Xavier Puig Andreu
Xavier Puig Andreu
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Preparar el segon assalt


Respecto que els CDR pressionin els partits i que ens critiquin: és saludable que ens fotin canya. Tenim el deure d'escoltar-los i donar-los resposta. Espero de veres que tinguem ocasió -força ocasions- de parlar cara a cara, escoltar-nos i fer l'esforç d'entendre'ns. Nosaltres a ells, que defensen la República a les places i els carrers. Ells a nosaltres, que hem pagat i estem disposats a pagar el preu més car fins a assolir la República de veritat.

El primer que els diria és que al partit de Macià, Companys, Irla,Junqueras, Rovira, Bassa, Serret i Forcadell, que és el partit a qui Franco va afusellar 42 alcaldes i el darrer en ésser legalitzat, no n'hi ha, de traïdors. I en els seus 87 anys d’història, de corruptes, que és una altra forma de traïció, tampoc no n’hi ha.

El segon que els diria és que treballem per proclamar la República amb la eficàcia que no va tenir el darrer intent. No estem aquí per fer crítica literària sinó per aconseguirdes del govern un Estat on els ciutadans paguin els seus impostos i rebinvincle, seguretat, benestar i oportunitats.

El tercer que els diria és que per fer-ho amb èxit hem de ser uns quants més i aprendre dels errors comesos-també els nostres propis errors-. Aquest punt és sagrat, i és el més oblidat de tots. Ja fa un temps que bona part de les energies del sobiranismees bolquen en forçar una proclamació imminent o en fer la guerra entre nosaltres, i això és un error. Hem de continuar explicant més i millor que volem una república propera de persones lliures enlloc d’un regne imposat de súbdits i vassalls. Créixer, créixer i créixer per guanyar, guanyar i guanyar!

La quarta cosa és que les presses per tornar a proclamar, l'assetjament als propis companys i l'atribució de traïdoria a la diversitat d’opinionsens fa decréixer enllocde créixer. Amb altres paraules, ens allunyen de l'objectiu. Com diu en Jordi Salvador, “hem fet el primer assalt i el combat no ha acabat: toca preparar millor el segon assalt perquè sigui el definitiu!”.

La cinquena és que hem d’entendre que el que hi tenim davant no és ben bé una democràcia sinó un estat autoritari disfressat de democràcia. I això obliga a jugar les cartes amb coratge i cap. Bona part de les nostres desavinences són un fruit clàssic de la repressió. No hi caiguem ni ens confonguem d’enemic!

Finalment els agrairia -als CDR- la tasca que fan, perquè la victòria final dependrà també de la seva experiència, autoorganització i esperit de lluita no violenta però valenta. Entre els deures que hem d’entomar, hi ha la defensa de les institucions i el control del país en aquest segon assalt i aquí tothom és important i els CDR, cabdals. Mentrestant, jo seguiré participant de les seves accions sempre que ho consideri just i necessari.

Tots els actors del sobiranisme tenim motius de sobres per fer autocrítica i reflexionar l'estratègia guanyadora (sobretot en legitimitat interna, reconeixement internacional i control del territori). N’hem de parlar. És imprescindible una posada en comú entre partits i entitats serena, sincera i compromesa. Som més forts amb objectius i calendaris comuns!

Aprendre de l’experiència i preparar bé aquest segon assalt per tal que sigui el definitiu, dit en poques paraules. I això vol treball conjunt, entre tots i totes, amb accents i estils diferents, però amb objectius compartits i unitat d’acció. Confiem més i ajudem-nos molt, que la República la celebrarem plegats.
Xavier Puig Andreu - 03/08/2018 - 14:56h
ens hem begut l'enteniment.
17/08/2018
09:00
https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2018-08-17/pugidemont-nunca-espero-reconocimiento-cataluna-independencia_1605230/
Puigdemont respon: “No em va sorprendre. Sempre vaig advertir a tothom que ningú ens reconeixeria”
Un dels eixos d'arribar a la DUI del 27 d'octubre de l'any passat va ser precisament prometre als catalans que hi hauria reconeixement internacional
Ni una sola persona dins dels partits independentistes veu la incongruència del Sr Puigdemont quan exposa davant la premsa internacional els seus arguments totalment contradictoris?
aixó és democrácia?
04/08/2018
19:47
I als altres catalans que no són del CDR i s'avergonyeixen que hagin de supeditar-se a gent violenta per aconseguir el seu objectiu ( una republica independent sense reconeixement internacional, no els diria gens?.
Els partits que aplaudeixen les activitats violentes del CDR són igual de violents només que deleguen la seva violència en la CDR per aconseguir el seu objectiu: una república independent que no la desitja ni la meitat dels catalans.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat