Cartes al director
Cartes al director
Ballesteros per a dies, desgraciadament…


Bruta, deixada, gris, infestada de coloms i cada dia més insegura. Sense projecte urbanístic, amb poca vida cultural i amb una vida econòmica que va a la baixa. Aquesta és la Tarragona que ens està deixant Ballesteros i, tot i així, tenim Ballesteros per a dies.

Tothom qui conegui una mica la realitat social de la nostra ciutat sap que existeixen dues “Tarragones”. Sovint parlem del riu Francolí com el mur que les separa i recentment s’ha afegit a la metàfora el destí que ha patit el gran projecte (o així ens el venien) de l’Ajuntament que buscava unir el centre amb els barris de ponent: una passarel•la de fusta que la primera pluja del mes de Novembre es va endur i que des de llavors sura a la deriva pel riu.

El cas del pont de fusta és un clar exemple del model de gestió d’aquest alcalde: projectes absurds i sense interès, que no només no aporten res a la ciutat sinó que a més contribueixen a la imatge de deixadesa actual. El pont de fusta “només” suposen 8.000€ abocats literalment al riu però aquesta mateixa dinàmica és extrapolable a d’altres projectes molt més deficitaris: el jardí vertical més gran d’Europa que en realitat és un niu de coloms i excrements ple de plantes mortes (3,3M€) o uns Jocs del Mediterrani que ens han venut com a font d’ingressos (150k€ de superàvit, diuen) quan en realitat ens deixen un deute de 2,5M€ si volem que les infraestructures siguin funcionals, en són dues mostres més.

I tot i així, tenim Ballesteros per estona, desgraciadament...

Com deia abans, qualsevol qui conegui la realitat social de la ciutat sap que hi ha dues “Tarragones” dins de Tarragona. El Centre, la Part Alta i el Port, crítics amb la gestió de l’Ajuntament, són aquells barris que fan que els xiulets a l’alcalde durant el seguici de la Festa Major no s’aturin en tot el recorregut i que han provocat que no es vegi a l’alcalde per la ciutat si no és en acte oficial i que quan es digna a aparèixer ho faci envoltat de Policies que demanen el DNI a qui se li acosta. Aquesta ciutat només és mitja ciutat i només va suposar un 10% dels vots de Ballesteros en les darreres eleccions municipals.

Més de la meitat de la població de Tarragona pertany als barris perifèrics, i és d’ells d’on Ballesteros obté els vots. Només cal veure la primera promesa electoral de l’alcalde de cara a les pròximes eleccions: autobús gratuït per a tothom. Aquesta mesura beneficia especialment als seus electors tradicionals i fa que molts d’ells, que havien decidit canviar el vot respecte de les anteriors municipals, li tornin a fer ullets a l’actual alcalde tot i la incredulitat per la viabilitat d’aquesta mesura.

Per una altra banda, la divisió evident entre independentistes i no-independentistes fa impensable que als veïns de ponent, majoritàriament partidaris d’aquesta segona opció, se’ls passi pel cap votar a un partit independentista. Això sumat al fet que a Tarragona no existeix una alternativa d’esquerres no- independentista al PSC col•loca a la gent dels barris en la tessitura d’haver de triar entre votar a un alcalde mediocre afí a la seva ideologia (suposadament), a partits que defensen polítiques neoliberals en contra dels seus interessos o a partits obertament feixistes.

Serà difícil que el PSC repeteixi els resultats de les darreres municipals però, des del meu punt de vista, estem avocats a patir 4 anys més de desgovern socialista ja que, si Ballesteros no en sortís vencedor, de ben segur que seria clau per a formar govern.

Àlex Daniel Rivas
Cartes al director - 05/02/2019 - 09:23h
A veu ciutadana
17/02/2019
11:57
Deixa això que beus o fumes, et senta malament..
veu ciutadana
16/02/2019
20:08
Y CUANDO O NUNCA DARA CUENTAS DE LA MALVERSACION DE FONDOS PUBLICOS DEL JAIME I DE LOS OTROS TRES PARKINGS.
APARTE ES EL INUTEL MAS GRANDE QUE HABITA ESTA CIUDAD Y COBARDE ANTES ABRAZABA HASTA KAS FAROLA SY HACE AÑOS QUE ENTRA POR LA PUERT ADE ATRAS DLE AYUNTMAIENTO ,. ESO SI CONO EL CHOFER EN LA PUERTA COMO LOS SEÑORITOS ANDALUCES O LOS DE LA ANTIGUA CONVERGENCIA
la passarel·la ziga-zaga
16/02/2019
14:43
La passarel·la hagués estat més idònia en línia amb la Rambla. Unes escales mecàniques paral·leles al Balcó per baixar a l'alçada sobre la via del tren i a continuació la passarel·la perpendicular a la platja.
I adéu a la baixada-pujada del Toro.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat