Sebastià Barrufet Rialp
Sebastià Barrufet Rialp
periodista
Descrèdit d'Espanya


Un estat és una àrea geogràfica delimitada i políticament independent, amb un govern propi que s'atribueix un poder indiscutible sobre el territori i la població i amb capacitat per a participar en relacions internacionals amb altres estats. També s'admet de manera generalitzada que per a ser un estat no s'ha de dependre de cap altre estat ni estar subjecte a cap altra potència.

Tot i que en termes abstractes un estat sobirà pot existir sense que hagi estat reconegut per altres estats, els estats no reconeguts sovint troben dificultats per exercir plenament els poders per a participar en els tractats internacionals i en l'establiment de relacions diplomàtiques amb els altres estats.

L'estat és un dels pocs ens institucionals que sobreviuen sense una evolució important en la seva estructura i funcionament, amb excepció del seu creixement. L'estat modern va ser creat amb la revolució industrial, però el món i la dinàmica de la societat ha canviat molt del segle XIX al segle XXI. Per exemple, mentre les empreses modernes, que van ser creades durant la revolució industrial, canvien àgilment la seva dinàmica cada vegada que el mercat ho demanda, els estats no canvien la legislació de la mateixa manera com la societat ho demana.

L'estat modern va ser creat amb la revolució industrial, però el món i la dinàmica de la societat ha canviat molt del segle XIX al segle XXI. Per exemple, mentre les empreses modernes, que van ser creades durant la revolució industrial, canvien àgilment seva dinàmica cada vegada que el mercat ho demanda, els estats no canvien la legislació de la mateixa manera com la societat ho demanaL'estat és un dels pocs ens institucionals que sobreviuen sense una evolució important en la seva estructura i funcionament, amb excepció del seu creixement. L'estat modern va ser creat amb la revolució industrial, però el món i la dinàmica de la societat ha canviat molt del segle XIX al segle XXI.

Per exemple, mentre les empreses modernes, que van ser creades durant la revolució industrial, canvien àgilment seva dinàmica cada vegada que el mercat ho demanda, els estats no canvien la legislació de la mateixa manera com la societat ho demanaL'estat és un dels pocs ens institucionals que sobreviuen sense una evolució important en la seva estructura i funcionament, amb excepció del seu creixement. L'estat modern va ser creat amb la revolució industrial, però el món i la dinàmica de la societat ha canviat molt del segle XIX al segle XXI. Per exemple, mentre les empreses modernes, que van ser creades durant la revolució industrial, canvien àgilment seva dinàmica cada vegada que el mercat ho demanda, els estats no canvien la l

Franco sabia molt bé que una dictadura no tenia successió (ara, però, això no és així: Corea del Nord, Síria, i també Líbia i l’Iraq si els dictadors no haguessin mort) i, d’altra banda, només tenia una filla. També sabia que una república no era factible, perquè ni l’Exèrcit, ni la banca ni l’Església no l’acceptarien. A més, ell, abans de ser franquista, era monàrquic, i el rei Alfons XIII va ser el padrí del seu matrimoni. Per tant, la millor solució que veia era la monarquia, però una monarquia feta a la seva mida: catòlica, social i representativa.

D'escàndol en escàndol, del cas Bárcenas a Urdangarin, Bustos o Millet, la percepció de corrupció a l'Estat espanyol s'ha disparat.

Només Síria, que es dessagna en una guerra civil, ha perdut més punts que l'Estat espanyol en el rànquing que elabora l'ONG alemanya Transparència Internacional. En només l'últim any, l'Estat s'ha esfondrat fins al 40è lloc en sensació de corrupció i ha caigut deu posicions de cop, com Gàmbia, Mali, Guinea i Líbia.

Catalunya, sense ser immaculada, és molt més creible en la comunitat internacional.
Sebastià Barrufet Rialp - 16/06/2017 - 08:52h
a consideraciones
23/06/2017
01:05
Veig que l'ha traït el subconscient. Sí, Espanya és un Estat democrétioc: té una democràcia adulterada.

Que les diplomàcies falten a l'ètica amb aquest tipus d'actuacions ho diu vostè. Jo només dic que fan prevaldre els seus interessos d'Estat.

S'ha llegit l'enllaç del cas de Finlàndia i Estònia? Considera vostè que l'ex-president de Finlàndia va actuar amb poca ètica? Jo crec que no, tot el contrari.

Qui en canvi actua amb poca ètica és la diplomàcia espanyola, perquè no és el mateix evitar fer declaracions sobre un tema, com feia Finlàndia sobre Estònia, que pressionar als altres Estats perquè no les facin, com fa Espanya. La coacció no és ètica sota cap circumstància.
consideraciones
22/06/2017
10:03
Pero qué me dice?
Pasar de Guatemala a Guatepeor?
Por lo menos, el Estado Español es un Estado democrétioc reconocido por todos los Estados democráticos y organismos
internacionales.
Incluso algunos dirigentes independentistas, para tranquilizar a su rebaño, les dicen que seguirán siendo de la UE porque tendrán la doble nacional.Cuando ya sabemos lo estrictos que son ls países de la UE para conceder dobles nacionalidades...
O sea que a la diplomacia.se le permite faltar a la ética...
Ahora me explico que los "diplomáticos catalanes" aún bisoños, van propagando infundios contra su propio Estado. Pero caen en saco roto...
Pero caen en sa la "astucia" nada ética
Usté es un cachondo
21/06/2017
23:01
El señor Barrufet es un cachondo. Habla de la corrupción del Estado Español de Urdangarín (que vivía en Barcelona), Bustos (alcalde de Sabadell, que no de Santander) y Millet (del Palau de la Musica Catalana, que no castelleana). Y dice que Catalunya es mucho mejor. Parece que en Catalunya no hay corrupción, porque se deja a los Pujol y al 3%!! Señor Barrufet, no em barrufa gens que ens expliqui mitges veritats.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat