Noemí Llauradó
Noemí Llauradó
diputada d'ERC per Tarragona al Parlament de Catalunya
L'escola catalana no es toca


El model d’escola catalana és un model d’èxit com ha estat avalat per organitzacions internacionals en repetides ocasions. L’escola catalana és també un dels grans actius de l’autogovern perquè ha permès cohesionar un poble divers com el català i garantir un assoliment de competències imprescindible per a mantenir activat l’ascensor social i garantir la igualtat d’oportunitats. El bloc del 155 fa temps que desenvolupa una estratègia d’assetjament i difamació del model d’escola que té com a objectiu la imposició d’un model de segregació als centres catalans per tal d’instrumentalitzar la llengua i fer guerra identitària. No permetrem que ens toquin un dels tresors més valuosos per l’equilibri i la cohesió social. No permetrem més atacs cap als professionals docents, famílies o altres actors de la comunitat educativa que s’ha d’enfrontar cada dia a acusacions falsàries de manipulació i adoctrinament.

Mostrem rebuig frontal a la voluntat segregadora. Hi ha qui vol construir un model educatiu que separi els alumnes per raó de llengua i divideixi els estudiants. Nosaltres apostem i defensem un model integrador que aposti per la coeducació i permeti superar bretxes, ja siguin lingüístiques, econòmiques, culturals o religioses. Som un sol poble. Eduquem en valors democràtics.

Defensem una escola que eduqui des dels valors democràtics i aposti per una formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat, des d’enfocaments pedagògics que possibiliten la construcció crítica del coneixement i l’autonomia de pensament.

Volem un consens transversal. La defensa d’aquest model és compartit avui per una amplíssima majoria de la societat catalana, més enllà de les opcions polítiques de les famílies i del conjunt de la ciutadania així com de les diferents perspectives dels agents educatius. Pretendre trencar aquest consens i generar un problema on no n’hi ha és una irresponsabilitat que situa a aquells qui ho defensen al marge de la centralitat i del sentit comú.

Tenim anys d’història. Venim de lluny La trajectòria de l’escola catalana ve de lluny, de les escoles i les colònies del Patronat Escolar de Barcelona, les Montessori i Escoles d’Estiu de la Mancomunitat, el moviment d’Escola Nova i els Institut-escola de la Generalitat republicana, els moviments de renovació pedagògica dels anys 60, les escoles d’iniciativa social i el CEPEPC, les mobilitzacions per l’escolarització de tots els infants i pels drets laborals, el treball per l’escola inclusiva, el consens social i polític i de la comunitat educativa del model d’immersió lingüística. Tot aquest llegat ens ha portat fins on som i no ens ho deixarem prendre.

Cal defensar als nostres mestres ara més que mai. Els nostres pedagogs i educadors fan possible dia a dia que aquest model educatiu català superi dificultats com la manca de finançament o la complexitat socioeconòmica que genera enormes desigualtats entre els estudiants i mantenen la funció de cohesió social i de convivència democràtica en un context de tensions vinculades a la crisi econòmica. Aquests professionals de l’educació tenen el suport del conjunt de la societat que en els diferents estudis publicats de forma reiterada han valorat la feina dels pedagogs amb les notes més elevades. Aquest prestigi social ha estat guanyat de forma merescuda i és indigne que s’hagin de veure atacats i acusats per propagandistes i difamadors que a través de campanyes mediàtiques intenten desprestigiar la seva tasca.

Esquerra Republicana tenim una mesura per impulsar, un Pacte Nacional per a l’Educació que basteixi un projecte educatiu de país, millorant el finançament i la inversió, com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania. Exclamem ben fort: l’educació catalana no es toca!
Noemí Llauradó - 19/12/2017 - 09:46h
>Això vol ser ESP
16/10/2018
16:10
Enhorabona!!!

1.-És vostè tan bon espanyol que sap el que vol ser ESP?
O es refereix al que vol ser CAT (que també és ESP)?

2.-https://es.wikipedia.org/wiki/La_Mancha
La Mancha es una región natural, histórica situada en la comunidad autónoma de Castilla-La Mancha, en el centro de España- Famosa por sus quesos mmmmmm...
3.-No haga caso de lo que diga Aznar. La Mancha sigue en su sitio y no se ha escampado.
También el Torra habla de "bestias con forma humana" y nadie le hace caso.

Cosas de chalados...
Això vol ser ESP
14/10/2018
21:04
Ja ho deia l'Aznar: "la Mancha avanza". O sia: la Taca s'escampa.
Cada estado democrático no es uno?
13/10/2018
09:28
Cuando dice usted España, se refiere al Estado democrático español?
Si es así, España es Una, como Francia , Italia, UK, etc son una cada una. O hay muchas Francias, Italias o Bélgicas?
España es un Estado democrático formado por diversas CCAA como la mayoría de Estados democráticos conformados por diversas comunidades (más o menos autónomas), con lenguas diferentes aunque la común y oficial del Estado sea la que nos representa en los organismos internacionales.

Si observáramos mejor el entorno internacional, en lugar de mirarnos sólo nuestro ombligo, nos ahorraríamos escribir muchas de estas falacias que sólo engañan a quienes quieren ser engañados
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat