Victòria Pelegrín assegura que no hi va haver il•legalitats en l'IMSS però accepta la dimissió del seu gerent
  
Fotografia d'arxiu
Tal i com va avançar TT, el passat 28 d’abril, el cas INIPRO li ha costat el càrrec a Antonio Muñoz, gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

Segons ha informat la tinent d’alcalde de Serveis a la persona, Victòria Pelegrín, li ha presentat la seva dimissió irrevocable, que ha acceptat, tot i que ha volgut deixar clar, que no hi ha hagut il•legalitats en les contractacions realitzades per l’IMSS.

Pelegrín ha lamentat la decisió de Muñoz i ha valorat molt positivament la seva feina.

La tinent d’alcalde ha emès aquest matí un extens comunicat que reproduïm textualment:

"La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, ha presentat aquest matí als grups municipals de l’oposició l’informe referent a les contractacions realitzades per l’Institut Municipal de Serveis Socials.

Cal dir que tots els aspectes qüestionats pels grups municipals de CiU i PP corresponen a l’auditoria de 2011. Una informació que es va presentar en el Consell Rector de fa un any i que el Consell Plenari de 2012 va aprovar els comptes i la liquidació del pressupost. “Per tant tots els grups polítics eren coneixedors i van tenir aleshores l’accés a la documentació a la que actualment fem referència”, explica la tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín.

Pel que fa a l’informe es desprèn que:

- No s’ha produït cap il•legalitat i el procés de selecció de les empreses proveïdores de serveis ha estat correcte i transparent.

- L’Institut Municipal de Serveis Socials sempre ha prioritzat l’atenció a les persones. Per aquest motiu, els esforços se centren en reforçar i mantenir els equips professionals d’atenció primària que es veuen desbordats per la demanda i per la pèrdua d’instruments de treball com va suposar la modificació del Programa de la Renda Mínima d’Inserció, és a dir, el PIRMI. Un ajut necessari i fonamental per moltes famílies que viuen en situació precària. Dels prop de 600 expedients vigents a juliol 2011, es van convertir en 259 a inicis del 2012, més la paralització de tots aquells expedients que estaven pendents de tramitació durant mesos. Sense aquest recurs l’increment de les ajudes d’emergència i rescabalament van patir novament un fort increment.

- L’increment de la gestió administrativa que comporta l’augment de la demanda ralentitza tots els processos endegats i provoca retards en la resolució d’aquests. La entrada en vigor de la Ley de Estabilidad presupustaria y sostenibilidad tant en 2011 com en 2012 prohibeix expressament la contractació de personal.

- “Com a presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials sempre he defensat la necessitat de no renunciar a la prestació de cap servei per considerar-los necessaris i imprescindibles, més en la situació i el context actual. En aquest sentit, hi ha hagut una aposta del equip de govern per mantenir i incrementar els pressupostos destinats a l’atenció a les persones i molt concretament als destinats a Serveis Socials”, subratlla la tinent d’alcalde de Serveis a la Persona.

- Desde inicis del 2013 s’ha sol•licitat al Servei Municipal d’Ocupació un pla d’Ocupació per incorporar 2 auxiliars administratius de suport a l’Àrea Administrativa que ajudarien a pal•liar la gestió i tramitació diària així com la possibilitat de compatibilitzar la jornada a un tècnic de la Àrea de Serveis a la Persona per augmentar el suport administratiu i jurídic que l’Institut necessita actualment.

- Pel que fa a la empresa INIPRO, la valoració de la documentació i els procediments ratifiquen que el procés d'adjudicació del concurs ha estat correcte i transparent. Es detecten disfuncions administratives en les prorrogues produïdes precisament pel constant increment de la demanda, les dificultats de donar sortida als expedients amb el conseqüent retard de la posada en marxa dels procediments i la imperiosa necessitat de mantenir el programa i les intervencions que es realitzen en els diferents punts de la ciutat precisament per treballar la conflictivitat i reduir les pressions socials que estan perfectament identificades en algunes zones de la ciutat.

- Durant tota la durada del programa hi ha hagut un desenvolupament inqüestionable de la feina i el grau de satisfacció de les entitats, associacions i persones ha estat elevat. Això confirma que els objectius marcats en l’inici del programa i el seu desenvolupament han complert amb els objectius marcat de forma satisfactòria.

- En el procés d’aquest expedient es conclou que s’han comés errors burocràtics però no ha hagut error de gestió. Així mateix, no s’ha detectat ni la més mínima possibilitat d’enriquiment personal ni existeix cap denúncia de què existeixi enriquiment il•lícit per part de ningú. Les persones participants en el desenvolupament del programa tenien la capacitació necessària per poder desenvolupar les tasques encomanades professionalment.

- Pel que fa als 2 altres contractes actualment en vigor i identificats per l'auditoria, donada en aquests moments la necessitat de mantenir el Servei de Menjador Social i l’allotjament d’urgència per a persones transeünts, aquest 2 serveis es segueixen mantenint malgrat la precarietat que genera aquestes situacions. Seguirem, en tots 2 casos buscant de la complicitat de les entitats del tercer sector per poder aconseguir alternatives a com es desenvolupen els serveis en la actualitat per regularitzar i complir administrativament. Tot i així i, mentre no trobem alternatives que s’estan buscant des de fa 2 anys, es mantindrà el recurs i, si la partida pressupostaria assignada ho permet, s’incrementarà en tot cas pel que fa a l’accés del menjador social ara més necessari que mai, no solament per a transeünts sinó també per a persones que es trobem actualment en una situació d’extrema necessitat.

L’anàlisi d’aquestes situacions ha portat ha fer una profunda reflexió sobre la situació actual i la necessitat de no rebaixar els esforços en l’atenció a les persones, controlar i identificar i treballar preventivament en aquelles situacions que es generen per crispació i problemes de convivència. La saturació dels Serveis d’atenció primària i de la Àrea Administrativa de l’Institut demana marcar una sèrie d’accions que permetin millorar la millorar la gestió diària, el control dels processos i la calendarització dels contractes, convenis per a que es processin en els temps i les formes adequades. Es voluntat de la presidència extremar el control i les mesures que afavoreixin la transparència i l’eficàcia en el dia a dia, entenent que el centrar-se en la resolució i la millora de la operativitat no ha d’anar en detriment de l’atenció a les persones.

S’ha de tenir present que els Serveis Socials han de donar resposta ràpida i urgent a la ciutadania. L’instrument de treball son persones professionals que estan al servei de persones usuàries, persones que han vist minvar els seus recursos, persones que es van incorporant en aquesta nova classe social generada per la crisi, persones amb un grau d’angoixa i patiment important per la pèrdua d’habitatge i/o treball que busquen una solució a les seves necessitats que no sempre es poden respondre.

Per tot això, el gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Antonio Muñoz, ha presentat la seva renúncia irrevocable a la presidenta de l’IMSS. Una dimissió que Victòria Pelegrín ha acceptat pel seu caràcter d’irrevocable, tot i que lamenta profundament la seva decisió i vol fer constar que valora molt positivament la seva feina. Una determinació que ha pres perquè, segons considera Antonio Muñoz, “s’han generat dubtes injustificats a la tasca duta a terme pels professionals de l’IMSS i del propi institut”. Muñoz defensa que no es pot afegir més pressió externa a la pressió diària, que s’ha multiplicat gairebé per cinc des de 2007".
Redacció TT - 07/05/2013 - 11:04h
Ciutadanillu
08/05/2013
22:32
S'entèn el fartatge, però tret de dues critiques fonamentades que poden fer mal (el de les preguntes... hosti...) CAP comentari té txitxa ni se surt dels tòpics més manits i facilons. Felicitats Pitu!
Nansi
08/05/2013
20:35
Lo que ha presentado la Pelegrin,quien lo ha firmado.¿Donde esta la firma?Esto hace tufo a corrupción bananera
Topo
08/05/2013
20:13
Tot apunta a que l'Antonio Muñoz ja té lloc a ensenyament. A l'espera...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat