Albert Abelló
Albert Abelló
Portaveu del Grup Municipal de CDC a l'Ajuntament de Tarragona
Sant Jordi


Aquest diumenge 23 d’abril Tarragona celebrarà la Diada de Sant Jordi, un dels dies més esperats de l’any que representa les essències més pròpies del poble català. Aquest dia, milers de persones sortim al carrer per expressar tres sentiments: l’estima al nostre país a través del seu patró, a les persones a través de les roses i a la cultura a través dels llibres.

La millor manera de viure la Diada de Sant Jordi és compartint-la, gaudint-la en directe, participant-hi activament. Veure en primera persona com la Rambla Nova torna a bullir amb milers de persones prenent part de les nombroses activitats populars organitzades per les entitats, les institucions i els ciutadans i ciutadanes de Tarragona i dels municipis veïns.

Sant Jordi és una diada festiva, familiar i integradora on cada any demostrem el millor esperit cívic i cultural de Tarragona i de Catalunya. I aquesta celebració ens serveix també per reivindicar la llengua i la cultura catalanes, una jornada que convida a penjar la senyera del bacó i a trencar una llança a favor dels autors i autores catalanes, a favor dels llibres en la nostra llengua.

La Diada de Sant Jordi, declarada Festa Nacional de Catalunya per la Generalitat, ens representa com a poble davant els ulls del món. Ens dóna l’oportunitat de mostrar-nos tal com som, un poble que aposta i treballa dia a dia per la pau, la llibertat, la justícia i la inclusió social, un poble que cada 23 d’abril celebra una diada on tothom és benvingut.

També hem d’estar orgullosos de l’enorme projecció exterior d’aquesta celebració, una festa que s’ha internacionalitzat i que, cada cop més, se celebra a molts altres indrets del món. L’intercanvi de llibres i roses s’està convertint en un fenomen mundial amb més d’un centenar d’activitats organitzades per voluntaris a una cinquantena de països.

Tot i aquesta internacionalització, no hem de perdre de vista la veritable essència de Sant Jordi, una diada que és difícil d’entendre si no s’ha viscut mai, una jornada festiva i popular que a casa nostra té el seu centre neuràlgic a la Rambla Nova. I tampoc hem d’oblidar l’origen ni la llegenda popular. No hem de deixar d’explicar mai la història que manté la tradició viva, la història en la qual narrem que un bell cavaller es va enfrontar al drac i que de la sang en va créixer una rosa.

Per tot el que la Diada de Sant Jordi significa, aprofitem plenament aquest diumenge 23 d’abril per gaudir-lo al carrer amb els nostres i viure’l amb alegria, respecte i civisme.

Feliç Sant Jordi, visca Catalunya i visca Tarragona!
Albert Abelló - 18/04/2017 - 14:36h
Lector Irritat
19/04/2017
12:43
Senyor Abelló,
El que vostè comenta sobre Sant Jordi està molt bé però no deixa de ser un missatge una mica buit de contingut. M'explico, crec que no té gaire interés explicar què és Sant Jordi o el que significa si vostè s'està adreçant a un lector del TT, no pas a un grapat de turistes britànics que acaben d'arribar a la ciutat. "Gaudir en familia", "viure el Sant Jordi amb alegria, respecte i civisme" o mencionar el Drac i la Rosa sembla més pròpia d'una redacció d'un nen de la ESO que no pas d'un polític que hauria de liderar un partit. Crec que ha perdut una magnífica oportunitat per parlar de la Illa Corsini o (fins i tot) per vendre saltxitxes a la Rambla com si fes campanya a Nevada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat