Begoña Floria
Begoña Floria
periodista i consellera del PSC a Tarragona
Volem frenar la despoblació de Tarragona?


A la vida s'ha de ser valent i dir les coses pel seu nom. El govern municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya i En Comú Podem no vol que es tiri endavant el pla parcial urbanístic 24, més conegut com la Budellera, i és legítim, res a dir. Dit això, resulta sorprenent que s'amaguin sota teòriques qüestions tècniques, quan la pregunta és molt clara. Volem o no volem frenar la despoblació de Tarragona i generar habitatge nou, de qualitat i accessible per tothom? Aquí està la qüestió.

Tarragona perd població respecte als municipis veïns. Segons dades de l'Idescat, gens sospitosa, en els darrers cinc anys s'ha reduït la població en un 0,93 per cent mentre a localitat com la Pobla de Mafumet (+21,28%), Els Pallaresos (+6,49%) o el Catllar (+4,32%) la tendència és a l'alça. Trobem dades similars a Vila-seca, el Morell o Altafulla per citar altres exemples. Les mateixes fonts indiquen que el lloguer ha crescut un 18 per cent en el mateix període a Tarragona, i que la demanda d'habitatge protegit va a l'alça. Tot això, amb una davallada en la construcció d'habitatge nou altament preocupant.

Hem de parlar amb rigor per definir quin ha de ser el model de ciutat que volem, ja que això incidirà directament en la nostra qualitat de vida i podrem mesurar els criteris d'igualtat, justícia social i solidaritat que molts volem que s'apliquin en l'àmbit urbà. I com deia el geògraf Robert Casadevall en un article recent en aquest mateix rotatiu, el dilema no està en extensió o rehabilitació, sinó extensió i rehabilitació ben fetes o mal fetes.

El ple municipal s’ha pronunciat clarament i amb una àmplia majoria en favor de continuar amb l’expedient de la Budellera endavant. Administrativament ens trobem davant una aprovació inicial, amb informes tècnics que apunten qüestions esmenables i que en tot cas els promotors hauran d'arreglar. És aquí on està la responsabilitat del govern municipal, vetllar perquè la Budellera es faci bé, però en cap cas aturar-la.

De fet, en tràmits anteriors ja s’ha millorat molt el projecte, com no podia ser de cap altre manera. Amb el govern Ballesteros, es va treballar perquè la proposta fos compacta però integrada en el territori. En aquests moments, la proposta que hi ha damunt de la taula dibuixa un barri que s’assemblaria a l'Arrabassada en alçades. Cal tenir en compte que només el 20 per cent de la superfície total és per habitatges, a més que allibera deu hectàrees de la platja Llarga, condició que el govern socialista va posar per fer de forma immediata.

La decisió és política, per això l’òrgan que es pronuncia en darrera instància és el ple municipal. Per tant les preguntes són clares. Volen o no volen solucionar el problema de la manca d'habitatge per les generacions joves? Volen o no volen salvar la platja Llarga de forma definitiva i pública? Volen o no volen ampliar l'anella verda en 43 hectàrees? Volen o no volen solucionar el problema de la manca d'habitatge per les generacions joves? Volen o no volen crear habitatge protegit accessible per tothom en una de les millors zones de la ciutat? Per sort. Volem!
Begoña Floria - 25/10/2019 - 10:06h
Au va!
13/01/2020
22:37
Begoña, jo vaig haver de marxar de Tarragona gràcies a la teva merda de gestió al casc antic, no et dic on t'enviaria per educació.
els polítics no lluïten pas per TGN
09/01/2020
13:22
Si voleu més població a TGN feu que l'estació de l'AVE i del Corredor Mediterrani sigui a TGN i no a la Quinta Forca.
Preneu exemple de BCN, que fan estacions on volen i els tren passen per passadissos blindats si cal.
M A P
28/12/2019
18:48
Volen que retrocedim a l'antic règim. No deixen de ser uns carlinots de collons, Begoña. Bones festes
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.