Cartes al director
Cartes al director
El lleixiu del Sr. Pàmies


No sé quina mena d'alarma social s'ha produït amb la notícia de què el lleixiu, podria ser un remei per l'autisme, però tot plegat em sembla bastant patètic, moltíssima gent sense cap coneixement del tema, tractant a un entès en plantes medicinals d'irresponsable per amunt.

Jo, com no sóc cap entès en la medicina, ni en la química, ni en res de tot això, no tindré la gosadia de tractar d'irresponsable al Sr. Pàmies, com tampoc la tindré per donar-li la raó.

Imagino la gent que, sense saber ni un borrall de medicina, ha imaginat que el Sr. Pàmies, recomana un got ben ple de lleixiu tal com surt de la garrafa del supermercat. Aquesta mateixa gent, deu d'imaginar-se que el liti, element molt tòxic, que serveix per als trastorns bipolars, es pot treure d'una bateria de qualsevol automòbil, o que el ferro, tant necessari per les anèmies, es consumeix menjant-se un plat de claus o de ferritges, i així, mil exemples més, i de substàncies molt més tòxiques que el lleixiu. Però han parlat les farmacèutiques.

El que pot haver passat, és que el Sr. Pàmies, hagui descobert alguna cosa que, les farmacèutiques i les químiques, amb la seua reputació tant impol•luta, no hagin sabut trobar, alguna cosa que a lo millor és massa econòmica, o massa efectiva, per tant, haguin optat per desacreditar un descobriment que ni els pertanyeria, ni els fóra rendible. De fet però, ja han aconseguit els seus objectius, crear alarma social, desacreditar els herbolaris, bona part de la saviesa popular que els representa una competència, i de pas, millorar la seua pròpia imatge, reputació i la confiança de la gent.

L'honestedat de les empreses farmacèutiques i químiques, ja fa molt de temps que és denunciada per molts experts i expertes, totes sabem que si un medicament no és rendible, es retira del mercat i es deixa de fabricar, se substitueix per un de més car, independentment de si és efectiu o necessari, i a fer calaix, que és de allò que es tracta, i mantindre la reputació, encara que ells no s'haguin pres la molèstia de fer les corresponents proves.

Josep Mª Muntané
Cartes al director - 05/11/2018 - 05:57h
les sagnants retallades en sanitat, educació i serveis socials
07/11/2018
15:42
https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20181107/huelga-medicos-catalunya-noviembre-7133293

Però, alhora, diuen haver-hi "339 Societats Mercantils, 289 Consorcis, 161 Fundacions, 146 OOAA Admin., 82 Mancomunitats, 75 OOAA, 65 Entitats Menors al Municipi, 51 Ens Públics, 42 Comarques, 31 Entitats Públiques Empresarials, 14 Altres inst. sense ànim lucre, 7 Universitats Públiques, 4 OOAA Comercials, 2 Agrupacions de Municipis, Àrea Metropolitana. TOTAL: 1.309 Ens Públics. I en cadascun d'ells, centenars d'endollats, assessors a dit i altre, tots amb sous de ministre per a dalt
I tot això sense explicar l, centenars d'endollats, assessors a dit i amb sous de ministre"
homeopatía y fármacos en entredicho
07/11/2018
15:29
Hay ahora médicos que en lugar de recetar medicina baratas recetan homeopatía diversa a precio de oro y sin poder obtenerlas por mutuas o Seguridad Social
Es increíble que se apunten a estas vergonzosas prácticas que pueden incluso dañar la salud del enfermo
Y hay laboratorios farmacéuticos que, a través de sus representantes, ofrecen regalos a los médicos que recetan sus caras medicinas aunque no sean necesarias para el enfermo.

La corrupción está extendida en nuestra sociedad en todos los sectores aunque sólo hablemos de los políticos.
el medicament car com a negoci
05/11/2018
15:22
Jo usava força la pomada de penicil·lina per desinfectar ferides i picades infectades. Anava molt bé i estava satisfet del resultat.
Però, un dia va deixar-se de vendre a les farmàcies i vaig preguntar al meu metge per què havien deixat de vendre pomada de penicil·lina les farmàcies?
I la resposta sorpresa va ser que era un producte molt barat i el fabricant va deixar-la de fer.
O sigui que el baix preu no donava prou benefici.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat