Rajoy requereix Puigdemont a aclarir si ha declarat o no la independència, pas previ a aplicar el 155
  
Fotografia: Moncloa
El Govern ha decidit enviar un requeriment al president de Catalunya, Carles Puigdemont, perquè aclareixi, després de la seva polèmica compareixença d'ahir, si ha declarat o no la independència. És a dir, ha donat el primer pas per a la possible aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Així ho ha anunciat Mariano Rajoy després de celebrar aquest dimecres un Consell de Ministres extraordinari i solament unes hores després que Puigdemont 'assumís' el mandat -donat, suposadament, per les urnes el passat 1-O- de declarar la independència i, a continuació, demanés que el Parlament suspengués els efectes d'una futura DUI que, en la pràctica, no es va produir a cap moment. La "confusió" generada a Catalunya després dels fets succeïts en el Parlament, segons Rajoy, porta a l'Executiu a intentar oferir "claredat i seguretat jurídica", per aquest motiu demana explicacions sobre el discurs de Puigdemont i el document signat després pels diputats de Junts Pel Sí i la CUP.

El president de la Generalitat té cinc dies per contestar

En funció de la resposta, prendrà unes mesures o unes altres. L'aplicació de l'article 155 es consideraria una "coerció federal" i mai s'ha fet abans al nostre país. En el seu article primer, diu el següent:

"Si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma y, en el caso de no ser atendido, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general".

Si Puigdemont, per tant, no atengués al suposat requeriment del Govern -o confirma una declaració formal d'independència-, seria el torn del Senat, que en el seu reglament -article 189- regula les passes següents. No hi ha terminis establerts en la Constitució per a la contestació al requeriment i el president del Govern tampoc ha donat cap; sí ha dit literalment que és, en tot cas, un "pas previ" a l'aplicació de "qualsevol mesura" contemplada dins del 155.
Redacció TT - 11/10/2017 - 12:50h
>a por ellos
14/10/2017
22:44
1.-Se entiende su desesperación, pero por más que se repita el mantra, las cosas no cambian.

2.-Tenga paciencia.Sus dudas desaparecerán en breve.
3.-La queja de "a por ellos" la lanzan periodistas de aquí y de allá por la persecución a la que se ven sometidos, directa o indirectamente,`por parte de los independentistas,cuando cuentan la realidad que ven , tan diferente de la que quieren hacer ver algunos
a por ellos
14/10/2017
20:32
Contra la independència odi a CAT. La manca de violència costa de combatre. Contra això menyspreu i força insults. Provocació és el que els hi queda per justificar les hòsties que han de repartir.
tirando pelotas fuera ?> Respuesta
13/10/2017
15:45
1.Los hinchas siempre se comportan como estúpidos y los nacionalistas son hinchas políticos cuando se comportan como estúpidos.
2.Compruebo que sigue asumiendo funciones de portavoz de todos.
3.No eran las fuerzas de seguridad las que cantaban. Era el"pueblo", como nuestro "pueblo" se echa a la calle movido por el estúpido nacionalismo.
4.Las fuerzas de seguridad deben reprimir todo tipo de violencia y obedecer las órdenes judiciales. Los mossos no obedecieron las órdenes judiciales. Sus jefes, promotores del referéndum ilegal, les ordenaron dejar que " su pueblo" hiciera lo que quisiera, así no había violencia.
que reprimir. Violar la ley con violencia o sin violencia es un derecho...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat