El Congrés insta al Govern a obligar a l'Església a pagar l'IBI i l'IRPF a proposta d'En Comú Podem
  
La Comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats ha aprovat avui la Proposició No de Llei presentada per En Comú Podem en la qual s'insta al Govern a revisar els beneficis fiscals dels quals gaudeix l'Església Catòlica, en particular, pel que fa a les exempcions en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i aplicar una fiscalitat de caràcter general a aquells béns de les confessions religioses que no tinguin un ús social i no lucratiu.

Durant la Comissió d'Hisenda, el diputat d'En Comú Podem, Josep Vendrell, ha assegurat que “el que no paga l'Església ho acaben pagant les ciutadanes i ciutadans, fidels o infidels”, “una anomalia que crea una situació de privilegi cap a una confessió en un Estat declarat per la Constitució com a aconfessional”. El diputat d’En Comú Podem ha recordat que “els privilegis de l’Església Catòlica són heretats del franquisme, és a dir, un problema no resolt durant la transició”.

Així, la Proposició No de Llei defensa que s'han d'establir mecanismes que permetin que les diferents subvencions que rebin les confessions religioses, inclosa l'Església Catòlica, es dotin de nitidesa i transparència en la despesa, tal com s'exigeix a tots aquells que reben diners de l'Estat, inclosa la intervenció del Tribunal de Comptes, ja que, segons el Vendrell, “resulta alarmant la falta de transparència per conèixer què es fa amb els més de 200 milions d'euros públics que van de la casella de l'IRPF a l'Església Catòlica”.

Finalment, també s'insta al Govern a Suprimir progressivament l'assignació tributària a l'Església Catòlica en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en la senda d'aconseguir el complet autofinançament de l'Església Catòlica a través dels seus fidels.

La proposta, pactada amb una transaccional del PSOE, ha quedat aprovada amb 18 vots a favor, 17 en contra i una abstenció.
Redacció TT - 15/02/2017 - 16:28h
també és amo
18/02/2017
10:59
L'església també és poder i si no que li preguntin a l'Opus.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat