Cartes al director
Cartes al director
Empreses de la llista de l'ANC


He llegit una carta del Sr. Luis respecte a les empreses que figuren a la famosa llista de empreses catalanes , que segons la ANC, Òmnium i altres, recomanen que anem a comprar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya per que son empreses catalanes. En primer lloc voldria donar la meva opinió molt personal al respecte i dir-li al Sr. Luis que pot continuar comprant a aquestes empreses, ja que o son il•lusions meves, o molts dels productes que comercialitzen, sigui sota la seva marca o directament amb la marca d'origen , d'alguna manera estan donant beneficis fora de Catalunya i a la resta del mon.

Cal pensar que en la fabricació de molts aliments envasats, precuinats o no, hi intervenen productes que no tan sols provenen de Catalunya, sinó que son comprats a la resta de comunitats autònomes com la farina (major productors Andalusia, Castella i Aragó), el sucre (Andalusia i Castella), la sal (Cantabria i Valencia), el oli (Andalusia), el tomàquet (Andalusia i Extremadura), els vins de Rioja o Ribera del Duero, i un llarg etc. i inclús fora d'Espanya. Suposo que els empresaris, com bons catalans, miren els costos i busquen els llocs on els surt mes econòmic comprar.

No ens enganyem, avui en economies globalitzades, el productes venen de llocs molts diversos, tot va en funció del preu i qualitat. Caldria que els que fan la llista també vagin als Mercats Centrals i facin una ullada a la procedència dels productes que es venen al detall, sobretot carns, productes en conserva, verdures i fruites, i veuran que hi ha una gran diversitat de procedències, moltes de fora de Catalunya ja que en som deficitaris.

I finalment no vull entrar a valorar on fan cap els beneficis que tenen els socis de les empreses, ja que, o jo vaig errat o a Catalunya no queda ni un Banc que sigui català per que dos que quedaven han tret les seves seus a fora i com que el diner es molt poruc m'inclino a pensar que marxa a la gran Banca nacional o si més no a Fons d'inversió d'àmbit internacional, que en definitiva seran els beneficiaris finals.

Josep Romeu Torres
Cartes al director - 30/09/2019 - 09:48h
els millors
13/10/2019
21:30
Com els vins de les comarques de TGN no en trobaràs enlloc. Bons i variats, més o menys grau d'alcohol, tots ells exquisits.
Ara bé, si viatges és interessant tastar els vins autòctons.
Km O
11/10/2019
08:50
Quan tu vas a un bar a la Rioja no t’ofereixen vi DO Català. Ves a qualsevol bar aquí i veuras q en alguns llocs t’ofereixen Rioja, Rivera i Català amb sort...Ves a Andalusia , Galícia o qualsevol lloc d’ Espanya a un bar i demana vi català....
Ells donen suport al seu Km O. Aquí molta gent veu vi de fora i la consciencia de donar suport al propi no existeix
preferències
04/10/2019
17:23
A l'hora de triar té preferència, per a mi, que el producte estigui retolat en català o català/castellà.
He dit preferència, si puc triar.
No rebutjo cap producte si m'agrada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat