Jordi Fortuny i Guinart
Jordi Fortuny i Guinart
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
República o més monarquia


El proper 21 de desembre es ventilen moltes causes a les urnes, moltes causes que les podem resumir en la disjuntiva de República o més monarquia.

Legítim és el “Viva el Rey” cridat per la catedràtica de dret constitucional Teresa Freixes a la manifestació del passat diumenge 29 d’octubre a Barcelona organitzada per SCC, amb la participació de Cs, PSC, PP i altres que s’hi van apuntar com Falange.

Legítim és demanar, voler i cridar que res no canviï o fins i tot involucioni. Ja era hora que la ‘majoria silenciosa’ s’expressés i es pogués comptar encara que sigui a ull d’helicòpter. El que no és de rebut és el capteniment d’un partit que tenia una matriu democràtica i republicana en situar-se al costat de l’involucionisme més retrògrad. Incomprensible, quan en altre temps van ser forjadors de les nostres estructures.

El PSC ha eliminant qualsevol bri d’esperança per Catalunya, abraçant el lerrouxisme més escandalós. El discurs del Sr. Josep Borrell (PSC) del dia 29 d’octubre deia: "Si hubieraindependencia, muchos de ustedesirían al paro. Pero si eso no va a ocurrir es gracias al 155". Ens va tractar a tots d’ignorants i acrítics. Sols li quedava dir com deia Alejandro Lerroux “Yo no me he hecho conservador, hablo como gubernamental.“ Va quedar palès que el PSC defensa la monarquia, la monarquia de l’atur estructural al 15%, de l’emigració dels nostres joves, de la corrupció estructurada, de la devaluació dels salaris i la precarietat laboral. Defensa i dóna beneplàcit al PP i les seves mentides sobre l’escola, les mentides del ministre d’exteriors dient que a Catalunya no s’ensenya castellà, dit en un mitjà de comunicació francès.

Les afirmacions del PP i Cs dient que a Catalunya s’adoctrina,la conversa entre De Alfonso i Fernàndez Diaz: “Les hemos destrozado la sanidad”, haurien de ser prou revulsiu per no donar el suport al PP, però no és així, donen suport al 155, donen suport a encausar al govern, al president i vicepresident i a la mesa del parlament. “Que la justícia hagaprontosutrabajo” va dir el Sr. Borrell, alliberat aquesta mateixa setmana de la investigació per la imputació del consell d’administració d’Abengoa.

Defensem amb les urnes altre cop la República.Defensem la República perquè la monarquia que coneixem, serà més monarquia. Sortim amb força a defensar que no volem a ningú encausat, que no volem ningú a la presó, perquè no hem comés cap delicte. Pensar, enraonar no és cap delicte. Sortim a defensar les institucions dels catalans amb les nostres eines: la pau i les urnes.
Jordi Fortuny i Guinart - 03/11/2017 - 11:02h
guapos los republicanos!!!
10/11/2017
19:35
Pero si ahora ya tenemos República y hay que ver que bien nos va!!! y se simpáticos, no veas!!!
els Carbayones d'Uviéu li diuen l'abella Maia
10/11/2017
01:24
Ves per on, una obrera republicana es casa i la fan reina. Això sembla la història d'una abella.
són més simpàtics
08/11/2017
17:46
Ja en tenim prou amb els que arriben el 5 de gener.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat