Xavier Puig Andreu
Xavier Puig Andreu
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Presos polítics


El President de la Generalitat va anunciar que suspenia temporalment la proclamació de la República a fi de facilitar el diàleg amb l'Estat i la comunitat internacional. La resposta a aquesta oferta no s'ha fet esperar: presó sense fiança per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents d'ANC i Òmnium Cultural. Se'ls empresona per les seves idees polítiques, la seva immensa capacitat mobilitzadora i sengles trajectòries de d’activisme pacífic. En conseqüència són presos polítics.

Però no empresonen en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Empresonen l'enyorada Muriel Casals i la incorruptible Carme Forcadell, les seves brillants antecessores. Empresonen n'Agustí Alcoberro i en Marcel Mauri, que els succeeixen. No se’ls acabaran, els successors, que la pedrera és gran!

I empresonen la Lucía per haver-se donat les mans a la via catalana. Empresonen l'Aina per haver fet la V baixa i en Juanjo per córrer darrera el punter. El padrí per haver sortejat tots els fantasmes del franquisme aquell 9N i la iaia per protagonitzar la manifestació més gran de la història de Tarragona amb el seu caminador. A l'Aleix per haver votat un sí com una casa de pagès el 27S i a la Yolanda per haver votat el que li va donar la gana el primer d'octubre. Fins i tot empresonen la Maria, que va fer l'aturada del 3 d'octubre amb la bandera espanyola a la cintura perquè tot i no compartir la independència no es pot quedar a casa mentre peguen el seu poble.

No empresonen les persones, empresonen les idees. I no empresonen aquelles persones concretes, empresonen un país. Volen tancar tota la nostra llibertat entre reixes i deixar que la por s’escampi lliurement per les places i els carrers. Volen forçar-nos a acatar les seves ordres i imposar-nos les seves fronteres, i se'ls en refot el que pensem i el que sentim.

No hi ha entremig: o guanyem o perdem. O ens guanyem la democràcia nosaltres mateixos o se'ns menja la dictadura que miren de dissimular cada dia amb menys encert. O la nostra república escollida l’1 d’octubre o la seva monarquia imposada l’11 de setembre. Per generosa que sigui la nostra predisposició a la mediació, és evident que quan abans haurem proclamat el veredicte democràtic del primer d’octubre, abans tindrem les eines per defensar millor el nostre país i establir un diàleg de tu a tu.

Havien de triar entre seduir la ciutadania i conquerir-la i ja han triat. Si la seva victòria passa per tancar-nos a la presó tenen dos problemes que pronostiquen la seva derrota profunda. Que qui fa ús de la repressió i la força és perquè ja ha perdut tota raó i legitimitat. I que no tenen prou presons per tancar-hi la dignitat de tot un poble.

Jordis, us estimem. Gràcies per tot el que ens heu donat i doneu. Treballarem organitzadament, de forma incansable, serena, pacífica, intel•ligent i definitiva. Darrera vostre venim tots i totes. Presidiu-nos des de la presó espanyola que ben aviat els ciutadans de la República Catalana us n’alliberarem.
Xavier Puig Andreu - 18/10/2017 - 20:38h
> la injusticia española
15/03/2018
16:08
http://www.lavanguardia.com/politica/20180315/441539930698/tribunal-europeo-de-derechos-humanos-rechaza-suspender-requisitos-tc-investidura-puigdemont.html
cinismo desenfrenado
14/03/2018
21:46
La libertad de expresión hace divertidas las tertulias de radio y TV sobre todo ahora que los insultos y las provocaciones están a la orden del día. Las cadenas, pagadas por sus amos traen a tertulianos preparados para agradar a la audiencia de determinada ideología política p preparan documentales con el mismo fin hablando de "las cloacas del Estado" sin imaginar que enseguida se decubrirían otras cloacas mucho más apestosas. Se hará documental?

Y como la libertad de acción también se considera libertad de expresión podemos quemar una casa o apalear un indigente si es que no nos gusta. Ya nada es delito.
Sólo es delito cuando los perjudicados somos nosotros.
yo me lo guiso yo me lo como> la injusticia espanyola
14/03/2018
21:28
1.-Que un company seu de feina digui que vosté s´ha equivocat o que va a mal dades, explica com està la seua casa?
2.-No podria ser que el que s'ha equivocat sigui el seu company de feina i no vostè?
O és que el seu company de feina que diu que vosté s´ha equivocat és infalible?
I que diuen els altres companys de feina?

3.-El seu sil·logisme no té bones premisses
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat