Josep Maria Buqueras
Josep Maria Buqueras
Els llassos i el sentit cómú


La fiscal general va assegurar que col•locar llassos grocs en indrets públics o treure’ls no és cap delicte.És una mostra de llibertat d’expressió. Així de clar. Entrar en aquest debat, per activa i per passiva, és com entrar en una fanguera. Hem arribat en un punt que el que semblava quelcom anecdòtic, ara és motiu de baralles i d’una dialèctica política inusual, que creix amb una espiral exponencial perillosa. Penso, per sí algú no està al cas, que tot plegat ve motivat per (entre altres circumstàncies) que s’aproximen eleccions, unes de fixes les municipal de 2019 i altres generals i autonòmiques.

Aquestes poden ser, pregunto, en qualsevol moment? Els presidents corresponents, Pedro Sánchez i Quim Torra tenen la darrera paraula.

En llocs públics, ajuntaments sobretot, hem vist pancartes a favor de col•lectius gais, dels refugiats, feministes o altres reivindicacions polítiques o socials i no passava rés de rés. I ara s’arma força brega. Tothom de part de culpa: els unionistes/constitucionalistes i els sobiranistes/independentistes. Els primers, sobre tot els del PP, C’s, Vox, Societat Civil Catalana, ens porten, o ens volen portar cada vegada a una España més conservadora, menys tolerant, amb les llibertats vigiladíssimes i amb un règim totalitari com objectiu? El dret a manifestar-se lliurament el que om pensi s’hauria de constrènyer el mínim possible. Els límits se cenyiran, en tot cas, a les injúries i calumnies o a la incitació de la violència de l’odi. Rés d’això passa a Catalunya, encara que alguns líders ho repeteixen dia i nit i al final fins s’ho han cregut i ho fan creure als “seus”.

Ja fa anys que els catalans col•loquen banderes als balcons, sense cap mena de problemes. Quan apareixen aquests? Quan s’exerceix la llibertat d’expressió de manera poc cívica. Hem vist accions darrerament que s’han fet amb ràbia i menyspreu, s’ha exercit la llibertat d’expressió de forma “torticera”. Això no ens porta enlloc, aquest no és el camí. Aquest dret que tenim, ha estat utilitzatcom arma arrauxada. Tot plegat provoca molta tristesa, perquè ara ja no és un debat sobre la llibertat d’expressió, sino sobre la relació entre dos comunitats, de polítics i ciutadans cadascuna d’elles, que cada vegada es donen més l’esquena amb més acritud.

Es poden fer molts discursos, moltes declaracions i moltes juntes de seguretat. És increïble hores d’ara el que diu avui mateix, dilluns vint-i-set d’agost, Garcia Albiol/Dolor Montserrat i Albert Rivera/Inés Arrimadas. Al cap i a la fi, el que contarà per damunt de tot serà el sentit comú de la ciutadania.
Josep Maria Buqueras - 29/08/2018 - 17:15h
🎗🎗🎗🎗🎗🎗🎗🎗VISCA CATALUNYA LLIURE!
02/12/2018
08:37
LLIBERTAT PRESES POLÍTIQUES! VISCA LA TERRA LLIURE!
>Democràcia i civilització
05/11/2018
21:54
I per què els catalans de la demòcrata i civilitzada França no fan un referendun parell separar-se de el seu democràtic Estat?
Ha de ser per l mateixa raó per la qual els flamencs no fan un referendum en la demòcrata i civilitzada Bèlgica

Curiós que no sapiguem quin és aquesta raó.
Ni tampoc sabem c la raó per la qual la sra May no permet fer un altre referendum per a l'engany que va suposar el Brexit ( el mateix engany que la Republica simbòlica catalana). Ni tampoc els permet fer un altre referèndum als escocesos sobre la secessió
Quin ha de ser la raó de tanta incongruència?
Democràcia i civilització
05/11/2018
12:41
La jacobina França, però demòcrata i civilitzada, té un article a la seva constitució que diu que la "República és indivisible".
Resulta que a una part d'aquesta República, Nova Caledonia, hi ha un gruix important de gent que demana pacíficament separar-se de França. I com ho ha resolt això la demòcrata i civilitzada França ? No pas estomacant els independentistes ni posant els seus líders a la presó ni judicialitzant la política, sinó pactant un referèndum perquè la gent pugui votar el que volen ser i respectar el resultat. Sí senyor, democràcia i civilització.
Això aquí no és possible i els llaços grocs denuncien també aquesta indigna i perversa situació.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat