Pep Plana
Pep Plana
Corrupció, política i mitjans de comunicació


Estic emprenyat! Més aviat, indignat... No volia escriure sobre això per no remenar tant el tema, ni fer-ne tanta sang ni cansar amb deduccions i suposicions que tothom estarà fent a hores d'ara perquè "l'efecte tafaner" és gran, com en els accidents de trànsit i en aquest país nostre, el morbo i les ganes d'enriquir-se de formes poc legals semblen estar a l'ordre del dia.

Estic cansat, emprenyat, fastiguejat... de tant de mangant de guant blanc, d'alta alcúrnia, de baixa, sense guants... però lladres i mangants tots i de tots els gèneres, religions i partits... N'estic ben fart, com la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya que entre Millets i Santes Colomes ja no saben que creure ni en qui creure i acaba semblant que això és un mangoneig constant, de ser més espavilat que els altres i que tota la classe política sigui així quan no és el cas.

Estic fart dels mitjans de comunicació imparcials, subjectius, del periodisme de baixa alcúrnia, visceral, interessat que no és capaç d'expressar amb claredat i objectivitat les qüestions que tracten. El periodisme és una feina digníssima, molt respectable, amb grans professionals i no necessita de pseudo-periodistes que interfereixin en la seva feina ni de mals redactors que no sàpiguen resumir en titulars o editorials.

Com pot un diari escriure textualment "La Guàrdia Civil detenia ahir dos alts càrrecs del govern Pujol i set persones més relacionades amb una trama de corrupció", com pot un diari esmentar el partit polític al que pertanyien uns i no dir res del partit al que pertanyen altres i a més alts càrrecs. Bartomeu Múñoz, alcalde de Santa Coloma és socialista; és vicepresident de la Diputació de Barcelona si no vaig errat, càrrec electe i en actiu del PSC com el regidor d'Urbanisme del seu municipi, per exemple. Macià Alavedra i Lluís Prenafeta eren alts càrrecs del Govern Pujol i de CiU, si... però la paraula ho diu "eren" avui dia ells no són càrrecs electes del partit i llavors em pregunto...

Perquè els mitjans no paren d'insistir en ells dos i els altres són set persones més? coi! ni que fossin els nans de la Blancaneus! És vergonyós!! Tot és vergonyós aquí, esperem a veure com avancen els fets, qui té culpa i qui no, què acaba passant, que tothom faci el que hagi de fer, que quedi tot ben net i deixem de jugar al gat i la rata i sobretot, siguem rigorosos en les informacions, són certes clar que sí... però entre redactar d'una manera o d'una altra tot canvia. Jo podria escriure " Fets no, paraules" enlloc de un conegut "Fets, no paraules" i oi que tot canvia per una sola coma? ja ens entenem..

Així que posem-nos tots a fer els deures ben fets amb objectivitat, amb rigorositat i parlant clar. Visca Catalunya!
Pep Plana - 29/10/2009 - 11:25h
jo
03/11/2009
11:28
Tota la raó, Sr. Plana, però es que el mitjans, tampoc estan (la majoria) exents d'ahver rebut, favors. favorets, planas i planetes, per parlar d'una cosa sí d'altre no, i si no ja m'entès. La carn i el pressupost és débil.
Artur
02/11/2009
23:20
Crec que la igualtat davant de la llei és un tret fonamental en qualsevol societat liberal i democràtica: la rellevància dels personatges no és significatiu en el judici, encara que sí ho és en els judicis mediàtics. El que cal és que les persones siguin jutjades pel seu delicte o suposat delicte, no pas per la seva importància. En el cas que ens ocupa cal centrar-se en els delictes i no en les persones que l'han comès.

La justícia ha de treballar "sense fer soroll". La megalomania i la necessitat neuròtica d'arribar a ser el "Déu-justicier" estan en l'òrbita del "Capitán Trueno", no pas de l'eficiència judicial. I si no, al temps. Veurem al final qui és condemnat i qui és innocent.
Artur
02/11/2009
23:12
La presumpció d'innocència és la base d'un dels principals drets en una societat oberta i democràtica. Cal preguntar-se perquè uns, essent igual d'importants, passegen per Barcelona, acusats i pendents de judici i altres són emmanillats i engarjolats. És evident que la justícia no és homogènia i està sotmesa a criteris personals. El Consell General del Poder Judicial és un nyap que no trobaria justificació en cap societat moderna. L'Audiència Nacional n'és un altre. Amb l'excusa de "terrorisme" es poden enviar guàrdies civils amb armilles anti-bales a l'ajuntament d'Escornalbou, si s'escau. Buscar els delictes?: sempre i amb celeritat. Respectar els drets?: cal també fer-ho sempre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.