Albert Hurtado
Albert Hurtado
Les subvencions a l’esport professional


Hi ha aspectes de la vida que es cultiven molt més, o és cultiven exclusivament, quant les coses van magres. Per exemple, en casos de malalties greus es corrent augmentar l’espiritualitat. En aquest sentit, la crisi està fent que comencem a interessar-nos per racionalitzar la despesa pública. És ja un debat obert en els mitjans nacionals el finançament de l’esport professional per part de l’administració. El patrocini de TV3 a clubs de futbol (Espanyol o Nàstic en el seu dia) és un exemple de com els diners públics van a parar a equips professionals.

A Tarragona ja fa temps que hi ha persones que qüestionen el paper de l’ajuntament com a valedor de diferents clubs i esportistes. L’ajuntament ha regulat sobre l’assumpte que, tot i ser correcte, no conclou com desitjaria. L’ajuntament de Tarragona està patrocinant esportistes d’elit, consagrats, que no l’haurien de necessitar aquest patrocini. No em serveix que es vengui com una mesura de promoció de la ciutat. L’impacte turístic generat pel teu logotip en una samarreta d’un esportista o club no es pot quantificar (i, jo penso que és molt escàs), en canvi, donar-li a Ryan Air X milions sí que sabem quina quantitat de passatgers anual porta, com a exemple de promoció turística.

Perquè es recolza a determinats clubs i/o esportistes? Crec que pot haver-hi dues motivacions que conflueixen (que no vol dir que no hi hagi altres). La primera, el típic amiguisme i no vull malpensar sobre prebendes. La segona seria la satisfacció dels egos dels polítics. Fer-se una foto i formar part dels èxits de l’esport i tot el que això pot reportar als seus respectius partits no és despreciable en una persona ambiciosa. Donar calers a un equip de futbol de segona divisió, a un equip de bàsquet de categories destacades, a un pilot de motociclisme que fa una pila d’anys que té la muntura garantida, a un senyor que se’n va a córrer el mediàtic Dàkar o a una atleta consagrada no és, ni serà mai, estar al costat de l’esport. Entretant, per exemple, ens apujen el preu de la piscina del Serrallo.

L’administració ha de recolzar l’esport, sota el meu criteri, en base als següents punts:

• Promoció de l’esport base i de l’esport com a fet social. S’ha de garantir que es gaudeixi d’instal•lacions adients per la pràctica de l’esport i que els seus preus, en cas d’haver-se de cobrar, siguin assequibles a la majoria. L’esport serveix per formar els individus, és una eina de cohesió territorial (a través de les competicions), de lleure i de promoció de la salut. La seva pràctica ha de ser un dret social, no només per infants, sinó també per adults.

• S’ha d’estimular el sorgiment de nous valors. Assolit el primer punt, l’administració ha de garantir que les joves promeses de l’esport no tindran en l’aspecte econòmic un fre pel seu creixement cap a desenvolupar-lo de manera professional. En refereixo a beques/patrocini per material, equipament, trasllats, etc. Per aquells nens/joves d’aquelles famílies d’esportistes que destaquin i que no tinguin recursos suficients.

• Promoció de l’esport de competició, sobretot dels esports minoritaris (minoritaris en quant a capacitat de generar recursos econòmics propis). Aquesta promoció ha de ser a través del patrocini d’events esportius, no de garantir que el club de la ciutat mantingui l’status quo.
Albert Hurtado - 22/05/2009 - 09:36h
Albert Hurtado
22/05/2009
15:17
Gràcies pels comentaris MAP, coincideixo amb tu, no és una aposta pel tot o res. Els diners hem de saber en tot moment a qui, quantes, perquè i per a què.
Comentari eliminat
22/05/2009
12:17
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Comentari eliminat
22/05/2009
12:17
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat