Farts de soroll
Farts de soroll
Les desvergonyes del soroll a la Part Alta. Capítol 2: Una qüestió que mai acaba


La Plataforma Farts de Soroll el dia 15 de març de l'any 2017, vàrem sol•licitar a l'ajuntament de Tarragona la relació de bars, restaurants i discoteques que estaven oberts en la data d'inici de la moratòria d'apertura d'establiments d'aquest tipus que va decretar l'ajuntament.

Doncs bé, dos any després encara no tenim l'esmentada relació d'establiments i, durant el procés, hem hagut de recórrer a la Comissió de Garantia per l'Accés a la Informació Pública (CGAIP), que ens ha donat la raó.

Comprovem que l'ajuntament no té una relació actualitzada d'aquests establiments perquè, en intentar acomplir amb la CGAIP, ens va passar una relació d'establiments, alguns dels quals estaven tancats d'ençà més de trenta anys. Els que sou de la Part Alta de fa temps, recordareu el bar Pepito, que encara constava com obert, o el Piqui Rasqui (Escales de la Capçalera del Circ, davant de la cantonada amb el Carrer Sant Oleguer i Trinquet Nou).

Com és lògic, vàrem contestar aquest document: dels 163 establiments que hi figuraven, en 52 ocasions les dades estaven duplicades o triplicades; 30 establiments feia anys que estaven tancats; 4 adreces no es corresponien a la ubicació real; 5 establiments no eren bars o restaurants; 2 adreces eren desconegudes i, segons les nostres dades, hi faltaven 61 establiments.

La penúltima contesta va ser aquesta, que us transcrivim literalment:

"Com a resposta al seu escrit de data 20/09/17 us comunico que les dades que es van traslladar a la PLATAFORMA FARTS DE SOROLL relatives als establiments de la Part Alta, d'aquesta ciutat, són les que consten a la base de dades informàtica del departament d'Obertura d'Establiments. De tota manera i, a la vista de l'escrit presentat per part de la referida Plataforma, cal dir que s'encomanarà a personal adient la comprovació sobre el terreny dels establiments recreatius que hi ha a la Part Alta i que quan aquestes s'obtinguin es resoldrà en conseqüència."

No cal dir que del promès res de res. Això va provocar que tornéssim a fer una petició després d'esperar un any, que creiem és un termini més que prudencial. Sense cap resposta per part de l’ajuntament en forma de relació d'establiments.

I l’última. A la darrera reunió que vàrem concertar amb els serveis tècnics de l'ajuntament, la Sra. Cap del Departament d’Obertura d’Establiments, i el Sr. Conseller d'Urbanisme, amb presencia dels Serveis Jurídics, davant la nostra recriminació de l'abús que es fa del silenci administratiu, la Sra. Cap del Departament d’Obertura d’Establiments, es va molestar per la recriminació. Contestant que la informació que havíem demanat sobre els bars “està a la vostra disposició a l'OMAC”.

A tot això, ens assabentem que la Llei d'Espectacles a l'article 19, diu que s'ha de constituir un registre d'establiments oberts al públic, així com d'organitzadors d'espectacles públics i activitats recreatives. A més, regula l'accés a aquesta informació per part dels ciutadans, exceptuant el que afecta a la protecció de dades.

On resten els principis, que han de regir l’administració pública, de transparència, eficiència i eficàcia? No ho qualificarem, però... com es poden cobrar els impostos amb aqueixes dades? No volem pensar que, en realitat, el que es vol és negar-nos una informació a la que indubtablement hi tenim dret.

La realitat és que el pretès comportament democràtic d'algunes institucions, en alguns casos, només es paper mullat segons qui siguis.
Farts de soroll - 04/04/2019 - 16:18h
Bergoña
08/04/2019
20:51
Ballesteros dimite plega noi!
...
04/04/2019
18:31
Aquests es carreguen la ciutat....farts dels farts.
Una ciutat morta volen, com el seu esperit.
Primer va ser Santa Tecla, i ara és tot l'any que els molesta tot. Ciutat morta.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat