Pau Ricomà, cap de llista d'ERC a les municipals amb el 85% dels vots
  
La militància d’ERC a la Tarragona ha escollit en assemblea local extraordinària, Pau Ricomà Vallhonrat com a cap de llista de la formació a les eleccions municipals de 2015. Ricomà era l’únic candidat que s’havia presentat i ha obtingut el 85% de vots de suport. Es tracta d’un procés d’elecció de cap de cartell per al 2015 que Esquerra Republicana de Catalunya ha iniciat a nivell de país en les ciutats majors de 50.000 habitants.

Pau Ricomà ha basat el seu parlament davant de la militància en el fet que “Tarragona ciutat està necessitada de sentit comú”. Segons ell, “els tarragonins patim, com tots els catalans, l'espoli del producte del nostre esforç. Els serveis bàsics -sanitat, educació,seguretat, atenció als discapacitats...- passen per dificultats extremes que afecten al benestar al que tenim dret. L'ajuntament no pot continuar mirant a un altre costat, proposant les mateixes receptes de sempre. Tarragona s'ha de sumar decididament al projecte d'alliberament nacional i social que defensa Esquerra Republicana de Catalunya. Som l'alternativa per a tota la gent que vol el canvi”.

Ricomà ha afegit que ”tenim uns partits a l’ajuntament incapaços de fer avançar la ciutat, de mantenir unes línies estratègiques i de fer alguna cosa més que equilibris per poder manar”. Són partits “incapaços de defensar Tarragona com es mereix i de proposar un futur millor”.

La ciutat per la qual ERC esmerça esforços és una ciutat “pròspera, creativa, socialment activa, justa, solidària i sostenible, que no oblidi mai que va ser clau en la formació de la nació catalana, que visqui en harmonia amb el seu entorn i que sàpiga treure profit de les seves potencialitats”.

És la primera vegada que Pau Ricomà encapçalarà una candidatura d’ERC a les eleccions municipals a Tarragona.

CV de Pau Ricomà Vallhonrat
(Tarragona, 5 de desembre de 1957). Casat, és pare d’una filla i un fill.

Llicenciat en Història General i Geografia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, també ha cursat estudis de Sociologia a la UNED. Va participar en el llibre La província de Tarragona durant el franquisme (1936-1976), amb el treball Tarragona. Gener de 1976. El primer alcalde franquista electe. Publicat pel CEHS Guilllem Oliver, sota la coordinació de Josep Sànchez Cervelló.

Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2000, havent assumit diverses responsabilitats: secretari d’organització de la secció local de Tarragona, president comarcal del Tarragonès, conseller nacional i recentment president d’ERC a Tarragona. Entre els anys 2007 i 2011 ha estat President de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic.

Professionalment ha treballat des de l’any 1981 a Caixa Tarragona, ara CatalunyaCaixa. Fundador del Sindicat d’Empleats de Caixa Tarragona, ha estat president del Comitè d’Empresa de Caixa Tarragona i representant dels treballadors al Consell d’Administració, on es va oposar reiteradament a les estratègies de la direcció general. Actualment forma part del secretariat del Sindicat d’Estalvi de Catalunya.

Vinculat al teixit associatiu ciutadà, ha estat president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, membre del patronat de la Fundació Topromi, és soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, del Centre d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, d’Intermon-Oxfam, del Club Gimnàstic i de l’Assemblea Nacional Catalana. Ha participat a la Setmana Santa com a portador dels misteris de Nostre Pare Jesús de la Passió i la Soledat, de la confraria de la Sang, essent soci de les dues agrupacions.

Ha publicat articles en diferents mitjans. La major part dels articles dels dos darrers anys els podem trobar al bloc http://alloqueespublic.blogspot.com.es/ , essent la cultura i la política els temes més tractats.

Usuari actiu de les xarxes socials el podem trobar a Facebook, Twitter i Instagram.
Aficionat a la lectura i la música, de gustos ben eclèctics.
Redacció TT - 18/04/2013 - 09:06h
la casa sin barrer
19/04/2013
08:11
Això és lo que saben fer tan bé: tirar-se les pedres els uns als altres.
AUTÈNTIC REPUBLICÀ CATALÀ
19/04/2013
00:27
Osti kin krac,d'Unió a enfonsar ERC,b,ja s'ho faran,ara, k pactaràs amb el PSOE HO SAP TOTHOM.
lo puto crack
18/04/2013
20:55
òstia quin fixatge que heu fet. Si això és el millor que heu trobat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat