Jordi Martí Font
Jordi Martí Font
Josepa i Apa: «Ajuntem totes les forces»


Apa (Josep Aparicio) estripa el silenci i canta que «Hem heretat un vell somni que és somni de llibertat», mentre Josepa (Josepa Blasco) li proposa que «Ajuntem totes les forces per a fer-lo realitat». Les bones intencions, però, rebran el corresponent sabotatge de qui espera com un lleó per saltar-nos a la jugular.

Cada nova remesa de joves que aposten per comprometre’s en la lluita social passa la grip de buscar enemics a la vora, que per nombre i proximitat és on més es nota la migradeta força que puguin fer. Primer buscaran l’enemic ben a la vora i després argumentaran sobre alguna curiosa diferència de matís que esdevindrà, un cop analitzada i corroborada pels experts en ideologia, impossible d’obviar. S’hi afegiran quatre històries més o menys magnificades del que «aquells» ens van fer fa anys i que «no els ho perdonarem mai» –que dolents que són!– i au, de cap a l’escissió, la baralla entre semblants o, encara pitjor, la violència contra els i les qui són, per a la resta de la humanitat, tan semblants a nosaltres que ens veuen iguals.

Ben contents, els gurus de cada grupet esdevindran imprescindibles als nous adeptes per entendre per què aquells no són nosaltres ni nosaltres, ells. Els gurus respiren alleujats per no haver de compartir les engrunes de poderet que tenen amb altres gurus. I la policia, rebentant-se e riure; els rics, de vacances perpètues; els vells de la nostra corda, gratant-se el cap; i la majoria, sense entendre-hi res.

(https://www.youtube.com/watch?v=_o_CKlf1cfU)
Documentació addicional
Jordi Martí Font - 17/05/2020 - 09:57h
a veure si ho entenc
19/05/2020
13:23
De "unidos" res de res, en tot cas "separados 2m".
Sí, ya lo hacéis
19/05/2020
12:32
"Sí, ya lo hacéis"... Podemos-PSOE ha votat el mateix que BOCS prorrogant l'estat d'alarma dos cops. On tenies aquest argumentari de festa de final de curs del primer cicle de l'ESO quan això passava? T'he trobat a faltar.
Juanjo
18/05/2020
14:29
Ahora sería un buen momento para que toda Tarragona se uniera para acabar la Catedral (que quedó inconclusa por causa de la Peste Negra).

Sería un símbolo de renacimiento universal.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.