Pau Ricomà
Pau Ricomà
Portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Censors per vocació


Tarragona està vivint uns dies d'esperpèntica aplicació de l'article 155. Com si no n'hi hagués prou amb l'ignominiós acord entre PP, C'S i PSOE per escapçar les nostres institucions democràtiques, han sortit cabdills locals disposats a estendre la feina dels repressors. Res d'estrany. Sempre que es retallen llibertats, sorgeixen escolanets i escolanetes disposats a fer mèrits. És de manual. Per alguna cosa es diu que en aquestes contrades quan a algú li poses una gorra es creu que ja és capità. Us explicaré dos exemples recents que podrien haver signat Azcona o García Berlanga, en un dels seus genials guions retratant la quotidianitat d'una societat acomplexada i grisa.

El passat divendres, Rubén Viñuales, portaveu de C's a la Diputació de Tarragona, va votar contra la subvenció a la Colla Sardanista Dansaires del Penedès perquè havien exhibit una estelada en una actuació. Va afegir que no tenia res a dir de la seva actuació com a sardanistes, això sí. Amb el seu criteri, el representant de C's pretén que en les manifestacions culturals no es pugui fer ús de la llibertat expressió. Qui ho faci, hauria d'acceptar automàticament un tracte discriminatori. I a qui li tocarà després dels sardanistes? Prepareu-vos castellers, rapsodes, músics, actors, pintors plàstics... perquè hi ha un partit que pretén governar aquest país que no vol que mostreu estelades, que utilitzeu el color groc o que recordeu, en qualsevol actuació o aparició que feu, que a l'estat espanyol hi ha presos polítics empresonats sense judici.

L'altra demostració de patetisme cultural i vol gallinaci l'ha protagonitzat la presidenta de l'Empresa Municipal de Mercats, consellera municipal de comerç, Elvira Ferrando. Després d'haver acordat l'ajut a un col•lectiu de fotògrafs per la confecció del calendari 2018, va retirar l'ajut perquè la portada del calendari és de color groc i perquè hi ha una foto on surt el número 155. Ja ho sé que sembla mentida, però és veritat. Aquest és el nivell!

Els fotògrafs accepten impertèrrits la situació. El col•lectiu costeja íntegrament l'edició. Quan es disposen a vendre el calendari a l'espai que tenen assignat dins del Mercat Central, se'ls presenta un treballador de l'empresa municipal i els diu que no el poden vendre. Ordres de dalt.

Aquestes dues actuacions, que conviden al somriure i a fer-ne conyeta, deixen veure una situació lamentable: dèria per prohibir i paranoia. El poder mal entès que es pensa que l'expressió artística és una activitat "permesa" per ells i no una necessitat social, indispensable per a una societat digna i sana.

Vivim en una ciutat on el poder polític prohibeix colors i banderes, però calla com un mort quan els soldats utilitzen els nostres carrers com a camp de maniobres. Una ciutat governada amb aquests criteris, feble amb els poderosos i implacable amb els senzills, té un problema molt gran. És feina de tots desempallegar-nos-en, per higiene democràtica i salut convivencial.
Pau Ricomà - 19/12/2017 - 11:02h
banderes a gogó
31/12/2017
23:10
Per a mi, cada u pot posar la bandera que més li vingui de gust. No em barallo amb els colors.
subvencions supeditades a banderes?
29/12/2017
16:56
Però qui ha estat el promotor i precursor de les subvencions a entitats culturals a canvi d'exhibir la bandera independentista a colles, esbarts, balls de bastons i altres? Diria que ERC. Dime de que presumes...
i si
20/12/2017
19:50
i s'haguessin exibit la bandera d'Espanya, tú que hauries votat ? Quin nivell !!.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat