Magí Aloguín i Pallach
Magí Aloguín i Pallach
Paisajes De Guerra


Hem passat tres eterns mesos sotmesos a una quasi-clausura. Hem generat unes imparables ànsies de recuperar els, ves qui ens ho hauria de dir, dolços encisos de la vida normal. Ho fem amb tot l’entusiasme previsible del qui torna al carrer després d’una llarga absència forçada, encara que aquesta normalitat sigui “nova”, amb mascareta ... i amenaçada pels estralls d’una epidèmia que potser està en retirada, però de cap manera encara vençuda

En un altre mes de juny, allà el 1811, es patia a Tarragona una amenaça menys invisible però molt més mortífera que la del reconsagrat virus: El setge per part de les tropes de l’Imperi Napoleònic comandades pel General Suchet. Per aquestes dates, l’entusiasta equip de voluntaris de les associacions Projecte Tarragona 1800 i Setge de Tarragona organitzen, amb el suport de l’Ajuntament, una sèrie d’actes commemoratius. Cada any? Bé, cada any sí...però no enguany. I per motius evidents.

Passarà 2020 doncs sense cap rememoració de la batalla? La resposta és no. No exactament per atzar, però si molt oportunament, els terribles fets de 1811 rebran un recordatori especial, amb noves tecnologies i a l’abast immediat de tota la xarxa global.

Efectivament, el projecte PAdGUE (Paisajes de Guerra) ha seleccionat Tarragona com un dels escenaris principals de la Guerra de 1808-14 i es desplaçarà a casa nostra els dies 25 i 26 de juny i procedirà a efectuar un registre multimèdia a diferents indrets on es van desenvolupar alguns dels esdeveniments més significatius de la batalla de 1811.

PAdGUE (Paisajes de Guerra) és un projecte liderat pel Dr. Rafael Zurita Aldeguer, professor d’Història Contemporània a la Universitat d’Alacant i subvencionat per Fundación BBVA. El seu objectiu és confeccionar una base de dades multimèdia a determinats indrets paradigmàtics de les Guerres Napoleòniques a tota Espanya. Per a aconseguir-ho compta amb la col•laboració d’alguns afeccionats locals. Entre els que tinc el gust de comptar-m’hi. Esperem que tot surti bé. Visca Tarragona!

Magí Aloguín i Pallach
https://www.patrimonio-paisaje-guerra.es/
Documentació addicional
Magí Aloguín i Pallach - 24/06/2020 - 21:27h
M A P a Toni
03/07/2020
23:17
Esperem que sí, moltes gràcies per comentar i per l'interès
Toni
27/06/2020
10:02
De ben segur que será un treball força interesant. Una bona noticia. Felicitats
Juanjo
25/06/2020
20:54
El 28 de Junio de 1811 pasó algo terrible en Tarragona.

Sí. Pero ya pasó. No vamos a estar toda la vida llorando. Hay que analizar los hechos y sacar conclusiones. Pero de forma fría y desapasionada.

Ser una víctima no es ningún mérito (aunque te resistas heroicamente).

¿Qué aporta Tarragona al mundo?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.