Josep Maria Buqueras
Josep Maria Buqueras
Els llassos i el sentit cómú


La fiscal general va assegurar que col•locar llassos grocs en indrets públics o treure’ls no és cap delicte.És una mostra de llibertat d’expressió. Així de clar. Entrar en aquest debat, per activa i per passiva, és com entrar en una fanguera. Hem arribat en un punt que el que semblava quelcom anecdòtic, ara és motiu de baralles i d’una dialèctica política inusual, que creix amb una espiral exponencial perillosa. Penso, per sí algú no està al cas, que tot plegat ve motivat per (entre altres circumstàncies) que s’aproximen eleccions, unes de fixes les municipal de 2019 i altres generals i autonòmiques.

Aquestes poden ser, pregunto, en qualsevol moment? Els presidents corresponents, Pedro Sánchez i Quim Torra tenen la darrera paraula.

En llocs públics, ajuntaments sobretot, hem vist pancartes a favor de col•lectius gais, dels refugiats, feministes o altres reivindicacions polítiques o socials i no passava rés de rés. I ara s’arma força brega. Tothom de part de culpa: els unionistes/constitucionalistes i els sobiranistes/independentistes. Els primers, sobre tot els del PP, C’s, Vox, Societat Civil Catalana, ens porten, o ens volen portar cada vegada a una España més conservadora, menys tolerant, amb les llibertats vigiladíssimes i amb un règim totalitari com objectiu? El dret a manifestar-se lliurament el que om pensi s’hauria de constrènyer el mínim possible. Els límits se cenyiran, en tot cas, a les injúries i calumnies o a la incitació de la violència de l’odi. Rés d’això passa a Catalunya, encara que alguns líders ho repeteixen dia i nit i al final fins s’ho han cregut i ho fan creure als “seus”.

Ja fa anys que els catalans col•loquen banderes als balcons, sense cap mena de problemes. Quan apareixen aquests? Quan s’exerceix la llibertat d’expressió de manera poc cívica. Hem vist accions darrerament que s’han fet amb ràbia i menyspreu, s’ha exercit la llibertat d’expressió de forma “torticera”. Això no ens porta enlloc, aquest no és el camí. Aquest dret que tenim, ha estat utilitzatcom arma arrauxada. Tot plegat provoca molta tristesa, perquè ara ja no és un debat sobre la llibertat d’expressió, sino sobre la relació entre dos comunitats, de polítics i ciutadans cadascuna d’elles, que cada vegada es donen més l’esquena amb més acritud.

Es poden fer molts discursos, moltes declaracions i moltes juntes de seguretat. És increïble hores d’ara el que diu avui mateix, dilluns vint-i-set d’agost, Garcia Albiol/Dolor Montserrat i Albert Rivera/Inés Arrimadas. Al cap i a la fi, el que contarà per damunt de tot serà el sentit comú de la ciutadania.
Josep Maria Buqueras - 29/08/2018 - 17:15h
> comiat ( a la catalana)
12/05/2019
11:16
ahora teneis lazos de sobra , gracias a la Arrimadas que os ha regalado un carretón de ellos.
Pero ya s sabe.. la pela es la pela y nonosotros podemos desaprovechar ni un lazo para hacer regalos. Preferimos pintar amenazas hasta en las despedidas, eso es el nostre "passeu bé"
el comiat
10/05/2019
14:52
Ha estat una oportunitat perduda no haver-li fet un regal a l'Arrimadas: una capsa embolicada amb paper i amb un llaç groc ben gros.
La cutre sociedad catalana Electronic Travel Service
03/05/2019
18:50
https://www.lavanguardia.com/politica/20190503/462008399164/chapuza-frustro-entrada-puigdemont-canada.html
Puigdemont contaba con un plazo para responder pero no lo hizo. Nunca llegó a recibir ninguno de los dos comunicados de las autoridades canadienses. Sólo recibió un escueto correo electrónico de la citada web en el que se le informaba de que su solicitud había sido “revocada”. Creyendo que esa era la respuesta oficial. Puigdemont no aportó ninguna documentación y, por ello, su solicitud fue definitivamente denegada. La citada web, gestionada por la sociedad catalana Electronic Travel Service, que no ha hecho ninguna declaración
Mal empieza la República. Todo muy raro!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat