Es presenta a Reus el Cesicat, mentre l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona denuncia maniobres polítiques d'ERC en aquesta decisió
Per la seva part, Sergi de los Rios ha demanat proves d'aquesta suposada manipulació amb noms, cognoms i fets i sinó ha exigit que retirin les acusacions
  
Maqueta del Tecnoparc onanirà ubicat el Cesicat
Aquest dijous el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat a la capital del Baix Camp, el projecte de la futura seu de l’entitat gestora del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), que acollirà la ciutat de Reus, segons ha decidit el grup promotor d'aquesta iniciativa que impulsa el Departament de Governació i Administracions Públiques. Aquest nou centre s’encarregarà d’executar les polítiques del Pla de seguretat de la informació a Catalunya.

El Cesicat s’instal•larà inicialment a l’edifici Redessa de Reus. A partir del 2011, es traslladarà a l’edifici Tecnoparc, on disposa de més de 40.000 metres quadrats d’espai, al costat del Parc Tecnològic del Camp, la Fira i la Cambra de Comerç de Reus, entre altres equipaments. Per posar en funcionament i impulsar aquest nou centre, l’Ajuntament de Reus aportarà més de dos milions d’euros que s’invertiran en el període comprès entre el 2009 i el 2012.

El Departament de Governació i Administracions Públiques calcula que en només quatre anys el Cesicat generarà una despesa directa de més de 10 milions d’euros.

Per la seva banda, tant CiU com PP han denunciat que aquesta decisió respon a maniobres polítiques dins el grup d’Esquerra Republicana per Catalunya. La regidora del grup municipal de CiU, Maribel Rubio, ha manifestat que, “si no ens han donat el projecte del Cesicat només és per dos motius, o bé per pressions polítiques, o bé perquè el projecte no s’havia fet correctament”.

Segons la convergent, la comissió que ha decidit on anirà el Cesicat, “gairebé tota està composada per membres d’ERC i ho diem amb noms: Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch (ERC), Secretari General del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveres (ERC), Secretaria de Fundació Pública i Modernització de l’Administració, Teresa Aragonès (ERC), Director General de la Societat de la Informació, Josué Sallent (ERC), Director General de Recerca, Ramón Moreno (ERC), Comissionat per la societat de la Informació al Consell General de Cambres de Catalunya, el gerent de l’àrea d’innovació empresarial i el director de la Fundació Barcelona Digital”.

El portaveu d’ERC, Sergi de los Rios, ha respòs a aquestes acusacions dient que aquests noms no són cap novetat ja que ERC té la conselleria de Governació i que l’oposició es referia a un altre tipus d’insinuacions que no deixen de ser una maniobra “intoxicadora”. “Com a portaveu d’ERC demano que retirin unes acusacions infundades”, ha afirmat indignat De los Rios. "Els que insisteixen una i una altra vegada en acusar ERC d’haver manipulat la tria en favor de la capital del Baix Camp, que proporcionin proves d’aquesta suposada manipulació, amb noms i cognoms i fets, i sinó que retirin les acusacions realitzades”.

De los Rios ha afegit que si haguéssim tingut un Parc Tecnològic més “madur”, la balança s’hagués decantat per Tarragona i “aquesta era responsabilitat de CiU en el seu moment”.


Què és el Cesicat?


El Cesicat és l’òrgan destinat a executar les polítiques del Pla de seguretat de la informació a Catalunya, que va aprovar dimarts passat, 17 de març, el Consell de Govern de la Generalitat. Aquest Pla és una eina per millorar les condicions de seguretat de la utilització de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, tant de les xarxes i infraestructures com dels continguts digitals.

Aquest Pla neix amb la voluntat de garantir una Societat de la Informació segura per ciutadans, empreses i administracions, en un context de fort creixement de les tecnologies de la informació i la comunicació com a eina per la circulació d’idees, informació i coneixement, i també de la seva utilització per a relacionar-se amb les administracions públiques o per efectuar transaccions comercials.

Donada la seva importància, aquesta nova eina implica tant el Govern, que és qui té les competències en telecomunicacions, modernització de l’administració, consum i comerç electrònic, com les administracions locals, la xarxa d’universitats i el sector privat, a través de cambres de comerç i empreses.

El Pla de seguretat de la informació a Catalunya que impulsa el Departament de Governació i Administracions Públiques s’estructura en quatre grans objectius estratègics:

•Establir una estratègia nacional de seguretat en les tecnologies de la informació i la comunicació, centrada en les eines de conscienciació del públic pel que fa a les amenaces i vulnerabilitats de la seguretat en línia.

•El suport a la protecció de les infraestructures crítiques de telecomunicacions, com les xarxes de comunicacions electròniques, els centres de procés de dades de les administracions públiques i altres.

•La promoció d’una xarxa de Petites i Mitjanes Empreses (PIMES) per a la prestació de serveis de seguretat i resposta a incidents que complementi l’actuació pública en aquesta matèria i potenciï el sector TIC català.

•L’increment de la confiança i protecció de la ciutadania en la societat de la informació, amb una atenció especial als col•lectius amb més riscos, com els infants i els joves.
Pili Domínguez - 19/03/2009 - 17:51h
ganxet
03/04/2009
09:34
Ja ho veieu senyors, la vostra imperial ha quedat
arraconada, no podeu creixer com a ciutat, i el tren
el tindreu de anar a agafar a REUS. I sobre que ens falta la platja,... però si tenim Salou a 5 minuts!
Siau.
Comentari eliminat
22/03/2009
18:43
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Comentari eliminat
22/03/2009
18:43
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.