El PSC denuncia el creixement del nombre de treballadors pobres a les comarques tarragonines
  
Fotografia d'arxiu
“Tradicionalment es considerava que tenir feina era suficient per tenir les necessitats materials bàsiques cobertes. Per desgràcia, amb la crisi i les retallades dels Governs de la dreta, ja no és així. En aquests moments hi ha treballadors amb ingressos tan minsos que amb prou feines poden pagar el preu del seu habitatge i l’alimentació de la seva família”, així ho ha denunciat aquest dimarts el diputat socialista per Tarragona, Carles Castillo, que ha denunciat l’increment del nombre de treballadors pobres, també a les comarques tarragonines, aquests darrers anys.

Així, segons Castillo, en aquests moments prop del 15% del total d’assalariats de la província de Tarragona formen part d’aquest grup de treballadors pobres “el que a les nostres comarques, segons els nostres càlculs, afectaria a un col•lectiu d’entre 35.000 a 40.000 assalariats. Les dades ens donen una idea concreta de la dimensió del problema que estem denunciant.”

Cal tenir present que es considera un treballador pobre a la persona que treballant més de la meitat de l’any guanya menys del 60% de la renta mitjana nacional, atenent als indicadors europeus generalment utilitzats.

“La caiguda dels salaris i l’augment de la temporalitat que, sobretot, s’ha accentuat després de la reforma laboral del PP i la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors ha fet incrementar la bossa de la pobresa, per primer cop, amb treballadors assalariats.”

De fet, els mateixos indicadors de la Unió Europea assenyalen que Espanya és un dels països de la Unió amb un percentatge de treballadors pobres sobre el total d’assalariats més elevat.

“Davant d’aquesta tessitura els socialistes hem demanat reiteradament la creació d’una renda mínima garantida per a les famílies sense ingressos. Tornem a reiterar la necessitat d’aquesta mesura perquè no ens trobem tan sols davant de l’augment de la pobresa, que també, sinó per primer cop davant d’un col•lectiu de persones que malgrat tenir feina i un sou aquest és tan baix que són incapaços de cobrir les seves necessitats materials més bàsiques” ha assenyalat el diputat tarragoní.

“A més, aquesta tendència perversa ha afectat al conjunt de les classes populars però amb una especial virulència als joves, les dones i als treballadors majors de 50 anys. Lluny de generar ocupació de qualitat les polítiques impulsades tant pel Govern del PP com pel de Junts pel Sí han consistit en fomentar la contractació a temps parcial que només ha generat remuneracions baixes i proteccions socials mutilades. Cada cop més es constata que en molts casos, a la pràctica, aquests contractes parcials s’acaben complementant amb hores de feina no declarades i pagades en negre.”

Carles Castillo ha explicat que el PSC defensa la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i que la negociació col•lectiva sigui l’eina bàsica d’aquesta recuperació. Així mateix, cal apostar per polítiques d’inversió pública enlloc de per l’austericidi suïcida que els Governs del PP i de Junts pel Sí han seguit amb la seguretat d’un somnàmbul.
Redacció TT - 18/04/2017 - 17:27h
no teniu vergonya
19/04/2017
15:54
el PSC avui en dia és PSOE; aquell "no" va ser un simple postureo en clau interna de partit, pur rebote pel que li havien fet a l'amo Pedro, però no vau trigar ni una setmana a tornar-vos a supeditar al nou amo de Ferraz
al de les vergonyes
19/04/2017
14:13
El PSC va votar NO. Gràcies Guapi!
no teniu vergonya
19/04/2017
12:33
si tan perjudicials estan sent les retallades dels governs de la dreta, per què heu facilitat la investidura de Rajoy?

com és que no s'adoneu que causeu vergonya aliena cada vegada que obriu la boca?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat