Sergi de los Rios exigeix a Xavier Sabaté que respecti el Parlament
El diputat republicà exigeix al delegat del Govern una rectificació sobre les declaracions favorables a la instal•lació d’un “cementiri nuclear” a Catalunya
  
El diputat per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament i portaveu de la Comissió d’Economia i Finances, Sergi de los Rios, li ha exigit al delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, el socialista Xavier Sabaté, que “respecti el Parlament, com a Delegat del Govern que és”. En al•lusió a les afirmacions de Sabaté favorables a què Catalunya aculli el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus d’alta radioactivitat, una posició del tot contrària, segons de los Rios, a la resolució 150/VIII del Parlament de Catalunya, sobre la possible instal•lació d'un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears , el diputat republicà li recorda a Sabaté que “com a part del poder executiu que és un Delegat del Govern a Tarragona, ell no pot desdir-se d’una resolució aprovada pel poder legislatiu aquesta mateixa legislatura que afecta el poder executiu”.

ERC exigeix una rectificació al Delegat del Govern a Tarragona sobre les declaracions favorables a la instal•lació del MTC. Sergi de los Rios desmunta els arguments favorables a aquest equipament que Xavier Sabaté ha fet públics. “El que no diu Xavier Sabaté és que en el Magatzem Temporal Centralitzat que vol construir l’Estat no hi abocarien els residus d’altra radioactivitat només de les nuclears catalanes, sinó els de totes les nuclears de l’Estat, amb la qual cosa l’Estat convertiria Catalunya en el seu abocador nuclear”.

A més el diputat li recorda al Delegat del Govern que “la producció elèctrica de les tres nuclears de la demarcació no només es gasta a Catalunya, sinó que alimenta el subministrament de tot l’Estat, per tant, contribuïm amb escreix en el benestar de l’Estat perquè, a sobre, el nostre territori, ja molt castigat amb nuclears i tèrmiques, hagi de suportar els residus més contaminants”.

Per últim, el diputat demana a Xavier Sabaté “més lleialtat a les institucions democràtiques, el paradigma de les quals és el Parlament”.

Documentació relacionada:

Text de la resolució 150/VIII

La Comissió d’Economia, Finances i Pressupost, en sessió tinguda el dia 11 de març de 2008, ha debatut el text de la Proposta de resolució sobre el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears (tram. 250-00289/08), presentada pel Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya i pel Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa.

Finalment, d’acord amb l’article 146 del Reglament, ha adoptat la següent RESOLUCIÓ

1. El Parlament de Catalunya mostra el rebuig a la possible instal•lació d’un magatzem temporal centralitzat (MTC) per a residus nuclears a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp i, per extensió, a tot el territori de Catalunya.

2. El Parlament de Catalunya insta el Govern a:
a) Sol•licitar al Govern de l’Estat una presa de posició clara i definitiva en el sentit de desestimar qualsevol ubicació del magatzem temporal centralitzat en el territori de Catalunya.
b) Fer costat a la tasca de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i de les institucions que hi donen suport, en defensa d’una dignitat col•lectiva i de defensa del territori i dels seus valors naturals i paisatgístics.
c) Donar trasllat d’aquests acords al Senat, al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a la Comissió Interministerial per a la selecció de l’emplaçament del magatzem temporal centralitzat i a Enresa.
Redacció TT - 17/03/2009 - 17:55h
josep-tgn
17/03/2009
22:53
el sabate fent amics... i el de los rios tambe..
quin duo..
veu ciutadana
17/03/2009
22:22
importando energia de Francia a precios astronomicos y con varias centrales del vecino pais cercanas a nuestras fronteras¿ el peligro mayor esta en la tolerancia de las administraciones a inpeccionar las centrales y obligarles a las paradas necesarias para la verificacion tecnica.
y sobre la energia solar ,,en Catalunya la "burrocracia" administrativa eterniza los proyectos , fijese usted en otras regiones y vera como han avanzado , esto vale tambien para infrastcturas ect. ect
¿que falla¿ la tecnica o ls gobernantes
Visafra
17/03/2009
21:43
Crec que ja és hora que els que són usuaris de l'energía del tipus que sigui, en aquest cas la atòmica, haurien de ser solidaris i col.laborar amb els territoris on té origen aquesta energia,ja sigui guardan residuus, o bé acceptant centrals térmiques o atòmiques.
Això és el que objetivament parlant,Sr./a Veu Ciutadana, se li diu corresponsabilitat.
No creu que ja en tenim prou de detritus fabrils, mèdics, químics a casa nostra?
O creu que som els que hem de recollir les deixalles de la resta de l'Estat?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.