Albert Hurtado
Albert Hurtado
Seguretat ciutadana


Un dels principals problemes i preocupacions de la població de Tarragona, i de tot el Camp, és la seguretat ciutadana. Des del desplegament definitiu i tardà del cos autonòmic a les nostres comarques (donat que van néixer a Valls - i de la mà d’un botifler!!!-, hagués estat un detall que la creació del cos hagués començat de nou a Valls) aquesta sensació no ha millorat, ha empitjorat.

La percepció del ciutadà, de molt lluny, és que la policia és un instrument recaptatori; el mateix cos ja ho va manifestar! Sabem perfectament que els radars no estan situats en punt negres (ha hagut de ser Antena 3 qui es preocupés per aquests punts). Conduïm pensant tot el dia en no córrer per por a una sanció. Beure encara menys. La població està, literalment, atemorida al volant. No sé si, independentment de l’ànim recaptatori, la ciutadania està més conscienciada al volant, el que és segur és que sap què li pot passar si no compleix les normes. S’ha aconseguit l’objectiu.

Però, entretant podem veure com li roben al veí dos vehicles del seu pàrking a les 00:00 o com entren al súper del barri un diumenge al vespre o al del poble del costat durant el dia. Segons els sindicats manquen 1500 agents i, extraoficialment, alguns, força, més. I no voldria anomenar el sentiment racista que aixequen els robatoris. D’entrada el ciutadà sempre pensa en el moro o el romanès. I això és molt perillós en aquests temps de crisi que vivim. Si s’ha aconseguit que el ciutadà tingui clar que davant l’infracció, el cos dels mossos està a tot arreu, perquè no podem fer que el delinqüent també ho cregui i que el ciutadà sàpiga que viu segur? El propi cos ho sap que és un punt fluix, convertint-se en un dels objectius de l’operació grèvol nadalenca.

Però, ho saben els nostres dirigents? Ho saben les persones que han de donar instruccions als cossos de Mossos i Guàrdia Urbana. Ajuntaments i departament d’interior han de posar fi a aquesta situació. Però sembla que els ajuntaments estan molt més preocupats per altres coses molt i molt importants pels ciutadans. L’ajuntament de Gavà va debatre i aprovar portar a la Generalitat la demanda de que la sardana fos considerada dansa nacional de Catalunya (espero que del priorat cap al sud demanin el mateix per les seves jotes). Però el nostre no es queda curt, debat retirar quadres històrics perquè són una ofensa per “la nació” o debat condemnar un genocidi de principis de segle passat a Ucrània. Es pot entendre clarament el perquè moltes coses no va bé i perquè el 79% dels ciutadans es mostra insatisfet amb els polítics.
Albert Hurtado - 23/12/2008 - 19:13h
answer
31/12/2008
15:05
sensa sensa sensa sensa
Francisco García.
30/12/2008
17:11
Sr. Hurtado, veo que sigue usted fielmente el blog de C´s-Reus por las denuncias que hace usted en su artículo. Gracias por su trabajo desinteresado que realiza en totarragona desde la agrupación de Reus.
Enhorabuena por su artículo.
Albertus Magnus
26/12/2008
22:02
Estic d'acord! No tinc ni de bon tros la mateixa sensació d'estar protegit (o sigui, vigilat) quan estic conduïnt que quan camino per un carrer qualsevol a qualsevulga hora.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.