Sergi Albarran
Sergi Albarran
President d'ERC Tarragona
'Sí, sóc jo i estic bé'


"Sí, sóc jo i estic bé", potser ha estat la frase que més he repetit des del diumenge 1 d'octubre, repetint-la sovint amb un somriure forçat als llavis, amb un punt de vergonya, una mica de cansament i amb molt agraïment.

I sí, sóc jo al que el dia del nostre referèndum li van obrir el front amb un cop de porra a Tarragona, després que els cossos repressius de la democràcia, vestits de Policia Nacional, armats amb armadures, cuirasses, porres i armes de foc assaltessin l'IES Tarragona per endur-se una cosa tan perillosa com una urna amb vots. I sí, són meves les imatges, que potser heu vist, que han sortit per televisió i la premsa, que han provocat missatges de suport de tot arreu.

Els dies posteriors a l'agressió he rebut centenars de missatges de suport i moltíssima gent s'ha apropat a mi a les manifestacions, i pel carrer, molts només amb una mirada, altres amb la indignació i la ràbia als ulls, i molts m'han donat les gràcies. I, sincerament no sé per què, no les mereixo en absolut, l'única diferència entre el que em va passar a mi i el que van patir molts altres són les imatges, perquè algú va fer una foto o un vídeo.

Als que hem de donar les gràcies, les gràcies de veritat i de tot cor, els veritables herois de l'1 d'octubre són les persones que van anar a votar sabent el perill que comportava, perquè van continuar omplint els col•legis tot i saber com actuava el gobierno de l'estat espanyol i els seus matons. Els veritables herois són els voluntaris que, mans en l'aire s'afrontaren als monstres de la repressió, el veritable heroi és el meu amic Àlex, que va plantar cara als policies per evitar que rematessin la feina. Els veritables herois som tot i cadascun de nosaltres que diumenge vam plantar cara, des del primer votant fins a l'últim bomber, als periodistes imparcials, als sanitaris valents, a la gent del carrer, perquè diumenge potser ens van robar els vots, però ens van deixar un sentiment de lluita que mai podran vèncer, la lluita pacifica d'un poble que sap que ha guanyat.

Jo continuaré, el temps que duri, donant les gràcies, rebent petons d'àvies amb llàgrimes als ulls, i emocionant-me quan algú simplement en reconegui i em miri als ulls, però no ho faré en nom propi.

Permeteu-me que quan respongui "estic bé" ho digui en nom de tots, que quan digui, ens queda feina a fer, sigui perquè tots en som conscients.

Espero que a tots se'ns curin les ferides, les físiques i les emocionals, que tanquin totes però que ens deixin les cicatrius ben a la vista, per recordar-nos que l'1 d'octubre del 2017 vam ser tossudament democràtics i vam plantar cara.

Salut, somriures i endavant amb la República!!
Sergi Albarran - 05/10/2017 - 08:17h
el "viva españa"
22/10/2017
20:13
Per si algú no ho sap el pasdoble "Viva España" el van compondre dos belgues i en idioma original "flemish" de Bèlgica.
jo també em pregunto>i jo em pregunto
20/10/2017
22:48
A veure si he entès això dels terroristes .

Un poli nacionalista heroi va matar 5 joves terroristes molt dolents( musulmans) que mataven a innocents.
Els de ETA, que no eren terroristes, (només eren bons nacionalistes), van assassinar més de 1000, entre nacionalistes dolents i danys col•laterals.
Els de el GAL, polis nacionalistes dolents van matar alguns nacionalistes bons( d'ETA).
Alguns nacionalistes bons catalans van demanar a ETA que no els matessin a ells perquè ells també eren nacionalistes bons. Que als altres,els dolents, podien seguir matant-los si volien, no era el seu problema.

És així la història? embolic!!!
i jo em pregunto...
20/10/2017
15:53
Doncs l'Estat espanyol hauria d'avisar a la comunitat internacional que Amnistia Internacional és tan i tan dolenta, perquè no se n'han assabentat!

Potser perquè el que diuen té la seva raó de ser; evidentment els mitjans espanyols s'agafen al cas d'ETA (i s'obliden del cas GAL), però la posició d'AI és constatar que no hi ha una definició internacionalment acceptada de grup terrorista, cosa que permet que cada Estat faci una definició a mida, cosa que AI no accepta.

En qualsevol cas, barrejar aquest tema amb la denúncia de l'empresonament dels Jordis o de la violència policial del 1O és òbviament un intent de desviar l'atenció.

Per cert, res a dir d'Human Rights Watch? Busqui a la Gaceta
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat