Jordi Salvat
Jordi Salvat
Gibraltar no és Espanya


L’espanyolisme més ranci -el perejillero- ha tornat a treure el cap amb força després de la visita aquesta setmana del ministre espanyol d’Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, a Gibraltar. I és que per a ells, Gibraltar es España. Aquesta és una d’aquelles històries que mai he pogut entendre. Des del 1713 Gibraltar està sota sobirania britànica i els gibraltarenys el que menys volen esdevenir és espanyols. La majoria volen ser independents o, com a mal menor, formar part del Regne Unit. Però el dret a decidir és un concepte basic en democràcia que la immensa majoria dels espanyols ni entén ni vol entendre.

Igual que Gibraltar hauria de ser espanyol també Perpinyà hauria de tornar a formar part de Catalunya, com passava abans del Tractat dels Pirineus, signat menys de mig segle abans el Tractat d’Utretcht. I Ceuta i Melilla? Marroc les reclama des de fa anys igual que l’Estat Espanyol fa amb Gibraltar. Que fan dues ciutats espanyoles enmig de l’Àfrica en ple segle XXI? També han de canviar de sobirania?

Gibraltar és britànic i Ceuta i Melilla espanyoles. Aquest és el resultat de segles d’història i voler canviar-ho és obrir una caixa de Pandora que no interessa ni als defensors d’aquest espanyolisme ranci, que va aplaudir la invasió d’un illot ple de cabres anomenat Perejil l’any 2002. Quina gran operació militar!. A aquests personatges els interessa de tant en tant enarborar la bandera de la Gran España –amb Gibraltar inclòs- igual que als marroquins els va bé reclamar Ceuta i Melilla de tant en tant. És el que hi ha amics. Però això no és nacionalisme espanyol, no. Deu ser allò del constitucionalisme.
Jordi Salvat - 24/07/2009 - 14:49h
clar
29/07/2009
01:26
Els espanyols són així... quin remei.

Si us plau, retorneu ceuta, melilla i les canàries als seus propietaris. Deixeu en pau la gent de Gibraltar -que en cap cas volen deixar de ser europeus per passar a formar part de l'estat.
El Pantera Tulipán
27/07/2009
15:58
Té tota la raó el senyor Salvat. Gibraltar és un paradís fiscal (o mig) i ...

¡España es un infierno!

fiscalment parlant, s'enten.
jo
27/07/2009
14:43
Sr. Salvat, una mica d'aclariment. Gibraltar va ser cedit, si cedit, a la corona britànica, per un fets militars a favor d'un rei espanyol, si a "favor" d'un rei espanyol, el facor es va tornar, donan el "Peñon" en el mateix tractat es donen unes garantis a Catalunya que no s'han complert, el que vull es que cumpleixin totes dues, la del "Peñón" i al dels catalans, garantit per la reina Anna Maria Estuart ( la del Forti). Lo de Perpignà, es una "torna" d'un altre favor, la Pau del Pirineos, regalant 5 comtats al Rei Sol.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.