L’Estat es 'carrega' el president i tot el govern de la Generalitat i convocarà eleccions abans de 6 mesos
El govern espanyol controlarà el Parlament i totes les institucions catalanes
  
El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat la seva proposta al Senat per al cessament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de tot el seu Govern en aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola amb la finalitat de "restaurar l'ordre constitucional" a Catalunya i l'Estatut d'Autonomia, i de la celebració d'eleccions autonòmiques en un termini de sis mesos en assumir ell en primera persona la capacitat de dissoldre el Parlament català i convocar comicis.

Aquesta és la proposta del Govern espanyol, pactada amb PSOE i Ciutadans, que enviarà ara a la Cambra alta per a la seva aprovació en el ple del proper divendres 27 d'octubre.

"No se suspèn l'autonomia de Catalunya. Se cessa a les persones que s'han saltat la llei", ha afirmat Rajoy, acompanyat de la totalitat dels ministres, en una compareixença històrica en La Moncloa després de la celebració aquest dissabte d'un Consell de Ministres Extraordinari que ha donat llum verda a aquest precepte constitucional mai abans fet servir en democràcia.

El Govern ha realitzat una exposició de motius per defensar la seva dura decisió amb arguments polítics- "està en greu risc l'interès general de la nació davant una desobediència rebel, sistemàtica i conscient"- i econòmics- "la pretesa independència portaria a un empobriment de l'economia de Catalunya d'entre el 25% i el 30%, resultant una conjuntura econòmica insostenible".

Segons ha explicat Rajoy, que ha donat un termini màxim de mig any per a eleccions però advoca perquè siguin "tan aviat com es recuperi la normalitat institucional", l'exercici de les funcions que passen de la Generalitat al Govern d'Espanya s'encarregarà als òrgans i autoritats que cregui o designi el Govern, encara que la idea és que les competències dels dotze consellers les assumeixin els ministres.

A més, el Govern espanyol limitarà les funcions del Parlament català perquè la Càmera no pugui proposar candidat a la Presidència de la Generalitat i que no pugui celebrar el debat i votació d'investidura.

Segons Mariano Rajoy, les facultats de control recauran en l'òrgan que designi el Senat i el Parlament no podrà adoptar iniciatives contràries a la Constitució ni a l'Estatut, mentre que el Govern tindria un termini de 30 dies per exercir el seu dret a veto.
Redacció TT - 21/10/2017 - 14:12h
als que criden al "primo de Zumosol"
24/10/2017
12:09
Constato que els espanyolistes que ronden pel TT estan constantment apel·lant a la manca de suport dels Estats a la causa independentista catalana.

Pel que sembla, se senten tan insegurs amb l'actuació autoritària de l'Estat que van a buscar al "primo de Zumosol" per sentir-se segurs, sense adonar-se que el "primo de Zumosol" no tindrà cap problema en canviar els seus suports quan a ell li convingui.
> CAT no té reis ni en vol
24/10/2017
09:08
Es usted un machista impresentable , clasista empedernido y me temo que xenófobo porque la discriminación de laa personaa lleva a todo eso por razón de sexo, estatus social o cualquier otra contingencia es delito en una democracia. Vive usted en su burbuja, muy cómodo, parece...


Mujer y obrera? Debería haberse buscado el Rey una catalán/a, de buena familia y a poder ser republicano/a?
Todavía el Rey está a tiempo de deshacer su error, si le presenta usted un buen partido y así irían mejor las cosas para CAT la independencia.
Surrealismo puro y duro!!!
a Joel
24/10/2017
08:51
No és el nacionalisme espanyol el que nega les mentides, és qualsevol historiador o periodista mínimament honrat que es proposa investigar els fets sense prejudicis de cap tipus i sense atendre el que sent d'una o una altra part, que solen ser bastes manipulacions o al menys, ignorància crasa
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat