Pau Ricomà
Pau Ricomà
Portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Fins quan pensen callar els demòcrates?


Mesos enrere, quan li preguntaven als màxims representants del Govern de Catalunya com pensaven fer el referèndum, contestaven girant la pregunta: què pensa fer el govern de l’estat per evitar el Referèndum?

Formular la qüestió d’aquesta manera és absolutament pertinent, perquè és un fet constatat que dos de cada tres catalans volen decidir el futur del nostre país mitjançant el vot –que és com es decideixen els temes importants en democràcia- i que acataran el resultat, sigui quin sigui.

Estem davant d’una qüestió eminentment política, que no pot tenir cap resolució si no és mitjançant la política. No hi ha cap llei que pugui pretendre passar per sobre de la voluntat dels ciutadans, encara més quan aquesta voluntat està emparada per la carta dels drets humans amb el reconeixement al dret d’autodeterminació de tots els pobles, sense limitació geogràfica de cap tipus.

Negant qualsevol possibilitat de negociar una solució pactada que reconegui els drets del poble de Catalunya, el govern central ja ens ha demostrat fins on vol arribar. Utilitza la justícia com a braç repressor. Repressió executada a través de les detencions a alts càrrecs del govern de Catalunya, les investigacions a la Presidenta del Parlament, als membres de la Mesa del Parlament, per permetre un debat polític –sobre la Independència, sí i què?- al president de l’Associació Catalana de Municipis, a la presidenta l’Associació de Municipis per la Independència, a tots els membres de la Sindicatura Electoral i a més de 700 alcaldes.

Completen el quadre les amenaces a les persones que siguin cridades a formar part de les meses i hi assisteixin; escorcolls a impremtes on es puguin fer paperetes de votació o cartells; escorcolls a magatzems on hi puguin haver urnes; escorcolls a mitjans de comunicació, amb imputacions al seu director; instruccions a mitjans de comunicació d’on està el límit de la informació que poden donar; tancament de pàgines web; amenaces a empreses que d’alguna manera o altra assumeixin una comanda que tingui a veure amb el referèndum; amenaces de tallades de llum als col•legis electorals... I en els moments d’escriure aquesta article es torna a sentir parlar de l’aplicació de l’article 155.

Un seguit de mesures repressives, dirigides per un ministre, Rafael Catalán, i un fiscal general, José Manuel Maza, que no podem oblidar que han estat recusats per una majoria molt àmplia del Congreso de los Diputados, a instàncies del PSOE, per la poca diligència en la persecució de la corrupció del Partit Popular, concretament al cas Lezo.

A algú li pot estranyar aquest comportament de part d’un partit fundat per set ministres franquistes? Quina sorpresa, oi? Estranya més que partits de tradició democràtica no es rebel•lin davant d’aquests fets. On posen el llistó de la permissivitat? En el cas hipotètic que algú entri a presó per una qüestió política com aquesta, es rebel•laran o no?

Els esdeveniments han superat el debat República Sí o República No; fins i tot el debat Referèndum Sí o Referèndum No. Ara el debat és sobre els drets civils, com el d’expressió, informació i reunió. No entenc que ningú que es digui demòcrata pugui admetre la vulneració de les llibertats democràtiques i dels drets humans.
Pau Ricomà - 22/09/2017 - 11:54h
el observador
10/10/2017
21:42
Ara ja, afortunadament, hi ha molts que poden veure als tramposos que els han estat enganyant durant tant temps.
Però la majoria no eren tramposos, només il·lusos que van caure també en el parany dels tramposos
al observador
10/10/2017
10:48
doncs apliqui's la seva recepta i, quan surti de la seva bombolla, no vegi tramposos per tot arreu
el mas observador> al observador
09/10/2017
20:12
Els nacionalistes de tot signe són ments tancades que viuen en la seva pròpia bombolla.
Són incapaços d'observar gens , excepte el que hi ha dins de la seva bombolla. Les opinions dels altres les consideren equivocades, sense parar-se a reflexionar. S'alimenten de notícies que fabriquen a el seu gust els qui opinen com ells. Si alguna surten un moment de la bombolla i observen alguna cosa que no els agrada, ho donen per fals
Per cert no és inquietant aquesta notícia o no l'ha observat
Tv3 retira el tall més polèmic de: «Aplicarem la llei del referèndum»
P.D. He observat en el seu comenario en castellà que la ortografia de la v i la b no la domina.
Alguna cosa observo jo també, oi?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat