Jordi Salvador
Jordi Salvador
diputat d'ERC al Congrés dels Diputats
Recuperem drets socials: ILP renda mínima d'ingressos pels aturats


Tenim més pobresa, més exclusió social i estem perdent protecció social. Front aquesta realitat la setmana passada el Congrés dels Diputats ha acceptat la tramitació d’un projecte de Llei on es recull la Iniciativa Legislativa Popular promoguda pels sindicats CCOO i UGT i que està avalada per unes 700.000 signatures. És d’agrair l’esforç de tantes persones implicades en aquest procés, afiliats, militants, treballadors i treballadores que han fet possible aquest primer pas.

La proposta parteix d’una realitat: que necessitem una prestació mínima d'ingressos pels aturats que han esgotat la seva prestació; que les seves rendes són inferiors al 75 % del Salari Mínim Interprofessional (SMI); això és 5.837 euros a l’any. Una prestació imprescindible davant una situació dramàtica per la qual estan passant centenars de milers de persones del Regne d'Espanya. Hi ha llars que tenen a tots els seus membres actius sense ingressos, en la darrera EPA (enquesta de població activa) el nombre arriba a quasi bé a 1.400.00 persones que necessiten solucions i prestacions pal•liatives immediates.

Com vaig dir al plenari: un estat, un govern i un congrés, que no solucioni el problema del treball digne i no protegeixi a aquells que queden fora del sistema econòmic o social, són un mal govern o és una democràcia ineficaç. O simplement, el sistema econòmic i social en el qual estem immersos no val.

La renda mínima no és la solució al problema de pobresa i d'exclusió de milions de persones, doncs les causes dels problemes de pobresa, és evident, que tenen les seves causes en les polítiques econòmiques desenvolupades pels últims governs, les seves famoses reformes econòmiques i reformes soci laborals i el model productiu d’aquesta oligarquia econòmica i financera tan dolenta. Però, tot i així, i tenint per objectiu més primordial per ERC l’ atacar aquestes causes de pobresa, de desocupació i de precarietat. Mentre tant la tramitació com a projecte de llei obra un debat parlamentari sobre la necessitat d’una renda mínima garantida o una renda bàsica universal o un subsidi d’atur indefinit, en els propers mesos veurem en què queda, però si més no el debat ja està a la palestra malgrat els vots contraris del PP i de C’s –que no calia que ens diguessin que ja no són social demòcrates, perquè estan demostrant una votació rere l’altre que són uns acòlits del PP.

Un cop més i mentre lluitem per la construcció de la nova República Catalana, Esquerra Republicana sempre estarà al costat de les classes treballadores d’arreu, com a partit d’esquerres i internacionalista. I així ho demostrem, dia a dia amb propostes com l’augment del Salari Mínim Interprofessional, vetllant pel cabdal de l’Ebre, lluitant contra la subcontractació i la doble escala salarial, etc. No ens oblidem que és imprescindible unir esforços per recuperar els drets socials, laborals i civils, que ens han pres en els últims anys i que seguim perdent amb aquesta coalició a l’ombra formada per PP, C’s i PSOE que permet aquest govern pervers i les seves polítiques antipopulars.
Jordi Salvador - 11/02/2017 - 10:30h
quina alegria
12/02/2017
11:34
Tal com avança el país acabarem cobrant tots (menys els polítics) la renda mínima.
veritat o mentida?
12/02/2017
08:18
La Generalitat lleva tres años infringiendo el límite salarial obligado para todos los directivos y altos cargos de los departamentos delGovern y de las empresas públicas que dependen de ellos. El límite se sitúa en 109.663 euros anuales que cobran los 13 consellers del Govern.
La medida presupuestaria debía aplicarse a partir de enero de 2014, para quienes ya estaban en la estructura de laGeneralitat y para las nuevas contrataciones
La norma se incluyó en 2014 como una disposición adicional los Presupuestos, ratificada en las cuentas de 2015, actualmente prorrogadas, y trataba de aplicar recorte salarial a los directivos, solidario con el tijeretazo que el Govern aplicó a los funcionarios
demagógia a gogo
11/02/2017
11:35
"la nova República Catalana, Esquerra Republicana sempre estarà al costat dels classes treballadores d’arreu".

És per sonreir o per plorar, segons es miri

ERC s'emmotlla a la política econòmica del seu soci. que es llança amb mania a retallar serveis bàsics dels ciutadans. Ni tan sols han estat capaços d'augmentar impostos als qui cobren més de 60.000 euros. I fins a la CUP ha empassat.
Hi ha altres prioritats per als partits d'esquerra independentistes.
Els privilegis dels mes pudientes no es toquen
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat