El Senat Tarragoní, es reuneix per segona vegada aquest dissabte dia 28 per celebrar una jornada de treball
En aquesta trobada es farà el nomenament de dos nous senadors, pretors
El Senat Tarragoní, es reuneix aquest proper dissabte dia 28 de febrer, per segona vegada després de la seva creació a finals d’octubre de l’any passat. La sessió de treball d’aquest òrgan assessor de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, tindrà com a eix fonamental els temes de patrimoni històric, pla d’equipaments culturals, Pla competitivitat de la Tàrraco romana i la candidatura de Tarragona 2016.

El Senat Tarragoní està format per persones de prestigi acadèmic, professional o social que enriqueixen la planificació de Tarragona aportant idees que beneficiïn la projecció de la ciutat en tots els àmbits. Aquest fòrum de debat es torna a reunir després quatre mesos, la qual cosa no vol dir que els senadors no hagin parat de fer propostes interessants a aquesta alcaldia. Precisament, d’ençà de la seva creació, l’alcalde ja ha rebut unes 13 propostes dels senadors Frederic Porta, Griselda Pastor, Joaquim Gosàlbez, Àngel Òdena, Natàlia Rodríguez, Josep I. Boada i Jordi Freixa. Els temes són diversos, des de problemes amb el manteniment de la ciutat, fins a propostes per a la propera presidència espanyola de la UE i, sobretot, propostes de caràcter cultural (exposicions, concerts, etc.). L’alcaldia ha donat resposta a totes i, generalment, se’ls hi ha donat solució.

La salutació i benvinguda de l’alcalde als senadors, tindrà lloc a les 11 del matí al vestíbul del teatre Metropol, on es procedirà al lliurament de les medalles i diplomes del Senat als senadors, legats i pretors, que per motius imponderables no van poder assistir - en el seu dia - a la cerimònia de constitució d’aquest organisme, essencial per planificar la Tarragona del segle XXI: Francisco J. Pons Tubia, Lluís Gavaldà i Roig, Rosa M. Virolés Piñol i Joan Guinjoan Gispert.

L’alcalde de Tarragona, també farà el lliurament dels pins distintius del Senat a tots els membres que en formen part i nomenarà dos nous senadors, pretors, a petició popular: Francesc Barriach i Molas i Federico Adan Marín que també rebran la corresponent medalla, diploma i pin, elements acreditatius d’aquest organisme.

Després de la foto de família els senadors i senadores faran una visita de treball, a les 11.30 h, a les obres del Teatre de Tarragona, que serà guiada per l’arquitecte i senador pretor Xavier Climent. Tot seguit la comitiva del Senat Tarragoní es desplaçarà a les 12:00 h cap a la Tabacalera, per seguir la vista de treball en aquest immoble de propietat municipal. Finalment, a les 13 hores, hi haurà un dinar de treball on l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, presentarà els temes a debatre i on podran intervenir, per torns, tots els membres del senat. A la sessió hi participaran: la tinent d’alcalde i vicepresidenta del Senat, Begoña Floria, la tinent d’alcalde i coordinadora de l’Àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament, Rosa Rossell i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios. Es preveu que la jornada finalitzi a les 18 h.
Redacció TT - 25/02/2009 - 18:40h
Joan
26/02/2009
21:20
Aquests no deien que no ens costarien un euro? doncs el pin, el dinar i tot el dia de festa-treball qui ho pagarà?
Quants més senadors aniran possant? aquests dos nous qui els ha triat?
Maria
26/02/2009
11:27
Crec que aquest organisme pot donar vitalitat a la ciutat. I el Sr. alcalde, Ballesteros, sap escoltar cosa que no es pot dir de l'anterior.
Magi
26/02/2009
08:49
Dinar i foto, res més! Segur que cap del senat aporta cap idea tant simple com elevar els passos de vianants de Vidal i Barraquer o que es faci el poliesportiu de la ciutat, la campiona d'espanya de 1500m que provi de fer un entrenament per la vora del riu urbanitzat o que el cantant dels Pets actui en una mini-carpa amb entrada gratuita fins les 0:30 i despres facin pagar 5 euros quan no hi càpigue ni una agulla. O que la resta de membres facin un recorregut sobre les seves profesions i reflexionin que es pot fer am els edificis abandonats: Tabacalera, Banc d'Espanya, Edifici a la Sabinosa, Hostal del Sol, Parking Jaume I, Instal.lacions Sant Jordi, etc etc etc etc...si no ho fan ells, qui?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.