar que la dura realitat d’aquest món ens podria fer defallir, però és just el contrari. Seguirem presentant les nostres propostes al Parlament per recuperar la dignitat ferroviària de la nostra ciutat. Tot seguit poden llegir la propera:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ


El Parlament de Catalunya insta al Govern a realitzar les gestions necessàries per que la companyia Renfe mantingui els serveis del tren Euromed a l’estació urbana de Tarragona mentre no es dugui a terme una solució eficaç a la pèrdua de centralitat ferroviària de Tarragona, sense perjudici de la creació de nous serveis d’altes prestacions que utilitzin les noves vies actualment en construcció entre Cambrils i l’Estació del Camp de Tarragona.

Palau del Parlament, 23 de març de 2009

P.D.: En el document adjunt hi poden trobar la presentació que va guiar la meva intervenció en el passat Fòrum Tarragona Oberta que va organitzar el PP de Tarragona.
Documentació addicional
Joan Miquel Carrillo - 29/03/2009 - 22:46h
Joan Miquel Carrillo
03/04/2009
21:54
Sra. Marta, sinceramente no me veo organizando una plataforma, aún así, no encuentro mejor motivo para salir a la calle en nuestra ciudad. Reciba un cordial saludo.
Joan Miquel Carrillo
03/04/2009
21:21
MAP, ja ho veus, 287 milions per als JJMM... està clar que tenim un problema ben gros de priorització de la despesa pública. Rep una cordial salutació.
M A P
03/04/2009
13:58
Touché Carrillo. La fidelitat dels "representants" és només respecte els interessos del seu partit, menystenint els interessos dels seus electors.
El pitjor és que De los Ríos no devia ser conscient ni per casualitat del flac favor que estava fent a la seva ciutat, comprometent greument un element de progrés (també econòmic) i de cohesió com és el servei ferroviari.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat