Noemí Llauradó
Noemí Llauradó
diputada d'ERC per Tarragona al Parlament de Catalunya
L'escola catalana no es toca


El model d’escola catalana és un model d’èxit com ha estat avalat per organitzacions internacionals en repetides ocasions. L’escola catalana és també un dels grans actius de l’autogovern perquè ha permès cohesionar un poble divers com el català i garantir un assoliment de competències imprescindible per a mantenir activat l’ascensor social i garantir la igualtat d’oportunitats. El bloc del 155 fa temps que desenvolupa una estratègia d’assetjament i difamació del model d’escola que té com a objectiu la imposició d’un model de segregació als centres catalans per tal d’instrumentalitzar la llengua i fer guerra identitària. No permetrem que ens toquin un dels tresors més valuosos per l’equilibri i la cohesió social. No permetrem més atacs cap als professionals docents, famílies o altres actors de la comunitat educativa que s’ha d’enfrontar cada dia a acusacions falsàries de manipulació i adoctrinament.

Mostrem rebuig frontal a la voluntat segregadora. Hi ha qui vol construir un model educatiu que separi els alumnes per raó de llengua i divideixi els estudiants. Nosaltres apostem i defensem un model integrador que aposti per la coeducació i permeti superar bretxes, ja siguin lingüístiques, econòmiques, culturals o religioses. Som un sol poble. Eduquem en valors democràtics.

Defensem una escola que eduqui des dels valors democràtics i aposti per una formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat, des d’enfocaments pedagògics que possibiliten la construcció crítica del coneixement i l’autonomia de pensament.

Volem un consens transversal. La defensa d’aquest model és compartit avui per una amplíssima majoria de la societat catalana, més enllà de les opcions polítiques de les famílies i del conjunt de la ciutadania així com de les diferents perspectives dels agents educatius. Pretendre trencar aquest consens i generar un problema on no n’hi ha és una irresponsabilitat que situa a aquells qui ho defensen al marge de la centralitat i del sentit comú.

Tenim anys d’història. Venim de lluny La trajectòria de l’escola catalana ve de lluny, de les escoles i les colònies del Patronat Escolar de Barcelona, les Montessori i Escoles d’Estiu de la Mancomunitat, el moviment d’Escola Nova i els Institut-escola de la Generalitat republicana, els moviments de renovació pedagògica dels anys 60, les escoles d’iniciativa social i el CEPEPC, les mobilitzacions per l’escolarització de tots els infants i pels drets laborals, el treball per l’escola inclusiva, el consens social i polític i de la comunitat educativa del model d’immersió lingüística. Tot aquest llegat ens ha portat fins on som i no ens ho deixarem prendre.

Cal defensar als nostres mestres ara més que mai. Els nostres pedagogs i educadors fan possible dia a dia que aquest model educatiu català superi dificultats com la manca de finançament o la complexitat socioeconòmica que genera enormes desigualtats entre els estudiants i mantenen la funció de cohesió social i de convivència democràtica en un context de tensions vinculades a la crisi econòmica. Aquests professionals de l’educació tenen el suport del conjunt de la societat que en els diferents estudis publicats de forma reiterada han valorat la feina dels pedagogs amb les notes més elevades. Aquest prestigi social ha estat guanyat de forma merescuda i és indigne que s’hagin de veure atacats i acusats per propagandistes i difamadors que a través de campanyes mediàtiques intenten desprestigiar la seva tasca.

Esquerra Republicana tenim una mesura per impulsar, un Pacte Nacional per a l’Educació que basteixi un projecte educatiu de país, millorant el finançament i la inversió, com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania. Exclamem ben fort: l’educació catalana no es toca!
Noemí Llauradó - 19/12/2017 - 09:46h
hipocresia> adoctrinament espanyol
01/04/2018
18:46
Miri, miri:

1.-Nosaltres tenim els del llacet grog i fem les nostres professons sense legionaris ni Crists, només amb fotos dels nostres heroïs.

2.-Els ateus fan professons a Setmana Santa només per tradició no per a adoctrinar

3.-També a la nostra professó tradicional portem legionaris romans. Fem adoctrinament?
4.-Amb els trabucaires fem adoctrinament catalá?
5.-La religió i les tradicions són particulars i cadascú les segueix o no lliurement si no estan prohibides per la llei.
6.- Les festes es celebren seguint tradicions i encara que no ens agradin s'han de respectar
7.- Hi ha qui critica les corregudes de toros per cruels i defensa la crueltat dels toros embolaos..
adoctrinament espanyol
01/04/2018
14:20
Són ells els que adoctrinen i després ens ho fan pagar a nosaltres. Mireu, sinó, com adoctrinen, els del govern del PP, al públic ficant-se enmig d'una professó on els legionaris són l'atracció principal portant un crist amb la creu a sobre i cantant. El govern peperu hi participa amb ganes i manifesta com ha de ser Espanya.
VISCA CATALUNYA LLIURE!
18/03/2018
09:58
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS JA!!! VISCA LA TERRA LLIURE!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat