Segons el PSC, els vots dels diputats del PP i CiU impedeixen una resolució socialista per la permanència de l'Escola Olga Xirinacs
  
El grup socialista ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la què s’insta al Govern de la Generalitat a complir amb els compromisos adquirits amb l’Ajuntament de Tarragona en el protocol de col•laboració signat entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tarragona per a la corresponsabilització en l’àmbit educatiu en el període que va del 2010 al 2016.

Segons ha explicat el diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, “la proposta fa un especial èmfasi en l’escola Olga Xirinacs, els instituts Arrabassada, Ponent i Tarragona, la substitució de l’escola la Floresta i l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona.”

“En l’esmentat protocol es reconeixia la necessitat que l’Ajuntament cedís els solars necessaris per tal que la Generalitat pogués construir els centres educatius ja planificats conjuntament i que es trobaven en aules prefabricades o edificis provisionals. Malgrat aquest acord, l’actual context de retallades educatives permanents endegades pel Govern d’Artur Mas posa en perill el contingut d’aquest acord i d’aquí la necessitat d’una moció parlamentària a tal efecte.”, ha explicat el diputat tarragoní.

Així mateix, Xavier Sabaté ha explicat que el vot en contra de CiU i l’abstenció del PP ha impedit que la comissió d’Educació del Parlament aprovés avui dues propostes de resolució socialistes demanant la permanència de les escoles Olga Xirinacs de Tarragona i Abril de la Canonja. La mateixa orientació de vot ha impedit també la compareixença de la consellera d’Educació a fi d’explicar quines són les intencions del Govern en relació a l’escola Olga Xirinacs.

El diputat socialista ha afirmat que “no es poden prendre decisions de forma centralista des de Barcelona i de manera burocràtica. El Govern hauria d’escoltar al territori i, en primer lloc, a les famílies directament implicades en el manteniment d’aquestes escoles i dels seus projectes educatius.”

Xavier Sabaté ha acabat la seva intervenció emplaçant als diputats per Tarragona Victòria Forns, de CiU, i Jordi Roca, del PP, a que aprovin amb el seu vot la proposta de resolució que demana la vigència i compliment del protocol signat entre la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona el 2010. “No poden fer oïdes sordes a aquesta proposta de resolució. En cas de no compartir-la que ens expliquin la seva proposta però no poden restar muts quan hi ha equipaments educatius de la ciutat que resten en la incertesa en relació al seu futur.”
Redacció TT - 03/05/2012 - 18:28h
educació
04/05/2012
22:27
Espero que l'Olga Xirinacs vagi a l'escola Tarragona. I el que no es pot fer es criticar el que van a altres escoles, que sembla que siguin especials, això si, no volen anar a l'escola proposada, però no els importaria anar a un altra encara que molestin per manca d'espai. Em sembla molt egoísta aquesta posició. A veure si s'enteren que estem en crisi i que l'ideal es que vagin a l'escola Tarragona.
mavi
04/05/2012
18:58
Estic d'acord , en què no es pot entendre com van deixar que comencés una escola nova en un edifici vell. A l'escola Tarragona hi poden ser, el problema és que no volen i aquest tema ja cansa una mica, si no hi ha diners per ningú, tampoc per ells.
Sembla que totes les escoles públiques no són iguals
04/05/2012
18:40
Aquesta escola pot compartir l'espai amb l'escola Tarragona i no els hi dona la gana. Com s'entén que comencés una escola nova en un edifici degradat? si no hi ha diners no n'hi ha per ningú i perfectament poden compartir les instal.lacions en una escola nova com la Tarragona.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat