0 comentaris
18:14
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha inaugurat la nova seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp
La presidenta del Consell de l’Alt Camp, Carme Mansilla, defensa el paper dels consells comarcals
  
El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, ha inaugurat aquest divendres 6 de març la nova seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp en un acte que ha aplegat més de 400 persones. La presidenta del Consell de l’Alt Camp, Carme Mansilla, ha defensat en el seu parlament que “els consells comarcals han de seguir existint dotats de competències com fins ara i han de continuar tenint un pes polític i de gestió”.

“Els municipis i sobretot els pobles petits necessiten una administració propera que defensi els seus interessos. I aquesta tasca només la poden fer els consells comarcals. Aquesta és la preocupació i el sentiment que m’han transmès molts alcaldes”, va declarar Mansilla, que va expressar també el seu desig que amb aquesta llei d’organització territorial le vegueries siguin una realitat, “superant així dissenys institucionals heretats que ens varen ser imposats”.

Mansilla també va destacar el paper dels alcaldes i regidors de la comarca i la col•laboració amb altres comarques i institucions. La presidenta comarcal va insistir en l’esforç d’obertura a la ciutadania gràcies a aquesta nova seu i va tenir un record per a tots els seus antecessors en el càrrec i els treballadors i treballadores del Consell.

L’acte d’inauguració va començar amb la descoberta de la placa conmemorativa i una exhibició castellera per part de les colles Vella i Joves de Valls, que van bastir dos pilars. Després d’una visita per les instl•lacions de les autoritats i la resta de ciutadania, el consellerAusàs va signar en el llibre d’honor del Consell. Posteriorment Ausàs es va reunir amb el ple del Consell Comarcal. L’actuació de la soprano vallenca Esther Martínez va donar pas als parlaments i a un refrigeri per a tots els assistents.

A l’acte hi van assistir el vicepresident quart del Congrés de Diputats, Jordi Jané; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, a més d’alcaldes, consellers comarcals i altres càrrecs institucionals. La inauguració també ha tingut una gran participació de la ciutadania, amb l’assistència de més de 400 persones. La majoria no han capigut a la sala d’actes i han seguit els parlaments a través de dues pantalles gegants intalades a l’espai d’exposicions del Consell.

Un Consell més operatiu i funcional

La nova seu de l’ens supramunicipal, situada al carrer Mossèn Martí número 3 de Valls, va entrar en servei el passat 26 de gener i disposa d’uns 1.000 metres quadrats distribuïts en una sola planta. L’objectiu d’aquesta nova ubicació és que el Consell Comarcal sigui més operatiu i funcional per donar un millor servei a la ciutadania. El cost de les obres de la nova seu ha estat d’1.055.806 euros i s’han acabat amb un any de retard a causa de la fallida de l’empresa constructora.

En la recepció s’atenen les consultes i els diferents tàmits que ofereix el Consell Comarcal i, a més, en breu hi haurà dos ordinadors d’accés públic. Les diferents àrees estan distribuides al voltant de dos pasadissos, estructurades amb quatre colors identificatius: el groc per a l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local; el verd per a Planificació Territorial; el taronja per a Serveis a la Ciutadania i el blau per a Serveis Generals.

A més de les diferents àrees del Consell Comarcal també hi tenen la seu el Servei Comarcal de Català de l’Alt Camp, el Consell Esportiu de l’Alt Camp, el Servei d’Assistència Municipal (SAM) i el Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp (CODAC).

La nova seu del Consell Comarcal disposa d’una sala d’actes amb capacitat de gairebé un centenar de persones. En aquest espai es
celebraran els plens municipals i diferents actes públics de l’ens supramunicipal però també és una sala oberta a les associacions i
entitats de la comarca perquè hi realitzin conferències, debats, presentacions de llibres i tota mena d’actes.

El Consell també compta amb un espai d’exposicions que també resta obert a les entitats i associacions de la comarca. La primera exposició que es podrà veure serà Dones. Pintura i escultura del segle XX, a partir d’aquest dilluns 9 de març i fins el 2 d’abril. En breu s’elaborarà
Un reglament per regular l’ús de la sala d’actes i de l’espai d’exposicions.
Redacció TT - 06/03/2009 - 18:14h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.