Jordi Fortuny i Guinart
Jordi Fortuny i Guinart
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona
Aviat farà un any!


Aviat farà un any dels atemptats que van suposar la mort de 16 persones i més 150 ferits a Barcelona i a Cambrils. Aviat farà un any que vàrem suspendre els actes de les festes de Sant Magí per correspondre al dol. Aviat farà un any que el Mossos d’Esquadra van ser elevats a la categoria d’herois. Aviat farà un any que vam conèixer al Major Trapero, que comunicava de forma clara tot el que anava passant i ens tranquil•litzava. Aviat farà un any que vàrem seguir el Twitter dels Mossos on darrera hi havia la Patricia Plaja, cap de comunicació, i on sense embuts ni ambivalències ens informava de forma fiable.

Doncs bé, costa pensar que avui els màxims responsables de la gestió policial dels atemptats siguin a la presó, estiguin imputats o simplement destituïts del seu càrrec. Costa pensar amb lògica democràtica que el conseller d’interior Quim Forn porti més de 9 mesos tancat a la presó i el Major Trapero sigui imputat per un delicte de sedició també pels fets de l’1-O. Costa pensar que la Patricia Plaja sigui cessada en època del 155 per un tuit contra la sentència de la “manada”. Un tuit que deia la veritat: El problema no és un jutge ni el vot particular. Ens Equivocarem si ho centrem tot amb això. El que falla és el poder judicial. Una altra vegada.

No sempre l’any, coincideix amb el que en diem any natural. Per mi l’últim any va començar el 17 d’agost de 2017. La intensitat del fets de gran transcendència social, política i judicial que han esdevingut des del 17-A fa que es tracti d’un any especial, d’un any que quedarà singularitzat a la història de Catalunya.

Un any d’uns fets carregats de revenja i de repressió. El Govern d’Espanya sí que es va aixecar amb armes contra el poble l’1-O. No van ser ni Quim Forn, ni Trapero, els rebels, els sediciosos. No va ser el govern de Catalunya ni els seus representants avui empresonats i exiliats. Un Estat que no ha dubtat a reprimir i imposar les seves raons sense enraonar-les.

Un any del qual ens n’emportem l’evidència comprovada i constatada que estem davant d’una democràcia que s’ha de democratitzar. Un any on s’aplica el 155 sense miraments. Un any de manifestacions demanant la llibertat dels presos polítics. Un any on constates que els millors han estat reprimits i anul•lats. Un any on l’extrema dreta impunement ens agredeix.

Un any en què el Rei ens recorda que encara estem a Espanya i és un cosa i el mateix, l’actual falsa democràcia i el règim imposat el 1936 del qual ell n’és l’hereu.

En definitiva i interpretant a Patricia Plaja: El problema no és el poder judicial. Ens equivocaríem si ho centrem tot amb això. El que falla és l’Estat, el que falla és aquesta falsa democràcia. Una altra vegada.
Jordi Fortuny i Guinart - 09/08/2018 - 16:45h
I el CNI?
04/09/2018
10:01
COM és possible que Es-Satti articulés la cèl·lula essent un informador sota el radar de la policia espanyola?
17 A
01/09/2018
11:11
- l’Iman d Ripoll va rebre fins a 4 visites dl CNI, quantes abans de l’atemptat....
- Si l’Iman fou condemnat a més d’un any per delicte dolós, perquè no va ser expulsat d’Espanya com estableix la legislació espanyola d’ extrangeria?
- si el CME no hagués resolt en celeritat,, l’estat hagués elevat l’alerta a nivell 5 posant l’exercit al carrer,quina casualitat a les portes d l’1 O?
Potser els atemptats precipitatsdel 17A nomes van ser la preparacio d’actes terroristes d falsa bandera sota la tutela d les clavegueres del estat
las investigaciones no avalan su discurso
15/08/2018
17:10
https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2018-08-13/atentados-barcelona-cia-mossos_1603725/
https://www.esdiario.com/43625021/La-vergonzosa-lista-de-fallos-que-oculta-la-Generalitat-un-atentado-evitable.html
https://www.elperiodico.com/es/politica/20180121/mossos-intentaron-destruir-alerta-eeuu-rambla-6567677
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat