Tarragona Pel Sí
Tarragona Pel Sí
Associació cívica
El Referèndum és legal


L’Estatut d’Autonomia avui en vigor a Catalunya, no va ser votat pels catalans i les catalanes.

Mitjançant la utilització del poder judicial com a tribunal polític de part, avui som protagonistes, altra vegada, de la vulneració dels nostres drets com a catalans. I en aquesta tasca s’hi sumen amb entusiasme, tots aquells que sota l’excusa del compliment de la Llei, anteposen els seus interessos a la resolució democràtica dels conflictes.

Aquest és el sentit de la moció del Grup Socialista a l’Ajuntament de Tarragona aprovada el 21 de juliol del 2017 contra el referèndum de l’1 d’octubre. La moció va ser aprovada sense la vergonyant exposició de motius que la justificava, el que posa de manifest el tarannà d’aquest grup polític que governa la nostra ciutat. Només hi mancava la seva adhesió acrítica i entusiasta amb el seu argumentari d’amenaces a funcionaris i a la població en general, “si incomplien la llei”.

Va ser entendridor veure la Sra. Floria apel•lant a l’internacionalisme de la seva opció política per justificar el seu vot. Per posar-se “estupendus”, deuria ser la seva solidaritat internacionalista amb Carlos Andrés Pérez, els dictadors de Tunísia o Egipte, o amb el Craxi de Tangentòpoli, per citar només alguns dels seus antics compañeros. Potser el seu internacionalisme no va tan lluny i es queda només, a 547,3 Km. de Tarragona, lloc on tots sabem, defensen amb ungles i dents els drets de la població catalana. Quina poca vergonya anomenar-se a si mateixos “catalanistes”, com va dir la Sra. Floria.

Negar el dret d’autodeterminació als catalans no és com diuen ells una qüestió de “legalitat”, sinó d’una “legalitat de part”. Com no entendre-ho així quan, per exemple, en altres Estatuts d’Autonomia hi ha articles “copiats” del Estatut català que no han estat anul•lats, recorreguts o qüestionats per cap llei, Tribunal, Fiscal ni grup polític com ara els que sí han aprovat la moció a Tarragona?

El problema és estrictament polític i es fonamenta, altra vegada, en la NEGACIÓ DE DRETS A LA CIUTADANIA CATALANA I EN LA PROHIBICIÓ DEL SEU EXERCICI. És, en definitiva, la negació de la condició nacional dels catalans, reduint-la a una simple expressió nominal de caràcter folklòric i de limitació de drets polítics.

La negació a l’autodeterminació dels catalans, dret legal reconegut internacionalment, no és res més que la negació del dret a que puguem decidir el nostre futur polític en llibertat.

Els polítics i els Tribunals espanyols van retallar el que els catalans havien votat. Ara toca als catalans decidir, però ens ho volen impedir dient-nos el que és i no és “legal”, utilitzant arguments de poder per determinar qui és el subjecte del dret “a decidir pels catalans”.

El dret a l'autodeterminació és legal, i no està reservat únicament per a determinades situacions perquè això vulneraria el principi d’universalitat i igualtat entre els pobles del món. En cap lloc de la Carta de les Nacions Unides, ni en cap article dels Pactes Internacionals sobre drets civils, polítics, econòmics, socials o culturals, es segreguen els pobles del món, entre els que hi tenen dret i els que no. És un dret que es pot exercir o no, però que mai es pot negar. Per això volen evitar que s’exerceixi mitjançant el referèndum.

Cridem als ciutadans de Tarragona que mostrin el seu rebuig al NEGACIONISME I PROHIBICIONISME, bo i donant suport, amb ordre i tranquil•litat, al referèndum d’autodeterminació del dia 1 d’Octubre del 2017. Perquè hi tenim dret!
Tarragona Pel Sí - 02/08/2017 - 15:43h
a què vevim nosaltres ara?
10/08/2017
22:12
no diem que nosaltres som els millors?
a què vénen ara
10/08/2017
00:27
La il·legalitat se l'han passada moltes vegades pel forro els del PP.
Hola
07/08/2017
09:40
Una porquería de artículo sin sentido, que no dice más que sandeces, al menos que pongan los nombres de quienes firman esto, para saber ante que imbéciles estamos.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat