Cristina Guzmán
Cristina Guzmán
Regidora de CiU a l'Ajuntament de Tarragona
La teoria de les finestres trencades


En els últims anys i des del Grup Municipal del Partit Demòcrata hem comprovat i seguim comprovant de primera mà el mal estat de la nostra ciutat, dels nostres barris, de cada carrer i de cada equipament que en forma part. Hem escoltat veïns i veïnes, entitats i associacions de tots els indrets de Tarragona i tots ells coincideixen en un sentiment d’indignació envers l’actual gestió municipal a l’hora de donar resposta a les nombroses i eternes demandes.

La situació ens fa pensar en la coneguda teoria de les finestres trencades dels científics socials James Q. Wilson i George L. Kelling. Aquesta teoria postula que des del moment que un edifici té una finestra trencada, augmenta la probabilitat que es produeixen més actes vandàlics a la zona. Per què? Doncs perquè una finestra trencada que no s’ha arranjat és símbol d’indiferència, de deixadesa i de descontrol. El missatge que transmet un vidre trencat durant mesos sense cap mena de resposta exterior és que es poden causar d’anys sense que te’n facin assumir la responsabilitat, que no li importa a ningú.

Malauradament aquesta teoria la veiem dia a dia a la nostra ciutat. Un dels exemples més clar és el cas del Centre Cívic de Sant Salvador, on ja fa dos anys que es van trencar un parell de vidres. Aquells dos vidres continuen trencats i actualment hi ha més d’una vintena de finestres esgarrades al mateix edifici, equipament que en els últims estius també ha patit robatoris amb força.

Podríem posar múltiples exemples més: el mal estat de la zona esportiva de La Móra amb les tanques, cistelles i porteries trencades, el deteriorament del mobiliari públic de barris com Campclar i Solimar, els fanals trencats de la carretera principal de La Floresta, la degradació que pateixen nombroses voreres de barris com Riu Clar, Cala Romana i La Llevantina-Bon Sol, etc.

Fa massa temps que els tarragonins i tarragonines reclamen l’arranjament d’aquestes i altres deficiències que veuen dia rere dia al seu barri, als seus carrers. Tant ells com nosaltres ens preguntem el perquè d’aquesta manca de resposta, de la permissivitat d’un equip de govern davant petites reparacions que tan sols requereixen de voluntat política.

La situació actual és complicada però també reversible. Es tracta d’evitar el deteriorament de l’espai públic i de crear una ciutat, neta, ordenada i respectuosa amb els codis bàsics de la convivència. No podem continuar veient-les passar.
Cristina Guzmán - 09/05/2017 - 09:03h
La teoria de les cireres robades
11/05/2017
08:44
Jo soc mes de la teoria de les cireres robades. Si la mare superiora roba el 3% les cireres i la resta de partit no fa res, augmenta la probabilitat que es produeixen més actes de robatoris del 3% de cireres... Que no dic que hagi passat eh? que es una teoriaaa
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat