Sergi Albarran
Sergi Albarran
President d'ERC Tarragona
'Sí, sóc jo i estic bé'


"Sí, sóc jo i estic bé", potser ha estat la frase que més he repetit des del diumenge 1 d'octubre, repetint-la sovint amb un somriure forçat als llavis, amb un punt de vergonya, una mica de cansament i amb molt agraïment.

I sí, sóc jo al que el dia del nostre referèndum li van obrir el front amb un cop de porra a Tarragona, després que els cossos repressius de la democràcia, vestits de Policia Nacional, armats amb armadures, cuirasses, porres i armes de foc assaltessin l'IES Tarragona per endur-se una cosa tan perillosa com una urna amb vots. I sí, són meves les imatges, que potser heu vist, que han sortit per televisió i la premsa, que han provocat missatges de suport de tot arreu.

Els dies posteriors a l'agressió he rebut centenars de missatges de suport i moltíssima gent s'ha apropat a mi a les manifestacions, i pel carrer, molts només amb una mirada, altres amb la indignació i la ràbia als ulls, i molts m'han donat les gràcies. I, sincerament no sé per què, no les mereixo en absolut, l'única diferència entre el que em va passar a mi i el que van patir molts altres són les imatges, perquè algú va fer una foto o un vídeo.

Als que hem de donar les gràcies, les gràcies de veritat i de tot cor, els veritables herois de l'1 d'octubre són les persones que van anar a votar sabent el perill que comportava, perquè van continuar omplint els col•legis tot i saber com actuava el gobierno de l'estat espanyol i els seus matons. Els veritables herois són els voluntaris que, mans en l'aire s'afrontaren als monstres de la repressió, el veritable heroi és el meu amic Àlex, que va plantar cara als policies per evitar que rematessin la feina. Els veritables herois som tot i cadascun de nosaltres que diumenge vam plantar cara, des del primer votant fins a l'últim bomber, als periodistes imparcials, als sanitaris valents, a la gent del carrer, perquè diumenge potser ens van robar els vots, però ens van deixar un sentiment de lluita que mai podran vèncer, la lluita pacifica d'un poble que sap que ha guanyat.

Jo continuaré, el temps que duri, donant les gràcies, rebent petons d'àvies amb llàgrimes als ulls, i emocionant-me quan algú simplement en reconegui i em miri als ulls, però no ho faré en nom propi.

Permeteu-me que quan respongui "estic bé" ho digui en nom de tots, que quan digui, ens queda feina a fer, sigui perquè tots en som conscients.

Espero que a tots se'ns curin les ferides, les físiques i les emocionals, que tanquin totes però que ens deixin les cicatrius ben a la vista, per recordar-nos que l'1 d'octubre del 2017 vam ser tossudament democràtics i vam plantar cara.

Salut, somriures i endavant amb la República!!
Sergi Albarran - 05/10/2017 - 08:17h
´no todas las víctimas son igual de victimas
30/11/2017
16:36
Ahora ya se ha debido de quitar la tirita.

También la señora de los dedos rotos apareció pocos días después en TV3 , con el brazo en cabestrillo aunque manifestaba que el diagnóstico era una inflamación de un dedo.
Seguro que otros han sufrido peores daños morales y físicos en muchas otras manifestaciones controladas por nuestra policía autonómica contra quienes se resistían aunque fuera pacíficamente
También suele ocurrir en desahucios pero a eso no lo llaman violencia porque los deshauciados son "antisistema"
"Cómo se puede comparar!" como decía un tertuliano
Fins?
29/11/2017
13:56
Noticia del 5 d'Octubre...fins quan?...ah clar..clar...hahaha !!!
la cançó és en flemish
26/11/2017
22:02
La lletra de la cançó belga és en flemish. La traducció ves a saber qui la va fer. La primera vegada que vaig sentir cantar aquesta cançó va ser a una xiqueta belga, en el seu idioma, en un bar de la Pineda.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat