Mònica Alabart
Mònica Alabart
Regidora d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Un nou any ple d'oportunitats


Aquest any que comença se’ns presenta ple d’oportunitats.

EL 2017 ha d’arribar el Referèndum que serà la gran oportunitat del país per decidir què volem ser i on volem arribar. 300 anys després podrem exercir el nostre dret democràtic a escollir lliurement el nostre futur. Els catalans han de poder decidir quin serà el seu futur, sense caure en la trampa de deixar votar a tots els espanyols, que no és més que una excusa per evitar que puguem fer aquest pas tant important. L’autodeterminació no només resoldrà si Catalunya ha de continuar o no dins l’Estat espanyol, sinó que també resoldrà el reconeixement de Catalunya com a nació al món i com a espai democràtic de decisió. Poder expressar l’opinió a les urnes hauria de ser un acte de normalitat democràtica, però fins ara s’ha evidenciat que té una dificultat extrema que, fins i tot, ha portat a més d’un representant del poble davant dels jutges. El 2017 tindrem l’oportunitat de que això canviï.

També a nivell de ciutat és un any ple d’oportunitats, oportunitats que ens faran créixer com a ciutat, o no, i que ens ajudaran a definir quin model de ciutat volem i quines són les prioritats per Tarragona.

La primera gran oportunitat ens l’ha portat l’endarreriment dels Jocs Mediterranis. Arribats en aquest punt, davant la manca de compromís del govern de l’estat i la manca d’inversors privats que vulguin patrocinar aquesta aventura temerària, és imprescindible que la ciutadania tingui informació clara i creïble sobre el sobrecost que suposarà endarrerir els jocs fins el 2018. Aquest endarreriment del projecte estrella de l’actual equip de govern ens dóna l’oportunitat de consultar a la ciutadania si volen fer, i pagar, els Jocs Mediterranis.
Quan la major part del cost s’ha d’assumir des de Tarragona, es fa evident la necessitat d’escoltar la veu dels tarragonins, que la ciutadania pugui dir si vol, o no, celebrar aquests jocs.

Tenim també l’oportunitat de fer una bona gestió de les noves instal•lacions esportives que hi haurà a la nostra ciutat. Cal descartar definitivament l’opció que la gestió dels equipaments caigui en mans privades i que algú pugui enriquir-se a costa de bens comuns. Se’ns presenta l’oportunitat que el Patronat Municipal d’Esports pugui gestionar, amb el suport d’alguna de les empreses municipals, aquestes instal•lacions abaratint costos i millorant els serveis pels ciutadans.

Se’ns presenta ara la gran oportunitat de decidir quin model de ciutat volem. L’oportunitat de repensar quin model urbanístic ens permetrà preservar un dels pulmons verds de la ciutat, com és la Budellera. Que Tarragona necessita espai per créixer és una realitat, però cal decidir si la prioritat és créixer per allà on tenim el bosc o prioritzem acabar de cosir la ciutat, unir els barris entre ells i amb el centre i rehabilitar els habitatges buits.

Hauríem d’aprofitar també l’any que comença per dignificar Tarragona. Aquesta dignificació passa per fer inversions ens les diferents zones de la ciutat i si deixem que els veïns escullin què prefereixen arreglar, encara millor. No cal que siguin inversions inassumibles, el que cal és anar invertint progressivament en la millora dels diferents barris. Hi ha, però, algunes zones de la ciutat que necessiten una atenció especial per no deteriorar-se encara més. La Part baixa necessita un pla integral de millora que permeti rehabilitar els habitatges i reobrir els comerços, peça clau de la convivència i la seguretat del barri. La reforma de l’estació de trens per garantir la seva accessibilitat és una oportunitat que no podem deixar escapar i cal exigir que els diners destinats a aquesta millora es facin efectius.

Aquest 2017 també hauríem d’aprofitar l’oportunitat de millorar la neteja a Tarragona. El 82% dels tarragonins opinen que la nostra ciutat no està neta. Els diversos contractes de neteja i manteniment ens costen anualment uns 20 milions d’euros. No hauria de ser un propòsit de l’any nou aconseguir que els tarragonins ens puguem sentir orgullosos de tenir una ciutat ben neta?

Us desitjo que puguem aprofitar totes aquestes oportunitats i que tingueu un bon any 2017!!!
Mònica Alabart - 06/01/2017 - 09:22h
Paciente de SIA> JRK
07/01/2017
18:30
Y para el Sindrome de Indefensión Adquirida SIA)qué tratamiento recomienda, doctor?
Podré medrar y medrar yo también si me lo quito de encima?
JRK
07/01/2017
14:00
A eso se le llama Síndrome de Indefensión Adquirida.. Y en eso se fundamentan los golfos para oprimir a los demás y que encima crean que no pueden reaccionar, que siempre será igual... Y se resignan..
Entonces ellos medran, y medran y siguen medrando..
y lo mas cojonudo, es que lo han conseguido...
manual de psicologia
06/01/2017
12:07
Les falses esperances, en algun moment, poden ajudar-nos a controlar l'ansietat però, a la llarga, ens perjudiquen perquè ens impedeixen adaptar-nos i assimilar la realitat.

Encara que sempre hi ha miracles!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat