Cartes al director
Cartes al director
Violència (de gènere o no)


Totes contra la violència de gènere. I tots i totes contra qualsevol mena de violència, el fet de condemnar explícitament una forma de violència més que les altres, de violències, en realça una, però en minimitza les altres.

De cas els altres tipus de violència no son igual de condemnables? La violència sol anar precedida de la falta d'arguments, de la impotència a la lògica i de la raó, d'incultura, d'odi, de menyspreu cap a l'ésser agredit, d'una necessitat de demostrar un domini sobre algú altre,...

Si jo, com a mascle que sóc, tinc més condemna per agredir una femella que per fer-ho a un mascle, l'única cosa que queda clara és que hi ha diferents formes de condemnar la violència, segons quin és l'objecte de l'agressió, una manera de perpetuar la desigualtat i
una manera de subvalorar la violència en si.

Qualsevol persona agredida, tan físicament com psicològicament, té l'obligació de denunciar-ho, tant per ella mateixa com per la resta de persones. La societat, començant per la justícia, l'estat, el govern de torn i sobre tot l'educació, hem de posar fil a l'agulla i
erradicar-la.

El problema més gran, el té el mateix estat, com pot l'estat dir que està en contra de la violència mentre fabrica, i ven armes? O és que les armes que ven l'estat no són per practicar violència?, per oprimir, per imposar, per dominar, per agredir, per generar odi i més violència.

Evidentment que la de gènere, es té que erradicar, com les altres, totes, i la millor eina (que no arma) per fer-ho és la cultura, perquè mai hem d'oblidar que qui utilitza la violència, és perquè no és capaç de raonar ni d'enraonar (que no és parlar per parlar, sinó vestir de paraules la raó).

Josep Mª Muntané Barceló
Cartes al director - 29/11/2018 - 09:27h
la societat matriarcal
23/12/2018
11:18
Diuen que fa dos mil anys, abans de Jesucrist, existien les societats matriarcals que vivien en pau i harmonia. Va ser quan van aparèixer les tribus patriarcals guerreres, que van anul·lar la societat matriarcal, i s'hi van imposar, no pas amb pau i harmonia. I això que tenim ara és el que hem heretat.
Juanjo
22/12/2018
11:01
https://www.libertaddigital.com/opinion/manuel-llamas/no-la-violencia-no-tiene-sexo-86772/
no a la ramaderia humana
04/12/2018
11:39
Els temps han canviat, cada vegada la gent és més culta i no es creu tota la doctrina que ensenyen. Ja no s'aprèn de memòria. Les guerres són contràries al benestar. En aquest món hem vingut a viure i no a barallar-nos.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat