Begoña Floria
Begoña Floria
Consellera de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Tarragona
Tarraco Viva i Jocs. El llegat que ens descriu


Tarraco Viva ja és aquí. Des d’aquest passat diumenge, la versió romana de Tarragona reviu un any més -i ja en són 20- per apropar-nos una cultura tan impressionant que, 2.000 anys després de la seva eclosió per convertir la nostra ciutat en una de les principals ciutats de la Mediterrània, segueix plenament vigent. De fet, la nostra manera de fer política, de pensar en l’economia, en la cultura i el lleure, en l’esport, en la importància de la gastronomia... tot té una clara arrel romana.

Això és llegat. I gràcies a Tarraco Viva, des de fa 20 anys el revivim, el difonem i el potenciem. La Tarragona romana va configurar l’etapa més gloriosa de la nostra història i, gràcies al festival de recreació història més prestigiós, hem transformat pedres mortes en pedres vives.

Enguany ho fem amb més força que mai, perquè la Tarragona del llegat romà connecta directament amb la Tarragona del llegat modern. La que té per bandera els Jocs Mediterranis, el patrimoni casteller i de la dieta mediterrània, la smart city i el lideratge científic a través de la URV. En les properes setmanes, els Jocs ens permetran ser de nou l’epicentre de la Mediterrània. Obrirem una finestra a un mercat de més de 400 milions de persones, amb una competició esportiva que assolirà un rècord de participació amb més de 4.000 esportistes inscrits. Les xifres també són de rècord en matèria social, amb 7.800 voluntaris inscrits quan en necessitem 3.500. També ho és en l’àmbit laboral, ja que els Jocs han permès la creació de fins a 3.000 llocs de treball directes i indirectes.

Tot plegat ho farà Tarragona, la ciutat més petita en acollir uns Jocs Mediterranis. Ho hem fet gràcies al principal actiu de l’etapa Ballesteros al capdavant de la ciutat: el diàleg i el consens. Amb els Jocs, hem posat d’acord Generalitat i Estat, hem captat inversió externa fins al punt que per cada euro d’inversió municipal, n’hem aconseguit cinc arribats de fora la ciutat. Això ens permet afirmar que els Jocs no han suposat despesa. Al contrari. Els Jocs han suposat un enriquiment patrimonial de la ciutat.

Tenim Jocs i tenim llegat. Aquest serà un esdeveniment únic i irrepetible, que ens permet avançar en el gran objectiu de l’alcalde Ballesteros durant una dècada: la cohesió de Tarragona com una ciutat integrada i integradora, i no com una suma de barris. De fet, amb els Jocs dotem a Campclar d’equipaments de primer nivell en l’àmbit esportiu i comercial, amb la pròxima arribada d’Ikea. Hem cosit una zona històricament oblidada com és Ponent a la resta de la ciutat.

Ara toca gaudir dels fruits del treball fet. Amb Tarraco Viva i amb els Jocs Mediterranis, tenim dos actius importantíssims per difondre el nostre llegat, la nostra cultura, el nostre patrimoni, la nostra gastronomia. Toca gaudir-ne, sí, però també toca treballar de valent per aprofitar l’oportunitat que tenim al nostre davant per fer-nos grans a la Mediterrània.

Ara toca ser part de la Tarragona optimista i orgullosa de qui és. Perquè Tarragona és passat, present i futur de la Mediterrània. Gaudim-ne.
Begoña Floria - 15/05/2018 - 10:19h
Quina barra
06/08/2018
18:57
Mare meva quina cara ,Tarraco Viva????
patrimoni del dimoni
05/07/2018
07:54
Quin patrimoni? Ah, sí, aquell que s'ensorra!
bEGOña
20/06/2018
13:42
Teniu un ego més inflat que un globus aeroestàtic, el llegat diu...edificis podrint-se anys i panys, un casc antic invivible, diners dilapidats en jardins verticals i per acabar uns jocs que no vol ningú amb un any de retard, sou uns genis
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat