Mònica Alabart
Mònica Alabart
Regidora d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
La vergonya dels Teatres de Tarragona


Tarragona acull, en un espai central de la ciutat com és la Rambla Nova, un dels teatres més especials de Catalunya. El teatre Metropol, un petit teatre modernista amb més de 100 anys d’història que deixa embadalits a tots els que hi entren per primera vegada. Però no és aquesta l’única joia teatral que tenim. L’auditori del Camp de Mart, emmarcat per les muralles amb dos mil anys d’història, ofereix un marc idíl•lic per gaudir de la cultura. Dos teatres que moltes ciutats properes –i no tan properes- desitjarien tenir. Un per la seva espectacularitat arquitectònica. L’altre pel seu entorn patrimonial i la possibilitat de gaudir de la cultura a l’aire lliure, que el converteixen en un indret privilegiat que no es pot deixar perdre.

Desafortunadament sembla que aquests dos espais no són prou valorats pel govern de la nostra ciutat. El teatre Metropol presenta signes evidents de mala gestió. Només cal mirar l’estat de les seves butaques, amb la tapisseria foradada, que dóna una imatge de deixadesa que ningú voldria per casa seva. El teatre auditori del camp de Mart també dóna senyals d’aquesta deixadesa. En la llista de prioritats per la inversió de la ciutat sembla que el manteniment d’aquests dos teatres no està massa ben situat.

El teatre auditori del Camp de Mart aquest estiu quedarà desocupat. S’ha suspès el Festival d’Estiu de Tarragona. L’any passat es va fer una aposta per potenciar aquest festival, amb un cartell una mica més engrescador que en anys anteriors i amb la promesa d’impulsar una nova etapa. Aquest any, però, l’equip de govern -amb l’únic conseller de l’extingida Unió al capdavant de l’àrea de Cultura- ha decidit no programar cap actuació en aquest fabulós escenari.

El tancament d’aquest espai, que quedarà inutilitzat també durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla, es justifica amb el mal estat de les instal•lacions. Sembla que ara s’han adonat que l’espai necessita un manteniment i que la carpa i els espais que l’envolten no estan en les condicions adequades. Lamentablement fa anys que tots veiem que l’auditori es va deteriorant progressivament. Tots amb l’excepció dels qui governen, que no han fet res per frenar la degradació d’aquest l’espai i ara es veuen obligats a tancar-lo tot l’estiu per a fer-hi el manteniment.

Aquí tenim una mostra més de la falta d’estratègia de l’equip de govern, que aquesta vegada s’ha evidenciat amb la incapacitat per mantenir i conservar alguns dels teatres més emblemàtics del país. Sembla que pel 2017 el Festival d’Estiu ja està perdut, esperem que es puguin arranjar els dos teatres amb la màxima celeritat i que es trobi la fórmula per fer una proposta cultural atractiva per a la ciutadania. Malauradament a Tarragona ja tenim prou mostres d’espais que cauen a trossos després d’anys en desús. Esperem que els teatres de la ciutat no acabin engrossint aquesta llista.
Mònica Alabart - 09/05/2017 - 15:04h
valle
23/05/2017
09:33
que posin pressupost i deixin treballar la gent de cultura que hi entèn!!
hovolemtot
18/05/2017
12:36
Tens raó amb l'estat d'abandonament de dos teatres emblemàtics, però és més preocupant la manca d'ambient teatral. Les programacions que han passat per aquests espais han estat carrinclones i subjectes al mercat de l'entreteniment. L'espai del camp de Mart ha deixat passar moltes oportunitats per a programar un festival de teatre clàssic, que podria ser referent cultural estatal, però sembla que amb els gladiadors i les legions de Tarraco Viva ja en tenim prou.
També vull recordar que de vegades no cal un teatre per a fer teatre, només la voluntat de fer-ho.
estan cansats
11/05/2017
22:19
Quan no hi ha interès i acampa la desgana cal donar pas a gent més activa i il·lusionada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat