Amb una sèrie de propostes per al Fortí de la Reina i el seu entorn, es presenta la CUP a Tarragona
  
La Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona s'ha presentat aquest dissabte públicament organitzant una fideuà arran mateix del Fortí de la Reina, i penjant una senyera estelada de grans dimensions al Fortí de Sant Jordi. En el dinar han participat una vuitantena de persones, i durant la resta del dia s'ha pogut visualitzar en una exposició un resum del projecte de la CUP per tal de dignificar el Fortí de la Reina i el seu entorn.

El projecte de dignificació del Fortí de la Reina i el seu entorn ha estat presentat en públic per Hèctor Àlvarez, i Antoni Teixidó. Seguidament s'ha dut a terme el dinar popular consistent en una fideuà i amanida. El cantautor tarragoní Josep Romeu, i el DJ Franki Nero han posat el punt i final al primer acte polític de la CUP a Tarragona.


EL FORTÍ DE LA REINA I EL SEU ENTORN: TRES FASES PER A UN PROJECTE DE CIUTAT

A llarg termini (5-7 anys)
- La construcció d’un parc que agruparia la platja del miracle i la seva cabana de formigó, la punta del fortí de la reina, el bosc annex que va fins a la platja dels cossis, el parc infantil que hi ha a la pujada fins al fortí de Sant Jordi, el pàrquing del restaurant de Mas Rosselló, la zona al costat de la via que actualment hi ha gronxadors i una pista de futbito i tota la pujada de la carretera i l’espai que queda al costat de la carretera amb un bar.
- Un cop soterrada la via del tren, s’hauria de fer una carretera per damunt de l’actual via que guanyés el desnivell i s’ajuntés a dalt del turonet amb el carrer Gabriel Company que arriba fins a l’arrabassada
- S’hauria d’assegurar un espai sota de l’actual via del tren per fer un passeig que anés fins a la desembocadura del francolí per connectar aquest parc a l’anella verda.
- Assegurar un punt d’unió i de pas des del parc amb l’amfiteatre i el parc de les granotes. Així el parc quedaria connectat amb la part alta.
- Demolició de l’espai de formigó (pàrking actual de cotxes) de la platja del miracle i recuperació de l’espai amb plantació autòctona (en aquest espai podrien anar els serveis i zona de pàrquing).

A mig termini (2-5 anys):
-Museïtzació del Fortí de la Reina i el de Sant Jordi : els baluards de Tarragona, la guerra de successió,...
- Incorporació al Parc d’en Mallol de la carretera que puja en ziga-zaga i de l’espai del bar que queda pujant a mà esquerre. Eliminació de la carretera per deixar un camí de servei i fer un carril per a bicicletes. Tot l’espai del bar i aquell mini parc poc utilitzat recuperar-lo en bosc.

A curt termini (2 anys):
- Arreglar el camí de ronda des del miracle fins a la platja dels Cossis.
- Supressió del mur i la reixa que separa el bosc annex del fortí amb les roques de la platja dels cossis.
- Suprimir tots els murs que separen el camí de ronda del parc d’en Mallol, que tenen un impacte visual i paisatgístic i tampoc serveixen per a res.
- A la part davantera del fortí (on hi havia el pàrquing) fer un espai boscós que continuï amb el que ja hi ha.
- Transplantament de les palmeres que són recents de davant del fortí per arbres més mediterranis (tamariu, pi blanc,...)
- Anul•lar el pàrquing del Restaurant de Mas Rosselló i incorporar aquell espai al parc.
- Dignificar el monument de Rafel de Casanova i fer-lo extensible a tots els que van lluitar-hi.
- Senyalització de tot el parc amb panells explicatius tant històrics com de vegetació natural de l’espai.
- Eliminació de la gespa artificial i plantada de plantes aromàtiques mediterrànies i arbusts.
- Eliminació de les plantes conegudes com dits de bruixa. Recuperació de plantes típiques com tamariu i salubres (ensopeguera o limonium, panicol marí, salat, fonoll marí, savina, margalló, llentiscle, romaní, bruc d’hivern,... vegetació típica de brolla i màquia litoral).
- L’espai que va des de la punta del fortí fins a la platja del miracle (on es col•loquen els pescadors) aixecar el formigó i recuperar amb la sorra i terra natural.
- Arranjar el Fortí de Sant Jordi i deixar-lo mínimament equipat per poder fer actes culturals i obrir-los a la població.
- Demolició de tota la part del fortí de la reina que s’ha fet nova i fer-ne el seguiment per quedi en la forma inicial.
Redacció TT - 14/03/2009 - 21:09h
Comentari eliminat
19/03/2009
21:19
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Marta
19/03/2009
21:17
Visca la ESTELADA. VISCA CATALUNYA LLIURE.
Albertus Magnus
17/03/2009
14:15
Que els joves es preocupin per la vessant política del país, sempres és interessant. Que ho facin per Tarragona en concret, crec que és fins i tot extraordinari. A veure doncs si en ajuden a treure'ns la son de les orelles, que bona falta ens fa.
Endavant, malgrat estelada "tamany dictadura" i denominació d'origen "popular".
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.