Els grups municipals d’ERC i la CUP presenten una moció en defensa de l’escola catalana
  
Els grups municipals d’ERC-MES-MDC i la CUP han presentat avui en roda de premsa una moció conjunta en defensa de l’escola catalana que es debatrà en el plenari del proper dijous 26, com a reacció als atacs que està rebent darrerament. Els dos grups han cregut necessari presentar aquesta proposta per tal que l’Ajuntament de Tarragona manifesti el seu suport al model educatiu català i demani la rectificació de les declaracions que s’han fet en aquest sentit.

Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES denuncia que ‘estem davant una clara ofensiva contra el model educatiu català, un relat absolutament fals basat en mentides que posa en qüestió aquest model i la professionalitat dels docents.’ El republicà destaca el paper cohesionador d’un model educatiu ‘que evita la segregació segons orígens geogràfics o lingüístics i que vetlla per la igualtat d’oportunitats i la construcció d’un pensament crític’.

El regidor de la CUP Jordi Martí ha assegurat que el model de l’escola catalana és conegut arreu ‘pel seu èxit com a mètode de cohesió social’. Ha destacat que la ‘moció té un record pels models pedagògics mare que queden recollits en l’actual, basats en la construcció de persones autònomes i amb criteri propi’. També ha insistit que el caràcter crític d’aquest model ‘no admet l’adoctrinament, i és tot el contrari del que diuen que és l’escola catalana’.

Els dos grups esperen que prosperi la moció i que, malgrat el soroll mediàtic dels esdeveniments polítics a nivell nacional, no quedi en segon terme la defensa de quelcom que consideren part fonamental de la societat catalana.
Redacció TT - 23/10/2017 - 14:03h
se ha de saber la verdad
23/10/2017
15:51
Si Asociaciones de Padres, docentes y alumnos que, hasta ahora, no se atrevían a denunciar casos de adoctrinamiento por miedo a las represalias, empezaran a exigir una investigación como se está haciendo en otros ámbitos, podríamos saber con cereteza si hay adoctrinamiento o no en algunos o muchos centros públicos y concertados de Tarragona. No olvidemos que los directores de los centros tienen muchas competencias para decidir sobre contratación y cargos del profesorado . La política lo emponzoña todo. Y vimos lo que sucedió en muchos centros con el paro reciente . Desde la Gene venían órdenes confusas sobre lo que se debía o no hacer en los centros.
Qu
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat