Arga Sentís
Arga Sentís
Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Tarragona
Volem carril bici a Tarragona


Estudiants i gent jove han protagonitzat una bicicletada reivindicativa entre l’Institut Vidal i Barraquer i l’antiga universitat laboral per reclamar un carril bici entre aquests dos punts de la ciutat. Aquest fet ha estat un símptoma més que l’ús urbà de la bicicleta compta amb una base social que el reclama, que moltes persones el consideren necessari perquè Tarragona tingui un desenvolupament equilibrat, també en matèria de circulació.

De fet, el Pla de Mobilitat Urbana de Tarragona, que l’Ajuntament aplica actualment, compta amb un capítol dedicat a l’ús de la bicicleta, en el qual es preveu la promoció de carrils bici amb prioritat en la interconnexió entre el centre i la zona de Ponent, els accessos a l’estació de ferrocarril, i fins i tot la comunicació amb els “nuclis de perifèries urbanes i de localització d’activitats productives”, segons el document.

Tot un catàleg de bones intencions que, malauradament, encara està sobre el paper i només sobre el paper. És cert que hem superat el temps en que es deia que, com que Tarragona era molt costeruda, la bicicleta no hi serviria de gran cosa. Ara s’observa l’àrea urbana en tota la seva extensió, es reconeix que el trams amb grans desnivells no són realment tants i es fina com a objectiu la implementació d’un mitjà de transport del que moltes altres ciutats ja disposen, i que ha demostrat abastament la seva utilitat.

És difícil imaginar una ciutat universitària sense bicicletes. És difícil imaginar alternatives a la massificació del cotxe privat sense bicicletes. És difícil ignorar-les quan parlem de la necessitat de pacificar el trànsit, i de relligar el centre amb els barris.

La reivindicació dels estudiants ha estat, doncs, prou entenimentada.

El més curiós és que fins i tot l’Ajuntament, mitjançant el Pla de Mobilitat, comparteix aquest punt de vista. Costa d’entendre, doncs, per què no es du a terme tot un seguit de mesures que compta amb un consens tan gran.

Volem el carril bici a Tarragona.
Arga Sentís - 19/04/2017 - 21:07h
Benvolguda Arga
21/04/2017
14:40
Possiblement, facilitar carrils bici a la ciutat, faria que cert volum d'estudiants de la "Laboral", deixessin d'agafar el bus de la EMT, afectant greument els seus ingressos. Quin despropòsit. Potser és reduiria també la circulació de vehicles privats a la ciutat, impossibilitant amortitzar els costos del sistema de vigilancia de les zones d'aparcament, cotxets espia inclosos, reduint també la plantilla de vigilants, i gran part de la gran tasca de la guardia urbana (multar vehicles). No és conscient encara, que preferim barques a motor en platges verges, separar la cultura del oci, o fer pactes municipals amb partits que no existeixen o que depenen de la corrupció? Quin despropòsit.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat