Albert Hurtado
Albert Hurtado
Separació de sexes a l’escola


En la nostra societat política i mediàtica (bé, aquest segon terme seria un sinònim del primer gairebé) s’ha instal•lat la cultura de la dicotomia que allunya la possibilitat de emetre judicis raonats sobre qualsevol fet. Contínuament en veiem exemples. Tenim com espanyolistes a aquells que gosen alçar la veu contra la doctrina nacionalista catalana o com antitarragonins aquells que qüestionen aspectes de la gestió municipal. Un dels màxims exponents d’aquesta nova cultura és el socialisme de fireta nacional que redueix qualsevol debat a la lluita entre esquerra i dreta essent la primera el bé, que protegeix el poble i la llibertat, i la segona el mal, al costat del capital i gairebé la dictadura. Però converteixen les seves proclames en dogmes tant inqüestionables com els de l’església catòlica a la que tant rebutgen.

Un d’aquests dogmes que han presentat insistentment en aquest diari és el de la separació de sexes a l’escola. La única justificació és que la no separació va contra la igualtat i, a més, es cosa de valors de dretes lligats a la religió. Hem de partir de la base que els individus no som iguals. Hem d’estar sotmesos a les mateixes lleis i no hem d’ésser discriminats per raó de raça, sexe o religió. Hem de tenir els mateixos drets i els mateixos deures però, definitivament, no som iguals. Crec que no cal que argumenti aquesta afirmació però coincidirem en que no tots tenim les mateixes habilitats ni característiques de comportament, per exemple.

Mentre el govern aparta qualsevol possibilitat de debat amb la simplificació del mateix fins l’absurditat pel simple fet de no voler donar ajudes als centres que ho fan, sí existeix una part de la societat que intenta abordar-lo allunyant-se dels tòpics i amb una visió estrictament pedagògica. Aquí i aquí es poden llegir dos articles de dos dels principals diaris dels EEUU on es qüestionen sobre l’assumpte, doncs son els països anglosaxons els més avançats en la introducció de línies separades d’ensenyament en col•legis públics (incloent EEUU, Anglaterra, Nova Zelanda o Austràlia).

De la mateixa manera que les universitats comencen a competir intentant especialitzar-se per millorar i oferir l’excel•lència, l’escola pública hauria de tenir més llibertat per escollir las tècniques pedagògiques que creguin més adients i, igualment, els pares haurien de tenir la llibertat de poder decidir sobre l’educació dels seus fills més enllà de la cultura de la mediocritat.
Albert Hurtado - 17/06/2009 - 11:22h
M A P
20/06/2009
20:00
Però qu coi té a veure el cas Ferrer i Guardia amb el debat que aquí es planteja. Jordimartifont, desenterrrar cadàvers com el de'n Ferrer i Guardia només encobreix la seva manca d'arguments realis.

I que consti que afirmo que ara i aquí, un dels darrers problemes educatius és el de l'ensenyança mixta.
jordimartifont
19/06/2009
19:16
Ai Carlos Lçopez. Citar Cambó per despotricar sobre Ferrer i Guàrdia... Sí, cadascú té els seus referents. Un va ser assassinat davant d'uns militars (Ferrer) i l'altre va donar l'enterado (Cambó) i el va calumniar malgrat mitja Europa deia que era una barbaritat assassinar-lo. Un es dedicava a l'educació per alliberar les persones i l'altre a enviar gent de la meva classe, la treballadora, per defensar els seus negocis a morir com a bens al Marroc. Cada un té els seus referents, sense cap mena de dubte.
Albert Hurtado
19/06/2009
13:11
No Marisa, no creo que eso sea una utopia. Es símplemente otro debate que tengo pensado abordar en alguno de mis siguientes artículos. Los valores que se reciben en la escuela están muy influenciados por el profesor y su propia personalidad pero sí es cierto que hay unos "valores estratégicos" que son sobre los que se debiera actuar. Aquí debieran primar el esfuerzo, la creatividad, la tolerancia y el respeto, por ejemplo. Exceptuando el machismo (rol que se ha impartido tradicionalmente desde diversos ámbitos), la insolidaridad y el consumismo no creo que sus hijos los recibiesen en la escuela. Estos "imputs" llegan de la sociedad, pero para eso estamos los padres, para balancear.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat