Pau Ricomà
Pau Ricomà
Portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Preservar La Budellera és apostar per la millor Tarragona


D’ençà que es va presentar la proposta de desenvolupament del Pla Parcial 24, conegut com el de La Budellera, el nostre grup ens hem fet algunes preguntes que giraven sobre l’eix central de si el pla és bo per Tarragona o no. I en el cas que no el considerem bo, si tenim instruments legals per evitar-lo sense que hi hagués un cost d’indemnització que pogués suposar una nova i feixuga càrrega per les arques de la ciutat.

Respecte a la bondat o no del projecte, ens situem òbviament en un pla polític. Quines són les nostres prioritats de creixement de la ciutat?

En el nostre programa electoral, és a dir en el nostre compromís amb els ciutadans, definíem 4 eixos fonamentals:

1.- Cohesionar la ciutat. I en aquest sentit, cal començar per fer que el Francolí deixi de ser la barrera que parteixi Tarragona. El riu ha de ser el pont i no la paret. Ha d’apropar Centre, Ponent i Nord. Les zones més habitades de la ciutat.

2.- Incentivar la construcció als solars buits repartits per tota la ciutat. Hi ha instruments legals per fer-ho. Només cal voluntat política.

3.- Fer un urbanisme social de dignificació i rehabilitació a les zones més envellides de la ciutat, que per dir-ho de manera genèrica podríem situar al sud de la Rambla i gran part del barri del Port.

4. Protegir els valors naturals i patrimonials de la ciutat.
Aquestes són les prioritats històriques de l’actuació urbanística d’Esquerra a Tarragona.

El marc del PPU-24 és el del POUM, aprovat inicialment durant el període en que Esquerra vam compartir govern amb el PSC. Les perspectives de creixement de Tarragona, i a tot el país, eren radicalment diferents a les actuals. Els supòsits de creixement més optimistes situaven Tarragona per sobre deles 258.000 persones l’any 2026. Per raons econòmiques i socials, no només ens hem allunyat del creixement accelerat, sinó que la població ha retrocedit.

En aquells moments, la intervenció d’ERC va ser determinant per la preservació d’un espai d’alt valor natural, que rodeja Tarragona, protegint-lo de l’expansió de la ciutat. D’això en vam dir Anella Verda. Aquesta actuació va impedir l’edificació a les proximitats del Pont del Diable o a la zona boscosa de davant de La Mora, a l’altre costat de l’autopista.

La mateixa voluntat de preservar i compartir els valors naturals, patrimonials i paisatgístics que són d’ús comú de tots els tarragonins, és la que situa la nostra actual posició. Per això, defensàvem l’Anella Verda i ara defensem la preservació de La Budellera. Les expectatives de creixement limitat de la població ens permeten situaraquesta frontera de la conservaciódels espais naturals més a prop.

Estem a favor d’un creixement racional de la ciutat, des d’una orientació pública, en què els agents privats facin la seva funció de promoció i construcció però mai de disseny de la ciutat.
La construcció de 6.000 nous habitatges a la Budellera retardarà qualsevol intent de començar a cohesionar la ciutat entre Centre, Nord i Ponent, durant algunes dècades més. O potser, definitivament.

Anant a les conseqüències econòmiques que se’n poden derivar de la no aprovació del pla parcial en el context del POUM, la llei diu que no existeixen drets econòmics per les expectatives de negoci que els promotors s’hagin pogut fer, abans de l’aprovació definitiva del Pla Parcial. Respecte a reclamacions judicials que en situacions anàlogues s’han produït, la jurisprudència és clara, desestimant les reclamacions.

No estem davant, doncs, d’una situació irreversible. Tenim l’oportunitat de prioritzar el creixement de Tarragona en la direcció del major interès públic i social. Aprofitem-ho!
Pau Ricomà - 31/12/2016 - 09:20h
Otro vecino
05/01/2017
17:57
Los proyectos como el de la Budellera, pensados, profundamente estudiados durante mucho tiempo, él que lo ha visto, no puede mas que sentirse orgulloso de que pueda llevarse a cabo, racional, bien dimensionado, estructurado, y no hay duda que los vecinos que lo vayan a disfrutar se sentirán muy orgullosos.
propietario
04/01/2017
10:53
Mas de 150 propietarios representados por la Junta de compensación provisional LA BUDELLERA han presentado un proyecto según la normativa marcada en el POUM. Que además corresponde a la primera etapa su ejecución. El Sr. Ricomà debería leer detalladamente el POUM aprobado.
Piruletas
04/01/2017
09:55
Ya solo falta decir que José Luis se pondrá a la puerta de los colegios a repartir sugus y piruletas, parece que la Budallera es tan buena que E.R.C. el demonio
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat