Cartes al director
Cartes al director
La premsa europea, Catalunya i Espanya


El passat 1 de febrer de 2019, el diari anglès tradicionalista, “tory” i de centre-dreta va publicar un editorial molt contundent sobre Catalunya i els presos polítics catalans en que esmentava, feia referència a l'expressió en anglès "Spanish Inquisition". A banda d'això un altre diari britànic conservador i molt defensor de l'economia de mercat -el FT Financial Times- un diari de color salmó de la elit econòmica europea també parlava molt malament de L'Estat espanyol. És curiós perquè són els diaris més conservadors i burgesos britànics, i també l'anomenada “popular press” de dretes, com el Daily Mail els que critiquen contundentment la superestructura espanyolista.

Per què es produeix aquest fenomen? Jo crec que al Regne Unit és pot ser conservador, liberal, verd o laborista o independent, però -per damunt de tot- la gent i la premsa és demòcrata. Cal recordar aquella trilogia: democràcia anglesa, educació francesa i cultura italiana.

Encara que no és només al Regne Unit on la premsa en general parla molt malament de l'Estat Espanyol en relació amb Catalunya; així, per exemple, el setmanari liberal d'esquerres Der Spiegel d'Hamburg (en la seva edició internacional en anglès) escriu articles molt durs contra “l'Espanya eterna de matriu castellana”. Fins i tot, a la jacobina França, a vegades Libération o Le Monde són molt crítics amb la democràcia espanyola de molt baixa qualitat, cal recordar fa uns dos o tres anys la portada de Liberation amb Felip VI de caps per avall.

Tot això considero que els catalans ho hauríem d aprofitar molt millor.

Josep M. Loste
Cartes al director - 04/02/2019 - 16:22h
preguntas
07/04/2019
22:29
Por qué todos los partidos independentistas andan a la greña?
Cuántas veces cambian el nombre los descendientes de CDC?.
Por qué los partidos independentistas no quieren oir hablar de elecciones?

Quién se toma ya en serio lo que dicen?
Que el juicio del proceso sea en abiero , ha abierto tabiñn los ojos a mucho que los tenina cerrado.
La actitud pasiva (o peor)
de un parte de los mossos.la rsistencia no tan pasiva de muchos manifestantes, la malversación de fondos públicos y las burdas mentiras á catalanes de buena fe, quedarán en evidencia , no por las declaraciones de los testigos sini por los videos y otras pruebas irrefutables
clar!
07/04/2019
22:06
La culpa sempre és dels altres
claro!
07/04/2019
22:02
la culpa siempre la tienen los demás
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.