Puigdemont demana una oposició pacifica al 155 i diu que només el Parlament el pot cessar
  
En un breu discurs, enregistrat aquest matí a la seva residència, a Girona, Puigdemont no ha desvetllat les intencions que ell i els seus “consellers” pensen portar a terme en els propers dies.

Carles Puigdemont ha fet una crida aquest dissabte al fet que els catalans facin una "oposició democràtica" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part del Govern, una actuació que ha qualificat de "agressió premeditada a la voluntat dels catalans".

Puigdemont -que ha evitat dir expressament si acata les mesures de l'Executiu central- ha demanat als catalans favorables a la independència "paciència, perseverança i perspectiva" per "defensar les conquestes aconseguides fins avui".

En una "declaració institucional", de tres minuts de durada, Puigdemont ha criticat les decisions del Consell de Ministres. "Va acordar el cessament de tot el Govern de Catalunya, la intervenció del nostre autogovern i la dissolució del Parlament. Són decisions contràries a la voluntat expressada pels ciutadans del nostre país en les urnes", ha afirmat.

"En una societat democràtica són els parlaments els que escullen o cessen als presidents", ha criticat Puigdemont.

Puigdemont, ha demanat als catalans "paciència" i els ha sol•licitat que no abandonin "una conducta cívica i pacífica". "No tenim ni volem la raó de la força, nosaltres no", ha recalcat en diverses ocasions.
"No ens desviem, seguim perseverant en l'única actitud que ens pot fer guanyadors: sense violència, sense insults, de forma inclusiva. Respectant persones i símbols", ha assenyalat Carles Puigdemont, que també ha sol•licitat que es respectin les protestes dels catalans que no estan d'acord amb la declaració d'independència.
Redacció TT - 28/10/2017 - 15:35h
què ens volen vendre
30/10/2017
10:51
És que el espanyol no és un nacionalisme? No són nacionalistes els espanyols?
nacionalisme ránci i caduc al S, XXI
29/10/2017
22:49
Precisament, perquè el món ha evolucionat hi ha una democràcia amb unes lleis establertes amb el consens de la majoria . No es poden trencar unilateralment les lleis el joc.
No será que el seu pensament és ränci i caduc?
els nacionalismes ho són
Aclarint la confusió
29/10/2017
20:32
Som una República sotmesa a un Estat que es nega a reconéixer la nostra independència. No és el primer cas: Irlanda va trigar tres anys a fer efectiva la seva independencia de la Gran Bretanya, i Espanya encara feia decrets sobre Cuba dos anys després de la seva declaración d'independència. Donem temps al temps.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat