La CUP matisa i justifica la 'denúncia' a Pau Pérez i José Luis Martín
  
Dimarts 18 de juliol, la premsa va fer pública la presentació davant de la Fiscalia d’un escrit obra de la CUP de Tarragona que recollia possibles irregularitats dutes a terme pel conseller Pau Pérez Herrero, tinent d’alcalde d’Economia, Hisenda i Serveis Centrals; i el conseller José Luis Martín, primer tinent d’alcalde, cap de Presidència i regidor de Transparència, Govern Obert, Espais Públics i Contractació, per incompatibilitats en l’exercici dels seus càrrecs. Avui, 19 de juliol de 2017, els consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí Font han explicat el contingut d’aquest escrit davant la premsa.

Segons la documentació a què la CUP ha tingut accés, Pau Pérez va exercir de gerent de l’empresa Nàutic Tarragona SA entre els anys 1997 i 2014, i com a mínim des del juliol de 2011 també representava el Consistori al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària, que al seu torn és propietària del 35% de l’empresa Nàutic Tarragona SA. Pérez va rebre una indemnització de 105.000 euros de l’empresa, aprovada pel consell d’administració, quan va deixar de ser-ne gerent.

Per la seva banda, José Luís Martín va ser designat representant a l’Autoritat Portuària en substitució de Pau Pérez després d’entrar a l’Equip de Govern pel pacte entre PP-PSC-UDC. Al mateix temps, mantenia el càrrec de secretari de l’empresa Nàutic Tarragona SA.

Els consellers anticapitalistes han explicat que tenen el deure de realitzar tasques de fiscalització i control del govern municipal i, des que són a l’Ajuntament, cada mes reben, com a mínim, una denúncia investigable –a banda de moltes altres que pensen que no ho són i les desestimen.

En aquest cas, han destacat que hi ha tres aspectes que els van fer sospitar que hi podia haver irregularitats i que els van portar a recopilar més documentació.

-La primera va ser que, justament, quan José Luis Martín García va ser nomenat tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona (mantenint el seu càrrec de regidor), el seu germà, J. M. G., va vendre les accions que tenia (un 25%) de l'empresa Nàutic Tarragona SA.

-La segona és que José Luis Martín fes constar determinada informació relacionada amb Nàutic Tarragona SA en el registre d’incompatibilitats de la Diputació de Tarragona però no, en canvi, en les declaracions d'incompatibilitats lliurades a la Secretaria de l'Ajuntament de Tarragona en prendre possessió de conseller de l'Ajuntament de Tarragona, el juny de 2015, ni quan assumeix el càrrec de tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona a l'abril de 2016.

-La tercera era el fet que, a partir de la seva experiència a l’Ajuntament, els consellers han participat en consells d’administracions d’empreses i en aquests els càrrecs de Secretaria i Gerència (juntament amb el de Presidència) acostumen a disposar de més informació que la resta de membres del consell d’administració.

Laia Estrada ha explicat que «Quan detectem indicis que ens fan pensar que hi ha possibles irregularitats estem obligats a posar-ho en coneixement de les autoritats pertinents; si haguéssim tingut coneixement de delictes hauríem anat directament al jutjat per interposar una querella: cal que es trenqui la connivència que hi ha hagut en aquest Ajuntament durant dècades».

Per la seva banda, Jordi Martí Font ha afirmat que intentar aclarir les coses «és voler fer net i si fins ara no s’havia fet crec que ens hauríem de preocupar».

Els regidors anticapitalistes han insistit en el fet que no correspon a ells dir si aquests fets són delictius o no i que en cap cas era la seva intenció fer un judici paral•lel. Alhora, han insistit en la crida a la ciutadania animant qualsevol persona que tingui informacions d’aquest cas o de qualsevol altre que no dubti a fer-les públiques o, si té por, la qual cosa és comprensible, que els la faci arribar i elles la investigarem i, si cal, la faran arribar allà on correspongui.
Redacció TT - 19/07/2017 - 14:59h
pablo escobar
20/07/2017
13:03
Els assessors a sou del PSC i el PP treballant a tope. Vinga comentaris aquí i allà, tot i que una mica oxidats. Va que quasi us jubileu ja i podreu gaudir del cortijo!!!
veu ciutadana
20/07/2017
10:29
los demás partidos deberían hacérselo mirar, no han hecho nada por la ciudad ¿ alguien conoce algún logro por algún concejal bien sea del partido que sea en el malgobierno u oposición por lo menos la CUP lo intenta aunque sea en soledad
Dando lecciones
20/07/2017
09:40
"Els tres activistes jutjats pel cas Bershka, entre els quals una regidora de la CUP, han estat condemnats a pagar una multa conjunta de 2.250 euros per responsabilitat civil i a 3 mesos de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat que no compliran perquè no tenen antecedents penals". DIARI ARA (30 de desembre 2016)
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat