El Plenari de l’Ajuntament aprova dues de les set mocions presentades per CiU per pal•liar la crisi econòmica
Joan Aregio: “aquesta ha estat una oportunitat perduda davant de la situació excepcional que estem vivint”
  
Aquest dimecres, durant el transcurs d’un Plenari “mogut”, s’han aprovat dues mocions de les set presentades pel grup municipal de CiU, destinades a fer front a l’actual crisi econòmica. Segons el portaveu dels convergents, Joan Aregio, “aquesta ha estat una oportunitat perduda davant de la situació excepcional que estem vivint”.

Concretament una de les propostes aprovades per unanimitat és que es prioritzi la contractació d’empreses tarragonines. En aquest sentit, Aregio ha expressat que “ens fa mal a la vista que algunes contractacions es facin a Barcelona o a León”, i ha proposat que aquest tema es tracti a una comissió. Per la seva banda, el tinent d’alcalde d’Hisenda, Pau Pérez, ha manifestat la seva voluntat de debatre la iniciativa en la comissió d’Hisenda “dins l’àmbit de la legislació”. El grup municipal del PP, tot i ser una moció que “no els agradava massa” hi ha votat a favor, segons el seu portaveu Alejandro Fernández, “per ser una declaració d’intencions”.

Una segona iniciativa aprovada ha estat l’escurçament del termini de pagament als proveïdors del consistori. Aregio ha volgut remarcar que el seu grup va demanar que el Fons d’Inversió Local destinés la meitat dels diners atorgats al pagament dels deutes als proveïdors, “però han preferit fer obres”. Per tant, CiU ha demanat que en un mes l’Ajuntament doni compte de l’estat de les factures que resten per pagar als proveïdors i que en 15 dies es resolguin i siguin abonades.

La resta de mocions de CiU, com són la revisió de la política fiscal del consistori, el fraccionament dels impostos i taxes o la condonació de l’IBI durant tres anys a tota persona que adquireixin un habitatge en el present exercici, han estat titllades de propostes “demagògiques” i inclús alguna d’”il•legal” pel govern socialista, qui ha acusat CiU d’utilitzar el Plenari per proposar mesures que ja s’estan duent a terme.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC ha lamentat que les mesures proposades per CiU no anaven destinades al foment del consum.
Pili Domínguez - 25/02/2009 - 19:55h
Maria
25/02/2009
21:39
Es lamentable que l'Alcalde no sigui capaç de liderar una situació de crisi i que tots vagin units.
Au va
25/02/2009
21:14
Als ciutadans ens agradaria que en aquests moments els partits es deixessin d'histories i anessin per feina.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.