Cartes al director
Cartes al director
La premsa europea, Catalunya i Espanya


El passat 1 de febrer de 2019, el diari anglès tradicionalista, “tory” i de centre-dreta va publicar un editorial molt contundent sobre Catalunya i els presos polítics catalans en que esmentava, feia referència a l'expressió en anglès "Spanish Inquisition". A banda d'això un altre diari britànic conservador i molt defensor de l'economia de mercat -el FT Financial Times- un diari de color salmó de la elit econòmica europea també parlava molt malament de L'Estat espanyol. És curiós perquè són els diaris més conservadors i burgesos britànics, i també l'anomenada “popular press” de dretes, com el Daily Mail els que critiquen contundentment la superestructura espanyolista.

Per què es produeix aquest fenomen? Jo crec que al Regne Unit és pot ser conservador, liberal, verd o laborista o independent, però -per damunt de tot- la gent i la premsa és demòcrata. Cal recordar aquella trilogia: democràcia anglesa, educació francesa i cultura italiana.

Encara que no és només al Regne Unit on la premsa en general parla molt malament de l'Estat Espanyol en relació amb Catalunya; així, per exemple, el setmanari liberal d'esquerres Der Spiegel d'Hamburg (en la seva edició internacional en anglès) escriu articles molt durs contra “l'Espanya eterna de matriu castellana”. Fins i tot, a la jacobina França, a vegades Libération o Le Monde són molt crítics amb la democràcia espanyola de molt baixa qualitat, cal recordar fa uns dos o tres anys la portada de Liberation amb Felip VI de caps per avall.

Tot això considero que els catalans ho hauríem d aprofitar molt millor.

Josep M. Loste
Cartes al director - 04/02/2019 - 16:22h
desmintiendo falacias
18/02/2019
08:46
https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/acoso-diplomatico-puigdemont-estrella-europa_222807_102.html
https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/europa-toma-nota-amenazas-puigdemont_220686_102.html
La eurofobia que el expresidente comparte con Rusia no pasa desapercibida para las instituciones europeas.Que el Parlamento Europeo cuestione el carácter pacífico del independentismo catalán nos hace mucho daño…Cuando todos los partidos van en la misma dirección de forma transversal y utilizan toda su diplomacia e inteligencia, los resultados son rotundos. Aquí se ve a Puigdemont como el aliado de ultras flamencos empeñados en desestabilizar la unidad europea ...
nosaltres contra tots
16/02/2019
10:24
https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/puigdemont-tajani-deriva-demofobica_222549_102.html
Carles Puigdemont carga contra el presidente del Parlamento Europeo por haber vetado su conferencia. El exmandatario catalán huido sostiene que Antonio Tajani “se ha dejado arrastrar por la deriva demofófica que puede acabar afectando a la reputación de la democracia europea”"Somos ciudadanos libres y nos expresaremos libremente", avisan Torra y Puigdemont, que le piden al presidente parlamentario una rápida, clara y democrática respuesta.
Además, ambos mandatarios han remitido una misiva al italiano para que rectifique su "censura".

Si sigue así, le echarán de Bélgica. Pronto le caduca el DNI
insensata Generalitat
15/02/2019
15:16
https://www.elperiodico.com/es/politica/20190215/parlamento-europeo-torra-puigdemont-7306363

"El Parlamento Europeo ha prohibido la conferencia que el expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont y el actual 'president', Quim Torra, debían dar este lunes en la institución, según informa la agencia ACN. La justificación al veto es por el "elevado riesgo" de desórdenes y por ser "una amenaza de seguridad".

La¡Generalitat, sin embargo y, aunque fue advertida de los riesgos a que exponia a los ciudadanos con la convocatoria del referéndum ilegal, siguió adelante con la locura y culparon a los demás dela violencia que se produjo.
Esa es la diferencia...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat